Php - Excel Aktarma
-

Detaya nasıl inebilirim bilemedim, yukardaki soldaki php sayfasından excele nasıl veri atabilirim?
PHPExcel kullanıyorum ama fonksiyonların hangisinin ne işe yaradığını bilmiyorum. Şuan fotodaki excelde saat ve tarihleri PHPExcel ile yazdırdım veritabanından çekip. Ama devamı gelmiyor, yol bulamadım.
Engin bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Php sayfası komple tablo. Hücrenin içine ders, öğretmen ve sınıf giriyoruz. Benim istediğim gün ve saate göre excele aktarmak.
Not : Php sayfasındaki tablo BölümAdı x Saat şeklindedir.
Not2 : Excele gelicek verilerin filtresi öğretmene göredir.
Not3 : Ben bunu yaparım fakat ücret karşılığı diyen varsa pmden görüşelim.
-
Php şart mı?
-
Php şart mı derken? Proje komple php.
-
buyur hocam http://ahmeti.net/php-ile-excele-aktar-fonksiyonu-export-excel-with-php/
internete "php excel export" yazsan bi dünya tutorial çıkardı. Bu arada illa .xsl olarak veriyi göndermicem dersen .csv çıktısı alabilirsin php'nin kendi kütüphanesi üzerinden onunla ilgili bilgide http://php.net/manual/en/function.fputcsv.php burdan bulabilirsin.
-
Konu başında resmini koyduğum işlemi yaptım çok şükür. Gereken sadece algoritmaymış excel sınıfı dışında. :)
Resimdeki öğretim elemanının sınav takvimiydi. Şimdi genel takvimi oluşturmaya çalışıyorum.
Fakat önceki mantığı burda denediğimde doğru sonucu alamadım.
Sizden istediğim sadece mantık. 3 boyutlu dizi kullandım [Bölüm][Gün][Saat] şeklinde gene olmadı.
Tablo alttaki gibidir.
Not : 2 gündür beceremediğim için buraya yazma ihtiyacı duydum. Sağolun.

-
Sorunu düzgün anlatırsan çözeyim problemini. Şimdi bir öğretim görevlisinin sınav programı var gün gün ve sen fakültenin sınav programını mı çıkarmak istiyorsun? Doğru mu anlamışım?
S2kucuk tarafından 09/Haz/15 19:55 tarihinde düzenlenmiştir -
S2buyuk bunu yazdı
Sorunu düzgün anlatırsan çözeyim problemini. Şimdi bir öğretim görevlisinin sınav programı var gün gün ve sen fakültenin sınav programını mı çıkarmak istiyorsun? Doğru mu anlamışım?
Yok hocam ikiside fakültenin sınav takviminden çıkarılıyor. Öğretmenin girdiği sınavları çektim ama aynı mantıkla komple takvimi çıkartamadım.
-
Cerololo bunu yazdıS2buyuk bunu yazdı
Yok hocam ikiside fakültenin sınav takviminden çıkarılıyor. Öğretmenin girdiği sınavları çektim ama aynı mantıkla komple takvimi çıkartamadım.
Valla ne yalan söyleyeyim "komple takvim"den kastını anlamadım. Fakültenin sınav takvimi var. Bu takvimde
Ayın 1'i;
9:00 -> A dersi
10:00 -> B dersi
11:00 -> C dersi
Ayın 2'si;
9:00 -> D dersi
10:00 -> E dersi
11:00 -> F dersi
Tamam sen şimdi bu tablodan hangi verileri excelde istiyorsun hele bi anlat, derdine derman oluruz. Muhtemelen kolay birşey istiyorsun ama nasıl yapacağını bilmiyorsun.
-
PM bakar mısın hocam?
-
Banada excel to mysql lazim.
-
UTHO bunu yazdı
Banada excel to mysql lazim.
Doğrudan yapamazsın ama PHPExcel ile exceldeki veriyi okuyup mysql e kolayca aktarabilirsin. Library' i kullanmak oldukça basit.