Php Array İçinde Array Sorusu
-
sniperscope bunu yazdı
Veri tabanindaki tablolarin yapisini vermemekte neden israr ediyorsun anlamadim.
Neyse keyfin bilir.
Yapı dediğin şu
radyo diye bir tablo var
bunlar da stunlar
radyo_id categories_id radyo_name radyo_url radyo_info radyo_stats radyo_sponsor radyo_bannerben bunlarda çok değişiklikler yapacağım ama ama şu lanet çoklu veri çağırmada tıkandım kaldım.
Sebebi apayrı bir şey.tpl ve php sayfalarının farklı dizinlerde çalıştığı bir sistem kullanıyorum.Ben her şeyi ayarladım bana sadece arama v.s için sorguyu gönderdiğim bu sayfada array lama lazım
HuwelAsK tarafından 11/Kas/12 19:51 tarihinde düzenlenmiştir -
edit
sniperscope tarafından 24/Ara/12 16:43 tarihinde düzenlenmiştir -
istediğin array çıktısına göre sana iki sorgu falan gerekmiyor, zaten categories_id radyo tablosunda belirtilmiş,aşağıdaki kod işini görecektir
istediğin array çıktısına göre sana iki sorgu falan gerekmiyor, zaten categories_id radyo tablosunda belirtilmiş,aşağıdaki kod işini görecektir $sorgu=mysql_query("Select * from x_radyo"); $radyolar=array(); while ($row = mysql_fetch_assoc($sorgu)) { $radyolar[$row['radyo_id']]=array( 'category' => $row['categories_id'], 'name' => $row['radyo_name'], 'desc' => $row['radyo_info'], 'url' => $row['radyo_url'], 'br' => $row['radyo_stats'], 'stream' => $row['radyo_sponsor'] ); } print_r($radyolar);Genki tarafından 11/Kas/12 20:47 tarihinde düzenlenmiştir -
genki çok teşekkürler,umarım alınmazsın ama deneme yanılmayla bu sonuca vardım.
Ben her zaman şu array kelimesini görünce uzay mekiği sanmışımdır: D
Cevap veren herkese çok teşekkürler
-
sniperscope bunu yazdı
SELECT r.radyo_id, r.categories_id, r.radyo_name, r.radyo_url, r.radyo_info, r.radyo_stats, r.radyo_sponsor, r.radyo_banner
FROM radyo r
LEFT JOIN categoriler c ON r.categories_id = c.category_id
ORDER BY r.radyo_id ASC
Aslında while içinde categories tablosundan,
radyo tablosundan gelen $row['categories_id'] ile kategori_ismi daha kolay alınabilir sanirim.
sağ ol yardım için
-
edit
sniperscope tarafından 31/Ara/12 22:07 tarihinde düzenlenmiştir -
hacılar konu dışı da harbi zerre skim anlamadığımdan soruyorum.
şimdi böle mesela sniper sen
SELECT r.radyo_id, r.categories_id, r.radyo_name, r.radyo_url, r.radyo_info, r.radyo_stats, r.radyo_sponsor, r.radyo_banner
yazdın ya, şimdi bu kodlar bi yerde var copy paste mi yapıyon?
yoksa hepsi hafızanda da şunu şunu istiyom dediğinde te böle bneim bunları yazdığım gibi elle mi yazıyon?
valla çok merak ediyom hacılar.
tek tek yazılır mı o kod. ben html falan copy edit paste yapıyom oluyo da istediğin birşeyi mesela 0dan kendin mi yazıyon ?
-
joe_black bunu yazdı
hacılar konu dışı da harbi zerre skim anlamadığımdan soruyorum.
şimdi böle mesela sniper sen
yazdın ya, şimdi bu kodlar bi yerde var copy paste mi yapıyon?
yoksa hepsi hafızanda da şunu şunu istiyom dediğinde te böle bneim bunları yazdığım gibi elle mi yazıyon?
valla çok merak ediyom hacılar.
tek tek yazılır mı o kod. ben html falan copy edit paste yapıyom oluyo da istediğin birşeyi mesela 0dan kendin mi yazıyon ?
Yok hacim nereden bulacan da C/P yapacan.
Hersey elle yaziliyor.
sniperscope tarafından 12/Kas/12 06:11 tarihinde düzenlenmiştir -
sniperscope bunu yazdıYok hacim nereden bulacan da C/P yapacan.
Hersey elle yaziliyor.
tmm hıcam saygı duydum. iyi kafa lazım o zaman :)