PHP - CSS Tasarım Sırasında Sorun Çıkıyor
-
Merhaba hocalar,
Php yeni baslamısdık Css + php Kullanayım dedim Sorun oluşuyor Yani İf in " {} " Süslü parantezleriyle Css in süslüleri karışıyor
Nasıl Diceksiniz ben Stilleri Farklı Bir Sayfadan çağırmadım Hiç Hep Aynı Sayfa Stilleri Yapdım .
yani stilleride aynı sayfada hazırladım
Php Kodlarken Birsürü sorun çıkıyor mutlaka karşılaşan vardır Hocalar Varmı Önerebileceğiniz Bişiler
-
kodların bi kısmını paylaşabilirsen daha kolay anlaşılabilir parantezlerin karışması çok zor bir ihtimal.
-
CSS leri
<style>
css kodları vs
</style>
yani örneklersek.
<style>//aç style
ul li{
background-color: black;
color: blue;
}
</style>//kapat style
aşağılarda bir yerlerde sırasız liste oluşturdun kendisi buradaki css bilgileri alacaktır. karışma da ortadan kalkar diye tahmin ediyorum.
-
Ya aslında Olay şu sayfanın İcerik divi Var onun içine işlem yaptırıcam
Sayfanın En başında php kodlarını yazıorum
$kullaniic= $_POST["kuladi"]; if fln kodlar bole gidior Son açtığım mesela if Şole
İf($kullanici==""){ => Bu süslü alttaki css süslüleriyle kapanıyor yerşey dağılıor
css kodları burda
içerik divinin içi ( echo"kullanıcı Adınız Boş kalamaz"; } )
?>
Umarım Anlatabilmişimdir Bole olunca sorun Oluyor doğal olarak
Şunu denemedim ama Direk olarak Post dan gelen veriyi İçeriğin İçinde çağırabilirmiyim ? yani Sayfanın basında Deilde İçerik Divinin İçinde?
-
Böyle bir sorun çıkmaz. Sen yazmayı bilmiyorsun demek ki. Tüm sayfanın kodunu paylaşmadığın sürece de kimse derdine derman olmaz.
-
Kanka bi abdest al sonra otur pcye
-
Kazekage bunu yazdı:
-----------------------------
Ya aslında Olay şu sayfanın İcerik divi Var onun içine işlem yaptırıcam
Sayfanın En başında php kodlarını yazıorum
$kullaniic= $_POST["kuladi"]; if fln kodlar bole gidior Son açtığım mesela if Şole
İf($kullanici==""){ => Bu süslü alttaki css süslüleriyle kapanıyor yerşey dağılıor
css kodları burda
içerik divinin içi ( echo"kullanıcı Adınız Boş kalamaz"; } )
?>
Umarım Anlatabilmişimdir Bole olunca sorun Oluyor doğal olarak
Şunu denemedim ama Direk olarak Post dan gelen veriyi İçeriğin İçinde çağırabilirmiyim ? yani Sayfanın basında Deilde İçerik Divinin İçinde?
-----------------------------css kodlarinida echo ""; icine al
echo "
#hede {
hodo:hede;
}
";
gibi
-
Arsizkofte bunu yazdı:
Böyle bir sorun çıkmaz. Sen yazmayı bilmiyorsun demek ki. Tüm sayfanın kodunu paylaşmadığın sürece de kimse derdine derman olmaz.
-----------------------------Hocam Anlamamıssın madem Yorum yapma Sorun o Deil Sen Suna Cevap Ver Madem Biliorsun Sayfanın her yerinde Postdan gelen veriyi çekebilirmiyim ?
-
Kazekage bunu yazdı:
Arsizkofte bunu yazdı:
-----------------------------Hocam Anlamamıssın madem Yorum yapma Sorun o Deil Sen Suna Cevap Ver Madem Biliorsun Sayfanın her yerinde Postdan gelen veriyi çekebilirmiyim ?
-----------------------------Hocam asıl sen anlamıyosun olayı :)
Css ile php kodunun karışması mümkün değil, çünkü css client, php server tarafında yorumlanır..
Ayrıca css sonuçta html gibi bir çıktıdır..
php içinde css kullanmak istersen ya
<?php
if(blablabla){
echo "
<style>
#yenifont {
font-face: Verdana;
}</style>";
}
?>
gibi kullanırsın ya da,
<?php
if(asdadsas){
?>
<style>
#yenifont {
font-face: Verdana;
}
<?php
}
?>
gibi kullanırsın :)
Otur biraz daha php çalış.. Kavramlar oturmamış tam, böyle kod yazmaya devam edersen çorba olacak herşey :))
-
Hocam Konuyu zaten Artistlik Yapmak İçin Açmadım Bilmediğim için Açtım Ayrıca Kimseyede Çok iyi Css - Php yapıyorum demedim Öyle Bir şey Bilseydim zaten Konuyu açmaz Dedin Şekilde yapardım konunun Sadece Son Attığım Mesajı Okuyarak Yorum Yapmıssın
yardım İçin Saol
-
hoca css'i ayrı bi dosya olarak oluştur. sonra <head> etiketinin içinden o css dosyasını çağır.
şöyle ki;
<head>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
</head>