Php İçin Önerdiğiniz IDE
-
Aga Vim ya da Emacs kulanmayı 1 kere öğrenin.
Sittin tane dil için ister framework ister betik dili olsun kullanın. İhtiyaçlarınıza göre değiştirin. Her dil için farklı farklı programlar aramayın.
Tamam Java, C# için falan IDE kullanmak gerek ama python, ruby, php gibi betik dilleri için de ağır ağır Netbeans, Eclipse vb kullanmak da gereksiz.
Hadi tamam Emacs baya tecrübe+bilgi ister ama Vim 'i öğrenmek ve kullanmaya başlamak 1 haftanızı alır. (ingilizce gerek)
İlk başlarda hemen her dil için hazır eklentile var zaten. Zamanla Vim için VimL, Emacs için ELisp kullanmayı öğrendiğinizde Netbeans, Eclipse falan sıfır kalır.
Not:
iş bu yorum hobi olarak ilgilenenler için yazılmamıştır. :D
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı0x656e bunu yazdı
PhpStorm ?
can sıkıntısından deneme yaptım phpstorm 9 açılana kadar notepad++ tam 12 kez açılıp kapanabiliyor :)
Windows 1 kere açılana kadar DOS 12 kere açılıyor :) saçma bi karşılaştırma olmamış mı hocam sence de
-
Sublime Text gayet kullanışlı tavsiye ederim.
-
Ben eclipse kullanıyorum hocam. Netbeans daha iyi ama biraz kasıntı eclipse e göre.
Küçük işlerde zaten notepad++ ya da sublimetext daha mantıklı zort aç zort kaydet zort kapat.
Yoksa eclipse, netbeans gibi editörler açılırken sanki bir 8 silindirli araçın çalışması için gereken benzini pompalıyorlarmış gibi bir hisse kapılyorsun,
notepad++ ya da sublimetext bunların yanında tek silindirli hava soğutmalı mobilet hissi veriyor.
-
Dreamviewer , netbeans
-
Phpstorm da netbeans de iyidir. Phpstorm biraz daha hızlıdır.
Ufak işler için Sublime yada dream kullanıyorum.
Ps kaliteli ise netbeans öneririm.
-
SSD kullanılıyorsan en kral ide 1-2saniyede açılıyor, üstünde durmaya değmez. Genel kullanılanları yazmışlar hepsini dene tarafını seç. Ayrıca;
Editör; Atom, Komodo Editör, visual studio code yazılmamış deneyebilirsin.
IDE; phpDesigner, Komodo ideGibi yazılmayan ve kullanışlı güzel zımbırtılar da mevcut.
-
Daha önce forumda bu ide ile ilgili tanıtım mahiyetinde konu açmıştım.
Daha önce açtığım konu linki : http://www.tahribat.com/forum/10-tlye-komple-editor-163776
-
Sublimetext ücretsiz kullanma hakkı bitince program kapanıomu yoksa sadece zaman zaman uyarımı çıkıyor? Kitap olarakta http://www.amazon.com/PHP-MySQL-Web-Development-Edition/dp/0672329166
bunun pdf si var güzel kitap diyolar yavaş yavaş bunu okuyacağım.İngilizce olduğu için yavaş ilerliycem mecbur.Bu kitapta 2008 basım 4 ay sonra yenisi cıkcakmıs çok fark eder mi temel dil yapısı php 5 yada 7
-
Mac kullanıyorsan en iyisi "coda 2". Ufak tefek dosyalar için notepad++ veya nano vs. kullanabilirsin ama büyük boyutlu bir dosya ile çalışacaksan kesinlikle sublimetext çalışmalısın. 200mb lık dosyada banamısın demeden takır takır işliyor.