Php İle Bot Yapmak
-
hoca krtr ne çözemedim :-/
edit:
daha doğrusu
For Each krtr In karakter
burasını çözsem olay biticek sanırım
set cek = bag.Execute("select * from lag")
do while not cek.eof
anahtar=cek("anahtar")
if instr(yazi,anahtar)>0 Then
response.write cek("cevap")
end if
cek.movenext
loopile hallettim :D şimdi birde kayıt bulunamazsa rastgele çekmeyi yapıcam hallolucak ;)
-
bu sevda bitmez tükenmez. pesü bilir:D
-
herşeyi hallettim :D tamamdır şimdi zeka kısmını geliştirmek kaldı :D
eyw pesi
set cek = bag.Execute("select * from lag")
do while not cek.eof
anahtar=cek("anahtar")
if instr(yazi,anahtar)>0 Then
var=True
response.write cek("cevap")
end if
cek.movenext
loop
if var<>True then
Randomize
rastgeleSayi = (Rnd * 5) + 1
select case int(rastgeleSayi)
case 1
rastgele = "Sende de bir muhabbet bir muhabbet sorma !!"
case 2
rastgele = "Sevgilin var mı senin ? Varsa şaşırırımda"
case 3
rastgele = "problem nedir?"
case 4
rastgele = "Ya sen şeye benziyorsun kimdi o ..... hıh Kuşum Aydına"
case 5
rastgele = "Ahh ahh benim bi botayçam vardı terketti beni sürtük"
end select
response.write rastgele
end if
end ifyaptım bitti :D
Edit:
Enteresan bir olay çıktı slm o.ospu deyince sanada slm annenin mesleğini nie vurguluyorsun yazıyordu kısaca slm, nbr, dimi gibi anahtar kelimelerin alayını okuyup cevaplıyordu.Onu hallettim döngüden çıkarttım bu sefer liste başındakilere bakıyor.
Şimdiki hedefim cümle içinde anahtar alanına ait 20 cevap varsa hepsini karıştırıp sonunda rastgele birini seçmek.
-
pesinin uğraşlarıyla uğraşıp c/p yapmadan mıncıkladığım botum ahanda bu;
http://tarcan.somee.com
Şu kelimelre güzel karşılık vermiyor falan diyenler ne bileyim fikir beyan ederler ii yapmış olur
-
T01G4 bunu yazdı:
-----------------------------
UmutxTR bunu yazdı:
ya merveyi tavla botu yapıcana, bana wpden wpye konu çeken bot yap :)
hocam çok basit php bilgim olsa yapardımda asp olsa 10 dklık iş rss konu çekme olayını araştır ;)
-----------------------------adamın bottan kastı veri çeken değil AI bot örneği.
Mantığına gelince :
İleri seviyeli ve türkçe botlar için şu şekilde çalışabilirsin.Formdan gelen her veriyi alır son eklerini atar kök kelimeyi bulursun yani buda K + E = A mantığına gidicek.
Ama yok direkt hazır cevaplar versin dersen naber yazarsa iyidir gibi yazdırabilirsin.bunuda kaç seçenek varsa aralarında random çevirir gelen sonucu bastırırsın ama o bota girmez işte :)
Ama tavsiyem ALICE iyidir :) -
RoadMaster bunu yazdı:
adamın bottan kastı veri çeken değil AI bot örneği.Mantığına gelince :
İleri seviyeli ve türkçe botlar için şu şekilde çalışabilirsin.Formdan gelen her veriyi alır son eklerini atar kök kelimeyi bulursun yani buda K + E = A mantığına gidicek.
Ama yok direkt hazır cevaplar versin dersen naber yazarsa iyidir gibi yazdırabilirsin.bunuda kaç seçenek varsa aralarında random çevirir gelen sonucu bastırırsın ama o bota girmez işte :)
Ama tavsiyem ALICE iyidir :)
-----------------------------alice ? nedir o? şunla alakası varmı => http://www.internetcity.org/alice-indir-download.html
Şimdilik bazı şeylere cevap veriyor ama sınırlı.yani nbr dediinde hep aynı şeyi söyler.onu halledicem.Selam, nbr, iyidir vs.. gibi tek kelimeleri farklı cümleleri farklı yapıcam.Bunun için birazcık yardım almam lazım :) Yani şunu yapıcam ama nasıl yaparım bilmyiorum pesi gelince yazar herhalde :) yada bilen bilir
"Merhaba dostum nasılsın"
yazdı.Buradaki 3 kelimeyi ayıracak.Yani cümleyi kelimelere bölücem.İf ile eğer 1 den büyükse ve 3 ten küçükse belli gruplara, 3 e eşit veya büyükse belli gruplara göndericem.Yani daha sağlam olur diye düşünüyorum.Örneğin
"geçen gün yine takılıyorum arkadaşlarla dediler ki yapma"
8 tane kelime olarak algılayacak.Random edip rastgele birini seçecek ve databasede ona göre bir cevap verdirticem.İşte bunu için cümleyi kelime şeklinde algılatmam lazım.Daha sonra cümleden 2 kelime alır ve ikisine göre birşeyler yaptırabilirsem baya yol katedebilirm.
Şimdilik sadece deniyorum.
http://www.tarcan.somee.com/kayit.txt
Burada da milletin ne yazdığına bakıyorum ona göre eklemeler yapıyorum.
-
mesajı yazdıktan sonra sayfa yenileniyorya, imleci yazı alanına koyarsan daha güzel olur.
<script language="javascript" type="text/javascript">
var yazikutusu = document.getElementById("yazim");
yazikutusu.focus();
</script>bu arada ajaxa geçirmek istersen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
-
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------mesajı yazdıktan sonra sayfa yenileniyorya, imleci yazı alanına koyarsan daha güzel olur.
var yazikutusu = document.getElementById("yazim");
yazikutusu.focus();
bu arada ajaxa geçirmek istersen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
-----------------------------hoca eyw saolasın çok güzel oldu.
Vallahi ajax olur hemde çok iyi olur.Fakat önce botu güzelleştireyim diyorum yani akıllı cevaplar verebilsin, daha güzel olsun hepsi bittiğinde ajax ile mükemmelleştirebiliriz.
-
off o kadar yazı yazdım gene uçtu bağlantı yüzünden ya hasta halimle bidaha yazamam zumsukcum şansına küs :D bir ara kafamı toparlayınca detaylı olarak sorularını cevaplar ve botun gelişmesi için düşüncelerimi paylaşırım
http://www.yapay-zeka.org/ şu siteyi de bi incele
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------off o kadar yazı yazdım gene uçtu bağlantı yüzünden ya hasta halimle bidaha yazamam zumsukcum şansına küs :D bir ara kafamı toparlayınca detaylı olarak sorularını cevaplar ve botun gelişmesi için düşüncelerimi paylaşırım
http://www.yapay-zeka.org/ şu siteyi de bi incele
-----------------------------pesi gözünü seveyim uzun yazılarda göndermeden önce tümünü seçip kopyala :D şansıma ben batıyorum.
Şeyi soracaktım mesela
selam naber ii misin diye gönderdik bunları cümle değilde kelime olarak algılatabilir miyim ?
Yani selam,naber,ii,misin olacak sonra random edicem ona göre anahtardan cevap alıcam bulamazsa bir daha random vs.. ?