folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php Cümle Tabanlı Dil Classı

Php Cümle Tabanlı Dil Classı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

Yazmış olduğum dill classımdır.

kullanımı basit olduğu için fazla açıklama yazmıyacağım içerisinde 2 örnek var kullanmasıda basit zaten.

$dilcl = new Dil(); //classı tanımlarsınız

$dilcl->sec('tr'); //burda dil klasöründeki dosya uzantısı olmadan dil dosyasını seçtiriyoruz

yazdir fonksiyonu kullanarak ekrana direk çıktı alabilirsiniz ama getir fonksiyonu kullanarak başka bir fonksiyona atıyarak daha sonrada ekrana yazdırabilirsiniz. cümle içerisinde bir değişken kullanılıcaksa şu şekilde yapılmalıdır .

ornek dil dosyasının içerisinde : Türkçe : Google Ceviri 'yi kullanabilecegim yerler İngilizce:Where I can use Google Translation.

burda değişkenimiz google kelimesi olsun. dile göre kelimelerin yerleri cümle içerisinde görüldüğü üzere değişmektedir o işide şu şekilde düzenlersiniz.

yazdir('duzenlicumle',array('Google')); //array('Google','Yahoo') şeklinde değişkenler arttırılabilir.

dil değişkenlerinin bulunduğu dosyada ise düzenli cümleler şu şekilde tanımlanmalıdır.

ingilizce için : Where I can use {d_0} Translation 
    türkçe için : {d_0} Ceviri 'yi kullanabilecegim yerler

{d_0} burdaki 0 sayısı array içine alınan kelimeyle paralel olarak arttırılmalıdır ancak dil dsoyasında 0 dan itibaren arttırılmalıdır

dosyalar:

http://hotfile.com/dl/119146053/a7b69fe/dil.rar.html

anlatımım çok kötü olduğu için fazla karmaşık gelmiş olabilir ama dosyaları indirdiğinizde kullanımının basit olduğunu görüceksiniz. 

Bittik biz bittik
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Gerçekten güzel, işine yarayacak adam için ideal sayılır.

yoksa diğeri gibi uğraş dur onu çek bunu tanımlat diğerini çek olmuyor.

classınıda sevdim işe yarar arşive almak için çiziyorum.

biraz daha açıklamaya çalış ama biraz karman çorman olmuş biliyorum anlatımda sorun var kodlar kendini göstersede daha güzel açıklarsan

bu işe yeni girmiş arkadaşlar için örnek teşkil edebilir.....

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Cosmic eski yardımlarını unutmadık :) php'de kraldır kendisi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

hacı daha önce de demiştim birkaç kere, dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. :) güzel olmuş ama çok benzerleri codecanyon'da filan var.

. . .. . ... .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

Buremba bunu yazdı:
    -----------------------------

hacı daha önce de demiştim birkaç kere, dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. :) güzel olmuş ama çok benzerleri codecanyon'da filan var.

hazır şeyleri kullana kullana insan körelir ve ayrıca insanın kendi yaptığı şeyleri kullandığı zaman duyduğu hazzı hiçbirşey veremez

Bittik biz bittik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

Cosmic bunu yazdı:

Buremba bunu yazdı:

hazır şeyleri kullana kullana insan körelir ve ayrıca insanın kendi yaptığı şeyleri kullandığı zaman duyduğu hazzı hiçbirşey veremez

eğer bir içerik yönetim sistemi yazıyorsam dil class'ını baştan yazmam bana tamamen külfettir, bundan kazanacağım vakitle çok daha farklı şeyler yapabilirim, körelmem söz konusu olamaz çünkü sadece dill classıyla cms yapılmaz. ek olarak sen bu class'ı bir kere yazarsın kullanırsın ama bunu iş olarak edinen adam devamlı günceller ve geri bildirimlerle daha kullanışlı olmasını sağlar. ama haklısın haz kısmında. :)

. . .. . ... .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

Selam Cosmic, anca adamakıllı inceleyebildim, ellerine sağlık öncelikle..

Anlatımın berbat; ama inceleyince her şey anlaşılıyo :) Eburhan dahil, Türk'ler tarafından yazılan classları incelemek, kullanmak beni çok mutlu ediyo. En azından kalıcı bir katkı sağlamış oluyorsun. Buremba'nın söylediklerine gelecek olursak, evet hazır bedikler mevcut; ama sürekli güncellenen, tüm dünyada kullanılabilecek, geribildirimlerle zenginleştirilebilecek birkaç şey neden Türkler'den de çıkmasın? Hem ayrıca, sen bir yazılımcısın, yazdığın uygulamalar sana özgü olsun istiyorsun diyelim, sen ve senin gibiler codecanyon  yerine Cosmic Dil classını tercih etsin?

Bir kez daha ellerine sağlık..

Twitter: @CanKirca
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

cankirca bunu yazdı:

Anlatımın berbat; ama inceleyince her şey anlaşılıyo :) Eburhan dahil, Türk'ler tarafından yazılan classları incelemek, kullanmak beni çok mutlu ediyo. En azından kalıcı bir katkı sağlamış oluyorsun. Buremba'nın söylediklerine gelecek olursak, evet hazır bedikler mevcut; ama sürekli güncellenen, tüm dünyada kullanılabilecek, geribildirimlerle zenginleştirilebilecek birkaç şey neden Türkler'den de çıkmasın? Hem ayrıca, sen bir yazılımcısın, yazdığın uygulamalar sana özgü olsun istiyorsun diyelim, sen ve senin gibiler codecanyon  yerine Cosmic Dil classını tercih etsin?

teşekkürler :) birde kendi kişisel sitemi açabilsem orda bazı şeyleri geliştirip yayınlıycam ama kısmet olmadı daha :(

Bittik biz bittik
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

Cosmic bunu yazdı:

cankirca bunu yazdı:

teşekkürler :) birde kendi kişisel sitemi açabilsem orda bazı şeyleri geliştirip yayınlıycam ama kısmet olmadı daha :(

Misafir ol gel bana, Host açayım sana. Host şirketim yok ama, sponsor olayım sana :P

Twitter: @CanKirca
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

cankirca bunu yazdı:

Cosmic bunu yazdı:

cankirca bunu yazdı:

Misafir ol gel bana, Host açayım sana. Host şirketim yok ama, sponsor olayım sana :P

ritmi hissettim lan :)

.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    Eyvallah güzele benziyor çizik....

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
Toplam Hit: 2078 Toplam Mesaj: 12