PHP İçin Sorularım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Acces veya excel verilerimi mysql'ye nasıl aktaracağım...

Ne sıkıntılı işmiş bu... Navicat adını duydum ama pek bişey anlamadım....

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Neyse şuradaki işlemle yaptım...

http://sanalkurs.net/excel-den-veritabanina-veri-aktarma-9508.html

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

Benim yaptığım Excel deki veiryi php ile okuyup db ye php aracigiyla yazdırma ama Excel direk sql çıktısı var diye biliyorum 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskeltan
    iskeltan's avatar
    Erkek

bir form için form.php diye bi sayfan olsun mesela, sayfada herhangi bir yerde if($_POST) diyerek sayfaya post ile gelindiyse şunu da yap şeklinde yine tek sayfada halledebilirsin, $_POST["submit butonunun adı"] şeklinde sayfada submit butonu tetiklenen hangi formun geldiğini de görebilirsin veya switch case yapabilirsin.

@ işareti de diğer müritlerin dediği gibi o satırda bir error warning bişey gelecekse o hatanın ekrana basılmamasını sağlar, normalde mesela $_POST["id"] set edilmiş mi diye kontrol edip sonra o if'i çalıştırman lazımken öyle yazmışsın. bu arada if($_POST["id"]) desen sadece devamındaki o eşitliğe gerek olmaması lazım.

duanla yasamadim ki bedduanla oleyim - Arif
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Forumda tek sayfada işlem yaparken islem diye bir değer gönderip buna göre nereyi göstereceğimi seçiyorum... islem değerim dolu iken sorun yok ancak boşsa hata veriyor...

Ben işlem değeri boşşa "", yeni veya düzen ise ilgili yeri çalıştırmasını sağlamak istiyorum... Kullandığım kod...

if ($_GET["islem"]=="" or $_GET["islem"]=="yeni" or  $_GET["islem"]=="duzen")

//Edit yine o lanet @ işareti imiş... Demekki boş gelebilecek durumlarda da kullanmalıyım... Şöyle yapınca dzeldi

@$_GET["islem"]=="" or $_GET["islem"]=="yeni" or  $_GET["islem"]=="duzen"

_PesimisT_ tarafından 05/Ara/16 23:33 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı

Forumda tek sayfada işlem yaparken islem diye bir değer gönderip buna göre nereyi göstereceğimi seçiyorum... islem değerim dolu iken sorun yok ancak boşsa hata veriyor...

Ben işlem değeri boşşa "", yeni veya düzen ise ilgili yeri çalıştırmasını sağlamak istiyorum... Kullandığım kod...

//Edit yine o lanet @ işareti imiş... Demekki boş gelebilecek durumlarda da kullanmalıyım... Şöyle yapınca dzeldi

http://www.w3schools.com/php/php_operators.asp

Göz gezdirmenizde fayda var :)

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

switch case için birden fazla durum kullanıalbilir mi?

case "yeni" or "duzen" gibi? yani kontrol grubu gibi... 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı

switch case için birden fazla durum kullanıalbilir mi?

case "yeni" or "duzen" gibi? yani kontrol grubu gibi... 

Kullanılabilir. Şu şekilde;

switch($variable) {

case "opt1":

...

break;

case "opt2":

...

break;

case "opt3":

case "opt4":

...    // Bu blok opt3 veya opt4 true olduğunda işletilir.

break;

default:

...

break;

}

aercys tarafından 08/Ara/16 23:17 tarihinde düzenlenmiştir

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrbrs
    mrbrs's avatar
    Erkek

if( $_POST["id"] != "" )

bu boş gelme durumunu kontrol ediyor yani id "post"lanmış ama boş

Hiç gelmeme durumu varsa ve hata almak istemiyosanız şöyle kullanabilirsiniz

if ( isset( $_POST["id"] ) && $_POST["id"] != "" )

bildiğiniz gibi && ile bağlayınca ilk koşul false ise gerisine bakmıyor

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrbrs
    mrbrs's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı

$_GET["işlem"] gelmediği durumda da If sorgusunun çalışmasını istiyorsanız şöyle yapılabilirsiniz

if ( !isset($_GET["islem"]) || $_GET["islem"] == "" || $_GET["islem"] == "yeni" || $_GET["islem"] == "duzen" )

or ile bağlandığı için ilk durumu kontrol ediyor !isset($_GET["islem"]) => "islem gelmediyse/tanımlı değilse" ilk case doğru diğerlerine bakmadan ifin içine girer

Eğer geldiyse zaten $_GET["islem"] hata vermez. Denemedim ama hata vermemesi lazım bunun.

Not: isset() fonksiyonunun içine yazdığınız değişken tanımlı olmadığında hata dönmez, ama tanımlı olmayan bir değişkeni "==" ile karşılaştırıyorsanız hata verir. @ ile sadece hatayı ekrana basma diyorsunuz.

Toplam Hit: 2784 Toplam Mesaj: 24
php basit php soruları