Php İle Dosya Upload Scripti Olan Varmı.
-
ucenmi bunu yazdıYasamaK bunu yazdıucenmi bunu yazdıHoLyCat bunu yazdı
Basit Bir php kodu ile Sorunu cozdum.
Belki Baska arkadasin isine yarar..
if($_GET['get']=="yukle"){
$yer = "/muzik/".md5(time()).".".end(explode(".",$_FILES['muzik']['name']));
copy($_FILES['muzik']['tmp_name'],$yer);
echo "Upload : ".$yer;
}
?>
Dosya : < ="" name="muzik" />< ="submit" value="Yükle" />Ftp nizde muzik adinda klasor Acmaniz yeterli.
ne güvenlik var ne bişi var bunu kullanrsa adam o sunucuyu eline verirler :D
güvenli hale getirde hayrına kulanalım
bir firma için yapmıştım güvenlisini. güvenli dediysem yine her tür dosya yüklenebiliyor ama kullanıcı girişi gerekiyor dosya yüklemek silmek için falan . mysql bir database üzerinde oluyor kullanıcı ve dosyaların yolları. bir iki gün içinde satup hazırlar siteme koyarım buradada paylaşırım
cidden müthiş olur hocam, beklemedeyim. -
tasslehoff bunu yazdıucenmi bunu yazdıYasamaK bunu yazdıucenmi bunu yazdıHoLyCat bunu yazdı
Basit Bir php kodu ile Sorunu cozdum.
Belki Baska arkadasin isine yarar..
if($_GET['get']=="yukle"){
$yer = "/muzik/".md5(time()).".".end(explode(".",$_FILES['muzik']['name']));
copy($_FILES['muzik']['tmp_name'],$yer);
echo "Upload : ".$yer;
}
?>
Dosya : < ="" name="muzik" />< ="submit" value="Yükle" />Ftp nizde muzik adinda klasor Acmaniz yeterli.
ne güvenlik var ne bişi var bunu kullanrsa adam o sunucuyu eline verirler :D
güvenli hale getirde hayrına kulanalım
bir firma için yapmıştım güvenlisini. güvenli dediysem yine her tür dosya yüklenebiliyor ama kullanıcı girişi gerekiyor dosya yüklemek silmek için falan . mysql bir database üzerinde oluyor kullanıcı ve dosyaların yolları. bir iki gün içinde satup hazırlar siteme koyarım buradada paylaşırım
cidden müthiş olur hocam, beklemedeyim.hocada ses seda yok :S
-
hocam script hazır aslında ama dediğim gibi bi setup hazırlamam gerekiyor ve şuan elimdeki işler yüzünden ona vakit ayıramıyorum en kısa sürede koyacağım. eminim beğeneceksiniz
-
Yalan oldu Yalan oldu script yalan oldu :)
-
ada bi ay sonra yakalamış ya :D
-
BarisYigit bunu yazdı
ada bi ay sonra yakalamış ya :D
kacarmi :) hatirlatma yaptim bilgisayarda :)
-
Php ye ilk başladığımda yaptığım bir script buyur mürid kardeşime güle güle kullan
-Giriş şifreli; "username:TBT - password:murid"-Ftp de klasör açabiliyorsun, silebiliyorsun, adini değiştirebiliyorsun
-Yüklü dosyaları silebiliyorsun, adını değiştirebiliyorsun, içeriğini değiştirebiliyorsun
-Yükleme boyutuna gelince 4mb altındaki dosyaları sorunsuz yükleyebilrsin "upload.php" dosyasını düzenleyerekte ayarlayabilirsin tabi .htaccess dosyasındaki boyutu da ayarlaman lazım
-Belirli dosya türlerini yükleyebilyorsun istersen onuda yine "upload.php" dosyasından yeni türler ekleyebilrisin
-Birde son olarak (: "bunun asp olanıda var, yanlız bu şekilde tasarımı yok kemik halinde yüklü dosyaları gösteriyor ve yükleme yapıyor. Onun kurulumu karışık biraz. en son 8 MB yükleme yapabilmiştim. isteyen olursa onuda paylaşabilirim
Bir kaç görüntü

Mali tarafından 25/Eyl/12 03:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Sinifin kullanimi:
Bu sinifi kendime yapmistim, basit ama yeterince is goruyor. Ayrica degiskenler ingilizce diye kusura bakmayin.<?php /* /* Dosya yukleme sinifi /* @autor: SniperScope */ $dosya = new DosyaYukle(); // DOSYA YUKLEMEK ICIN $tmp_adi = $_FILES['formdan_gelen_dosya']['tmp_name']; $dosya_adi = $_FILES['formdan_gelen_dosya']['name']; $dosya_yolu = "nereye/yuklenecekse/oranin/dosya/yolu"; $dosya->FileUpload($tmp_adi, $dosya_adi, $dosya_yolu); // DOSYA SILMEK ICIN $dosya->FileDelete($dosya_adi, $dosya_yolu); class DosyaYukle { public function FileExt($filename) { $ext = strtolower(substr($filename, - 3)); return $ext; } public function FileAllow($file) { $allow = array('jpg', 'png', 'gif', 'jpeg', 'avi', 'mpeg', 'flv', 'swf'); if(in_array($this->FileExt($file), $allow)) return true; else return false; } public function FileUniqName($prefix) { return uniqid($prefix); } public function FileUpload($tmp_name, $file_name, $path, $uniq_id = "") { if($this->FileAllow($file_name)) { // Dosya Uzantisini al $ext = $this->FileExt($file_name); // Benzersiz dosya adi olustur $new_file_name = $this->FileUniqName($uniq_id) .".". $ext; move_uploaded_file($tmp_name, $path . $new_file_name); return $new_file_name; } else return false; } // DOSYA SILMEK ICIN public function FileDelete($file_name, $path) { @unlink($path . $file_name); return true; } } ?>sniperscope tarafından 25/Eyl/12 06:17 tarihinde düzenlenmiştir