folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder PHP De Array Değişkene Atamak



PHP De Array Değişkene Atamak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek

    Selam arkadaşlar;

     

    Php de takıldım kaldım,

    Bu array form checkbox elamanından seçtiklerim örneğin benim 10 tane checkboxum var. ben bunlardan belli başlarını seçtim, zaten 0 2 ve 4 dü seçmişim, ben bunları bir değişkene sıra numarası ile bir değişkenle db kaydetmek istiyorum,imlode ve explode kullanıyorum fakat u sefer geri çağırdığımda sıra numaraları kayboluyor, sıra numaraları ise db den hangilerini çektiğimi görmek için örneğin 0 seçtim sıfırda $veri[L][0]="L0" dediğimde checked etmem gerekiyor mesela $veri[L][1]="L1" ise checked et diyeceğim, listede olmadığı için checked edemeyecek, ama implode ve explode ettiğim zaman bu sefer sıra numarası 0, 1, 2,3 olarak değişiyor.

    Yada önereceğiniz başka bir yol var mı.


    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    Bilale anlatır gibi anlatır mısın hocam? Bir b*k anlamadım dediginden.

    Neden db'den sırasıyla gelsin istiyorsun mesela?

    Ya da ne bileyim Array'i dBde ne olarak tutuyorsun mesela?

     


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek
    x-files bunu yazdı

    Selam arkadaşlar;

     

    Php de takıldım kaldım,

    Bu array form checkbox elamanından seçtiklerim örneğin benim 10 tane checkboxum var. ben bunlardan belli başlarını seçtim, zaten 0 2 ve 4 dü seçmişim, ben bunları bir değişkene sıra numarası ile bir değişkenle db kaydetmek istiyorum,imlode ve explode kullanıyorum fakat u sefer geri çağırdığımda sıra numaraları kayboluyor, sıra numaraları ise db den hangilerini çektiğimi görmek için örneğin 0 seçtim sıfırda $veri[L][0]="L0" dediğimde checked etmem gerekiyor mesela $veri[L][1]="L1" ise checked et diyeceğim, listede olmadığı için checked edemeyecek, ama implode ve explode ettiğim zaman bu sefer sıra numarası 0, 1, 2,3 olarak değişiyor.

    Yada önereceğiniz başka bir yol var mı.

    Hocam şimdi arry sıramasındaki 0, 2 ve 4 ben bir değişkene atamak istiyorum bu değişkeni db kaydedeceğim. Daha sonra db den bu değişkeni çağıracağım. Değiştinu arraya dönderince yine 0,2 ve 4 sıralaması olsun istiyorum. Veyahut hangi sıralama oluştuysa. 


    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    x-files bunu yazdı
    x-files bunu yazdı

    Selam arkadaşlar;

     

    Php de takıldım kaldım,

    Bu array form checkbox elamanından seçtiklerim örneğin benim 10 tane checkboxum var. ben bunlardan belli başlarını seçtim, zaten 0 2 ve 4 dü seçmişim, ben bunları bir değişkene sıra numarası ile bir değişkenle db kaydetmek istiyorum,imlode ve explode kullanıyorum fakat u sefer geri çağırdığımda sıra numaraları kayboluyor, sıra numaraları ise db den hangilerini çektiğimi görmek için örneğin 0 seçtim sıfırda $veri[L][0]="L0" dediğimde checked etmem gerekiyor mesela $veri[L][1]="L1" ise checked et diyeceğim, listede olmadığı için checked edemeyecek, ama implode ve explode ettiğim zaman bu sefer sıra numarası 0, 1, 2,3 olarak değişiyor.

    Yada önereceğiniz başka bir yol var mı.

    Hocam şimdi arry sıramasındaki 0, 2 ve 4 ben bir değişkene atamak istiyorum bu değişkeni db kaydedeceğim. Daha sonra db den bu değişkeni çağıracağım. Değiştinu arraya dönderince yine 0,2 ve 4 sıralaması olsun istiyorum. Veyahut hangi sıralama oluştuysa. 

    Tablo yapını da at yardımcı olayım hocam.

    Bir tablonun kolonunda dinamik mi tutuyorsun, sadece 3 kolonun mu var? Yoksa relational olarak satır satır mı tutuyorsun?

    :D


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek

    Hoçam zaten tablo olsa sorun değil. Ben örneğin bu arrayı direk db liste stununa kaydetmek istiyorum. Listeac.php dosyasındanda bu arrayın aynısı açmak istiyorum. İmplode ve explode ettiğim zaman array sırası kayboluyor. 0-1-2-3 diye gidiyor. 


    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    x-files bunu yazdı

    Hoçam zaten tablo olsa sorun değil. Ben örneğin bu arrayı direk db liste stununa kaydetmek istiyorum. Listeac.php dosyasındanda bu arrayın aynısı açmak istiyorum. İmplode ve explode ettiğim zaman array sırası kayboluyor. 0-1-2-3 diye gidiyor. 

    Tamam işte, öğrenmek istediğim bilgiyi verdin bana şimdi.

    Senin ilacın serialize.

    https://www.w3schools.com/php/func_var_serialize.asp

    https://www.w3schools.com/php/func_var_unserialize.asp

     

     

    end tarafından 25/May/23 20:09 tarihinde düzenlenmiştir

    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek

    Farklı bir konu sanki bu. Yarın dlmadı json deneyeceğim. 


    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2021
    Erkek

    Json hocam, serialize ile uğraştığına değmez. Indexleri kaydet, datayı kaydet bas direk.


    ~
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    Json'a da çevirebilirsin tabii ki ama PHP sessionları serialize edip file içinde tutuyorken ne demek serialize ile yapmak uğraştırır. PHP core developerları mal mı da json kullanmıyor arkadaşlar.

    Array'ı PHP tarzı stringify ediyorsun işte kabaca.

    Diyorsan ki json'ı manipüle etmek daha kolay, array'ı deserialize eder istediğin gibi düzenlemesini yaparsın, sonra tekrar serialize edersin mesela :)

    Ayrıca array içindeki objeleri de serialize edebiliyor olman lazım, öyle bir güzelliği de var.

    Kolay gelsin, tercih sana ait.

     

    end tarafından 26/May/23 00:21 tarihinde düzenlenmiştir

    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    ben soruyu anlamadım ama arrayi dbye kaydetmek için ne yapıp ta explode ve implode kullandın onu çözemedim.

    laravel kullanıyosan modelin içinde o sütun için $casts = ['sutun_adi' =>"json"] demen yeterli. db ye json kaydedecek ve sana da array olarak verecek daima. sirasi da bozulmayacak cunku arraydeki keyleri alip kullanacak zaten


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek

    yazdım sildim yazdım sildim

    soruyu anlamadığıma karar verdim

    html formu koyabilir misin


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 2602 Toplam Mesaj: 12
php array