PHP İçin Sorularım
-
Acces veya excel verilerimi mysql'ye nasıl aktaracağım...
Ne sıkıntılı işmiş bu... Navicat adını duydum ama pek bişey anlamadım....
-
Neyse şuradaki işlemle yaptım...
http://sanalkurs.net/excel-den-veritabanina-veri-aktarma-9508.html
-
-
bir form için form.php diye bi sayfan olsun mesela, sayfada herhangi bir yerde if($_POST) diyerek sayfaya post ile gelindiyse şunu da yap şeklinde yine tek sayfada halledebilirsin, $_POST["submit butonunun adı"] şeklinde sayfada submit butonu tetiklenen hangi formun geldiğini de görebilirsin veya switch case yapabilirsin.
@ işareti de diğer müritlerin dediği gibi o satırda bir error warning bişey gelecekse o hatanın ekrana basılmamasını sağlar, normalde mesela $_POST["id"] set edilmiş mi diye kontrol edip sonra o if'i çalıştırman lazımken öyle yazmışsın. bu arada if($_POST["id"]) desen sadece devamındaki o eşitliğe gerek olmaması lazım.
-
Forumda tek sayfada işlem yaparken islem diye bir değer gönderip buna göre nereyi göstereceğimi seçiyorum... islem değerim dolu iken sorun yok ancak boşsa hata veriyor...
Ben işlem değeri boşşa "", yeni veya düzen ise ilgili yeri çalıştırmasını sağlamak istiyorum... Kullandığım kod...
if ($_GET["islem"]=="" or $_GET["islem"]=="yeni" or $_GET["islem"]=="duzen")
//Edit yine o lanet @ işareti imiş... Demekki boş gelebilecek durumlarda da kullanmalıyım... Şöyle yapınca dzeldi
@$_GET["islem"]=="" or $_GET["islem"]=="yeni" or $_GET["islem"]=="duzen"
_PesimisT_ tarafından 05/Ara/16 23:33 tarihinde düzenlenmiştir -
_PesimisT_ bunu yazdı
Forumda tek sayfada işlem yaparken islem diye bir değer gönderip buna göre nereyi göstereceğimi seçiyorum... islem değerim dolu iken sorun yok ancak boşsa hata veriyor...
Ben işlem değeri boşşa "", yeni veya düzen ise ilgili yeri çalıştırmasını sağlamak istiyorum... Kullandığım kod...
//Edit yine o lanet @ işareti imiş... Demekki boş gelebilecek durumlarda da kullanmalıyım... Şöyle yapınca dzeldi
http://www.w3schools.com/php/php_operators.asp
Göz gezdirmenizde fayda var :)
-
switch case için birden fazla durum kullanıalbilir mi?
case "yeni" or "duzen" gibi? yani kontrol grubu gibi...
-
_PesimisT_ bunu yazdı
switch case için birden fazla durum kullanıalbilir mi?
case "yeni" or "duzen" gibi? yani kontrol grubu gibi...
Kullanılabilir. Şu şekilde;
switch($variable) {
case "opt1":
...
break;
case "opt2":
...
break;
case "opt3":
case "opt4":
... // Bu blok opt3 veya opt4 true olduğunda işletilir.
break;
default:
...
break;
}
aercys tarafından 08/Ara/16 23:17 tarihinde düzenlenmiştir -
if( $_POST["id"] != "" )
bu boş gelme durumunu kontrol ediyor yani id "post"lanmış ama boş
Hiç gelmeme durumu varsa ve hata almak istemiyosanız şöyle kullanabilirsiniz
if ( isset( $_POST["id"] ) && $_POST["id"] != "" )
bildiğiniz gibi && ile bağlayınca ilk koşul false ise gerisine bakmıyor
-
_PesimisT_ bunu yazdı
$_GET["işlem"] gelmediği durumda da If sorgusunun çalışmasını istiyorsanız şöyle yapılabilirsiniz
if ( !isset($_GET["islem"]) || $_GET["islem"] == "" || $_GET["islem"] == "yeni" || $_GET["islem"] == "duzen" )
or ile bağlandığı için ilk durumu kontrol ediyor !isset($_GET["islem"]) => "islem gelmediyse/tanımlı değilse" ilk case doğru diğerlerine bakmadan ifin içine girer
Eğer geldiyse zaten $_GET["islem"] hata vermez. Denemedim ama hata vermemesi lazım bunun.
Not: isset() fonksiyonunun içine yazdığınız değişken tanımlı olmadığında hata dönmez, ama tanımlı olmayan bir değişkeni "==" ile karşılaştırıyorsanız hata verir. @ ile sadece hatayı ekrana basma diyorsunuz.