Php İd Sorunu
-
hocam bi
select * from tablo order by yorumid limit 0,200
çalıştırsana bi de ordan bakalım, gerçekten senin dediğin gibi araya mı ekleme yapıyo, yoksa sadece görüntüde araya mı ekliyor :)
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------
aha işte

edit:
yorumid birincil olan. her kayıt eklediğimde 1 artması gereken yer. id de konunun id si.yani hangi id li konuya yorum yapılmışsa onu kayıt ediyo
yazdım hocam
-----------------------------Konunun id si INT olması gerekiyor
-
Indexlemeyi yorum id'ye göre yapmıyor :S
-
ZoktriP bunu yazdı:
hocam bi
select * from tablo order by yorumid limit 0,200
çalıştırsana bi de ordan bakalım, gerçekten senin dediğin gibi araya mı ekleme yapıyo, yoksa sadece görüntüde araya mı ekliyor :)
-----------------------------$sorgu=mysql_query("select count(*) from fyorumlar");
$toplam = mysql_result($sorgu, 0);
$son=$toplam-10;
$sorgu=mysql_query("select * from fyorumlar limit $son,$toplam");
while ($yaz=mysql_fetch_array($sorgu))kodda bu (: son 10 yorum
@zoktriip
yok hoca konunun id'sinin int olmasına gerek yok. kayıt eklerken konunun id'si için bi alan. ismini id yaptım karışmasın. aslan'da olabilirdi o alan (:
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------o nasıl oluyo :S
-
ajan1111 bunu yazdı:
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Hocam öncelikle Türün int olması gerekir, varchar falan olursa alfabetik sıralama yapar.. 10'dan sonra 11 değil de 100 gelir mesela :)
neden Index olarak yorumid'yi almamis veya aldiysa da niye sacmaliyo tam cozemedim ama sql'i su sekilde degistirirsen problemin cozulur :)
$sorgu=mysql_query("select * from fyorumlar limit 0,10 order by yorumid desc");
while ($yaz=mysql_fetch_array($sorgu))hem de 2 tane sql kullanmamis olursun :)
-
ZoktriP bunu yazdı:
ajan1111 bunu yazdı:
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Hocam öncelikle Türün int olması gerekir, varchar falan olursa alfabetik sıralama yapar.. 10'dan sonra 11 değil de 100 gelir mesela :)
neden Index olarak yorumid'yi almamis veya aldiysa da niye sacmaliyo tam cozemedim ama sql'i su sekilde degistirirsen problemin cozulur :)
-----------------------------hocam hem çalışmadı çalışsa bile ilk 1-10 arasındakini yayınlıyo bu kod. ben en son 10 yorumu listeliyorum. yorumid ayrıca int (:
yorumid karışmasa sorunsuz çalışıyo kodlarım. ama aradan bi yorumu silince dağılıyo
-
yorum onay gibi bi alan daha ekleyip listelerken tüm onaylı yorumları listelesem nasıl olur. bi yorum sileceğim zaman onayı kaldırırım. id karışmamış olur (:
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------hocam hem çalışmadı çalışsa bile ilk 1-10 arasındakini yayınlıyo bu kod. ben en son 10 yorumu listeliyorum. yorumid ayrıca int (:
yorumid karışmasa sorunsuz çalışıyo kodlarım. ama aradan bi yorumu silince dağılıyo
-----------------------------En son yorumu istiyorsan DESC yerine ASC yazacan hocam
-
ajan1111 bunu yazdı:
ZoktriP bunu yazdı:
ajan1111 bunu yazdı:
ZoktriP bunu yazdı:
yorumid karışmasa sorunsuz çalışıyo kodlarım. ama aradan bi yorumu silince dağılıy
-----------------------------Hocam 1,10 arasını almaz o :)
son 10 yorumu tersten sıralatır...
orda gördüğün desc kelimesi tabloda sondan başa doğru sırala demek, order by yorumid yorumid ye göre sırala demek... yani son 10 kaydı sondan başa doğru sıralar..
dur senin istediğin gibi yapalım tekrar
iki sql'in sonuna da order by yorumid yaz bakalım