Php Çalıştırma
-
konum hala güncel arkadaşlar şunları php, mysql falan ayrı ayrı kurmuyomuyduk? şunları gmail'e yada yada bi yere upload edin de indireyim çalıştırayım. amk zamanında php de site yazıyom şimdi bi php çalıştıramıyom.bigisayarımda da vista ultimate kurulu. daha çalıştıracamda kodları hatırlayacam da bişeyler yazacam. hem kendime de beyin egzersizi olacak.
-
Bakalim hocam hafta sonu
-
ajan1111 bunu yazdı
yaaa millet bu php yi çalıştırmak için başka bişeyler yapmıyor muyduk. bu xamp ve wamp asp için değil mi ben php yi kullanmak istiyorum. zaten bilmemne dosyasını çalıştıramamış kapatılması gerekiyomuş öyle hata alıyom. localhost yazınca hiçbişey olmuyo beyaz ekran devam ediyor. şu wamp şeysini kurduğumda da iis diye bişey çıkarıyo buda asp için gerekli değil mi. bide bu wamp şeysini tamamen nasıl kaldıracam?
bu php ve mysql şeysini ayrı ayrı kurmuyo muyduk. bunları bi söyleyin hele
koskoca sitede hiç mi php de kod yazan yok yaa???
şeyi şey yapınca şey olup o şeyi diğer şeye bağlayarak şeyhimize danışabilirsin şey olarak. :)
Derdini güzel anlatamayınca çare bulamazsın. Öncelikle kodlama yapacaksan zaten baya bir araştırma ruhun olmalı ki sende var çünkü bunu istiyorsun. Bunun için google da windows php server "kurulumu" yazarsan sınırsız türkçe kaynağa erişebilirsin içlerinden de birini seçersin. Hata aldığın zaman da o hatayı yine aynı yöntemle google da aratırsan amacına ulaşabilirsin. Evet forma yazıp kahveni yudumlarken birilerinin sana çözüm yazmasını beklemek daha keyifli ama bunun için baya sabretmen gerekecek.
Son olarak wamp:"
Windows Apache Mysql ve PHP" yani asp için değil gönül rahatlığıyla bu yoldan ilerleyebilirsin. Biliyorum senin için bu bir çözüm değil ancak yine de farklı bir açıdan yaklaşmanda yardımcı olur diye umuyorum. Kolay gelsin.
Edit:
Bu adresten başlayabilirsin.
http://www.phpr.org/wamp-server-kurulumu-ve-kullanimi/
stringcompare tarafından 30/Nis/15 00:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Xamp'tan şaşma derim hocam.
Xamp candır.
-
ajan1111 bunu yazdı
arkadaşlar bilgisayarımda php çalıştırmak için ne yapıyoduk. web sitemi tekrardan kodlama yapacam da bişeyler yazmaya çalışacam. dreamweveaver kurdum sitemin kodlarını gördüm. zamanında baya iyi yazmışım. bi apache diye bişey hatırlıyom ama beceremedim. nabıyoduk?
acan abi yanlış anlama sakın ama bu yazdığını okuyunca bi tuhaf oldum duygulandım anasını satayım.
-
Th3Ultra bunu yazdı
Xamp'tan şaşma derim hocam.
Xamp candır.
Niye candır?
-
Ajan, sana bir Mesaj attım okudun mu ?
-
ayri ayri kurmak biraz eziyet tam ne yaptigini bilmiyosan.
ben easyphp indirip cakiyorum gidiyor gayet kolay oluyor islem.
ama simdi sen iss yada apache falan kurduysan onceden, yada mysql server kurduysan easyphp indirip calistirinca salak sacma hatalar cikabilir. zaten kurulmustur gibisinden.
onceden kurulmuslari temizlemeside feci sikinti yada ben beceremiyorum.
yani diyecegim, butun kurdugun serverleri kaldirip, http://www.easyphp.org/ development server kurarsan rahatlikla kullanacagini dusunuyorum, ama kurulu serverlari dogru duzgun kaldiramazsan, easyphp sana o server zaten var gibi, su server acilamiyor error errore gibi tepkiler veriyorsa devamli, o zaman format atip easyphp kurmani oneririm :)
-
-
Ajan arkadaşımızın APACHE - PHP - MYSQL kurulumu yapılmıştır.
Arkadaşımız Ms Vista işletim sistemi kullandığından, XAMPP UAC uyarısı veriyordu.
Ajan PHP kullansın diye uğraşır iken, bu arada bilgisayarına bulaşmış virüsleri de temizleyiverdik...