PHP İle Excel Den Veriçekmek
-
arama yaparsın ama performans çok düşük olur oda şöyle olur tüm veriyi okuyup arraya alırsın arrayda arama yapar listeletirsin
-
Cosmic bunu yazdı
arama yaparsın ama performans çok düşük olur oda şöyle olur tüm veriyi okuyup arraya alırsın arrayda arama yapar listeletirsin
ölme eşeğim ölme hakkaten çok düşer bunda performans. bide liste uzunsa iyice ....
-
adamdaa 500 bin tane mi 1 milyon tane mi ne ürün var :D mysql kaldırmaz onu zaten :D. ya aynen şu an tüm ürünleri çekiyo :d yaklaşk 50 saniyede ekrana veriyor :D zaten php 30 sn de hata veriyo : D yarıda kalıyo yani çekilen veriler. ama işte bi arama motru yaparım verileri de bi php dosyasına çekip müşterilerin göremeyeceği şekilde sonra da arama motuyla kelime arama algoritması tarzı bi şeyler yapıcam artık bakalım.
-
Clickanddie bunu yazdı
adamdaa 500 bin tane mi 1 milyon tane mi ne ürün var :D mysql kaldırmaz onu zaten :D. ya aynen şu an tüm ürünleri çekiyo :d yaklaşk 50 saniyede ekrana veriyor :D zaten php 30 sn de hata veriyo : D yarıda kalıyo yani çekilen veriler. ama işte bi arama motru yaparım verileri de bi php dosyasına çekip müşterilerin göremeyeceği şekilde sonra da arama motuyla kelime arama algoritması tarzı bi şeyler yapıcam artık bakalım.
mysql anasını ağlatır onun neyi kaldırmıyomuş mysql? 30 sn zaman aşımı süresini kaldırırsan hata almazsın. bence sen git kızlarla gez bu işleri başkası yapsın
-
Clickanddie bunu yazdı
Sen 500 bin e sayımı diyorsun.
3 Milyon video var sql de 4,5 saniyeye açıyor buluyor.
Bu tamamen senin elinde. Kodlamandan tut server ın gücüne kadar.
Server ı sağlam yap, SSD hardisk taktır.
Yok ben bunları yapamıyor diyorsan Veri tabanı optimizasyonuna git.
yukarıda benim yazdığım yazıyı oku..
Yok olmadi litespeed server kurdur.
Arama yaparsın arraya almadan önce
stristir ile direk aratır performansı artırırsın tek tek array dan arayacağına böle daha iyi ama seni kasar.
Unutma her şey yazılımcının elinde.
kolay gelsin
-
evet bu güzel bi paylaşım sniptr. ama 2. bi sorun daha var adam verilerini sürekli güncellediğini söylüyo yani fiyatları olsun isimleri olsun sürekli toplu olarak ürün ekliyo ve toplu olarak güncelliyo. tamam toplu olarak güncelleme de sorun yok. ama toplu ürün eklemede sorun olur. while ile mi ekleyeceğim ürünleri tablo ya ilk kez ben yapmış olurum böyle bi şeyi heralde o zaman.
ve hem yapacağım siteye ürün ekleyecek hem de anlaştığı firmaların programlarının içine yükleyecek işte diyo ki diğer firmalar zaten excel ile çalışıyolar ben sadece excel istiyorum diyo. sorun bu yani exceli bi ere yapayım sonra sitenin içine atayım. diyor.