Php Geliştirme ?
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------
CasTeaL bunu yazdı:
arkinfes bunu yazdı:
merak sardım hocam web programlama dili derlenirken nasıl derleniyor ayrıntılı olarak hem belki iyice araştırıp bişi ler yaparsam fenamı olur türkçe bir programlama dili
-----------------------------Baştan programlama dili oluşturmaktan bahsediyorsun yanlış anlamadıysam veya şaka yapmıyorsan
Değişkenlerin başındaki $ işaretlerini kafana göre değiştirip o kodun çalışmasını bekleyemezsin.
Veya normal bi php satırında echo yazdırma komutu türkçe yaz diye değiştirip çalıştıramazsın örneğin..
echo "deneme";
bunu
yaz "deneme";
yapıp çalıştıramazsın eğer bunu düşüyorsan.(Normal bir php satırı için )
-----------------------------derleyiciyi düzenlemesi lazım ama ne gereği var böyle şeylerin belli bir standart vardır sen simdi türkçe programlama dili yapsaan ne olacak yapmasan ne olacak. bi tek kendin kullanırsın :) (arkinfes'e söylüyorum)
-----------------------------haklsınız :D biraz araştırınca fark ettim :D
-
açık kaynak kodlu olması her istediğinizi yaparsınız anlamına gelmez. yukarıda yazmışlar ama yazdığınız kodları nasıl işleteceksiniz. ayrıca bildiğim kadarı ile yapılan değişiklikler katkılar php community tarafından onaylandıktan sonra geçerlilik kazanıyor. yani sizin türkçeleştirmek isteğinizin yanında bahsettiğiniz ; ve $ işaretlerini değiştirmek veya kaldırmak gibi. eğer bir katkı sunacaksanız php developer olarak katkıda bulunabilirsiniz ve bu da oldukça öenmlidir.