Php Flood İçin Sağlam Bir Çözüm ??!!
-
Asagida Flood Blocker isminde bir php sinifi var. Bu sinifi onleme yapacagin sayfaya include etmen yeterlidir.
http://rapidshare.com/files/302283605/floodbl-2005-04-16.tar.gz.html
-
Birde baska bir konu.
Formun icine bir adet hidden field koy ve degerini bos birak. Flood yapacak olan program istisnasiz butun input verilerine deger yukleyecektir. Diger sayfada degerini bos biraktigin hidden field de eger deger varsa hata sayfasina gonder yoksa istedigin islemi yap.
-
kendi captcha nı oluşturabilirsin, bir arkadaşta yazmış, misal 156+965=?, veya 195 sayısını yazıyla yazınız, y_ü_z el_li a_ltı= rakamla yazınız gibi. Tanınmış rus scene siteleri bile bu tarz çözümlerden yana.
-
SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------
kendi captcha nı oluşturabilirsin, bir arkadaşta yazmış, misal 156+965=?, veya 195 sayısını yazıyla yazınız, y_ü_z el_li a_ltı= rakamla yazınız gibi. Tanınmış rus scene siteleri bile bu tarz çözümlerden yana.
-----------------------------hoca sorun oluşturmak değil.Logaritma sorusu sorarım gerekirse.Sorun bunu diğer sayfaya tekrarlanamayacak şekilde taşımak
ama cosmic in dediği şekilde yaptım sorun çözüldü :)
-
yeni başlıycam bu web programlamaya kesin kararlıyım şimdi asp mi öğreneyim ilk etapta yoksa php mi çok kararsız kaldım nette gezdim biraz her kafadan bi ses çıkmıs. siz ne diyorsunuz?
edit: zumsuk calculus 1 kimden alıyorsun
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------yeni başlıycam bu web programlamaya kesin kararlıyım şimdi asp mi öğreneyim ilk etapta yoksa php mi çok kararsız kaldım nette gezdim biraz her kafadan bi ses çıkmıs. siz ne diyorsunuz?
edit: zumsuk calculus 1 kimden alıyorsun
-----------------------------sergey den ama tavsiye etmem :D bön bön bakıyoruz
edit: tamamdır ekledim arkadaşlar ;
http://tarcan.tur0.org/blog/?/yazi/38/yorum-modulumuz-eklendi
-
güvenlik kodunu resim olarak olustur ustunede bi iki cizgi ciz hicbisi olmaz :)
-
Toplama işlemi yaptır en iyisi. İki tane rakamın toplamını ziyaretçiden iste. Böylece güzel ve etkin bir çözüm olur.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------
Toplama işlemi yaptır en iyisi. İki tane rakamın toplamını ziyaretçiden iste. Böylece güzel ve etkin bir çözüm olur.
-----------------------------sadece islem olrsa cok basit gomerler. mesela adam 2 div arasini okutur register sayfasindaki onlari toplatir yazdirir, kendi yazdigi flooderla gomebilr yani.
-
Hocam resme yazmak zorundasın, direk ekrana basarsan ufak bi php scripti ile her türlü patlatırım ben onu :|
yani echo ile gönderdiğin güvenlik kodunu explode ile bölmek 2 hamleye bakar en fazla...
Ama resim üzerine cafcaflı bi şekilde basarsan bi cacık yapamazlar :D