Php - Sayfa Üzerinde Meydana Gelecek Değişikliği Mail Yollama
-
Bir internet sitesinin anasayfasını 10 dakikada bir tarayıp eğer bir değişiklik olmuşsa mail atacak php fonksiyonu araştırıyorum. Yardımcı olursanız sevinirm.
-
<?
session_start();
while(1==1){
$site=file_get_contents("http://www.site.com");
$md5=md5($site);
if(empty($_SESSION["md5"])){
$_SESSION["md5"]=$md5;
}
if($md5!=$_SESSION["md5"]){
#MAIL KODUN
$_SESSION["md5"]=$md5;
}
sleep(600);
}
?>
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------
session_start();
while(1==1){
$md5=md5($site);
$_SESSION["md5"]=$md5;
}
#MAIL KODUN
$_SESSION["md5"]=$md5;
}
sleep(600);
}
?>
-----------------------------en kısa ve işe yarar yöntem bu ama eğer sunucun izin veriyorsa başında set_time_limit(0) koyman lazım yoksa bir php scriptinin devamlı çalışmasına genelde izin verilmez. cron ile de yapabilirsin.
-
Buremba bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
session_start();
while(1==1){
$md5=md5($site);
$_SESSION["md5"]=$md5;
}
#MAIL KODUN
$_SESSION["md5"]=$md5;
}
sleep(600);
}
?>
-----------------------------en kısa ve işe yarar yöntem bu ama eğer sunucun izin veriyorsa başında set_time_limit(0) koyman lazım yoksa bir php scriptinin devamlı çalışmasına genelde izin verilmez. cron ile de yapabilirsin.
-----------------------------Doğru diyorsun hacı cron ile daha süper olur ama session'ı görür mü bilmem gerçi görmessede mysql'e yazıp ordan teyit edebilir.
-
if($md5!=$_SESSION["md5"]){ kodundan sonra mail('mailadresim@hotmail.com', 'Degisti', 'sayfa degisti kosssss'); kodunu ekledim. Siteme attım şimdilik çalışmadı. yapılan değişiklik gelmedi...
-
kalemlik bunu yazdı:
if($md5!=$_SESSION["md5"]){ kodundan sonra mail('mailadresim@hotmail.com', 'Degisti', 'sayfa degisti kosssss'); kodunu ekledim. Siteme attım şimdilik çalışmadı. yapılan değişiklik gelmedi...
-----------------------------junk'a düşmüş olabilir yada sayfayı sorgulaması uzamış olabilir.15 dakka falan bekle garanti belli olur hocam.Olmaması için bi sebep yok ama bakarız gene.
-
kanımca daima bi script'in çalışması siteni yorucaktır. onun yerine her 10 dk da bir yada sitenin hitene göre her 50 kişiden sonra sayfayı kontrol ettiren bişey yazabilirsin.
edit: rss e bakıyorsun sanırım. bırak her 10 dk da bir yapılan değişikliği veritabanına kaydetsin. uraşmanada gerek kalmaz.
edit2: bildiğim kadarıyla mail() fonksiyonu artık işe yaramıyor.
-
Yok rssyi değilde sadece anasayfayı merak ediyorum anasayfada değişiklik olunca mail atsın gelen mailler telefonuma geliyo o yüzden değişiklikten hemen haberim olacak.
edit: mail fonksiyonu sunucuda çalışıyo kontrol ettim.
-
Hacklenme ihtimalini düşündüğünden mi yapıyorsun hocam merak ettim :)
-
hayır işe alım sonuçları açıklanacak bu hafta kabul edildim mi onu merak ediyorum :)
-
Olmuyor her 10 dakikada 2 tane mail atıyor site değişmemesine rağmen mail geliyor *-*