Php İle Hesap Makinesi
-
telekom bunu yazdı:
-----------------------------Girilen verileri daha ayrıntılı kontrol etmekte fayda var. Bir sayının sıfıra bölümü:
--------------
Warning: Division by zero in /home/salihsag/public_html/php/1/bol.php on line 17
Warning: Division by zero in /home/salihsag/public_html/php/1/bol.php on line 17
Warning: Division by zero in /home/salihsag/public_html/php/1/bol.php on line 24
3 / 0 işleminin sonucu 0 kalan:. Tam Sonuç ()---------------
-----------------------------Etkileyici :)
matr0x bunu yazdı:
-----------------------------php ve salih yan yana gelince bende bi antipati uyandırıyor. bi velet vardı forumda kafamızı sikmişti bi ara php php diye.
-----------------------------kimsenin kafasını *ikmeye niyetim yok :)
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------bence bırak javascript öğren önce. :)
-----------------------------php -> Javascript -> Jquery olarak bi yol izlemeyi düşünüyorum
-
Kardeşim yanlış anlama o elemanın php ile falan ilgisi yoktu :) boş laf yapıyordu. senin için konuşmadım yani :)
-
Gzx bunu yazdı:
-----------------------------php -> Javascript -> Jquery olarak bi yol izlemeyi düşünüyorum
-----------------------------
html -> css -> javascript -> jquery -> php-mysql diye git bence
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------bence bırak javascript öğren önce. :)
-----------------------------jquery'den başlarsan hem olaya aşina olursun hem php ile yapabileceğin şeyleri daha kolay ve zahmetsiz şekilde jquery ile yapabileceğinin farkında olursun zira php'den bilen adam hep bildiğini kullanmak istiyor. jquery -> javascript yaparsan daha iyi olur ayrıca javascript başta zor gelebilir.
ayrıca hesap makinesi gibi bir klişeden ziyade kafanda fikir filan varsa onun taslağını yapsan daha iyi olur bence. basit bir blog uygulaması olur, bit bot uygulaması olur vs. gelişmiş olmasına gerek yok zaten onu defalarca baştan yazacaksın çünkü yeni şeyler öğrendikçe yazdığın kodun boktan olduğunu farkedeceksin.
ayrıca php için de tavsiyem olayı biraz kaptıktan sonra hemen framework öğrenmen. codeigniter basittir diğerlerine nazaran ayrıca desteği de geniştir, ondan gidebilirsin.
-
pratiklik olsun diyorsan ;
2 kutu yaparsın ,
topla, çarp, böl, çıkart birde temizle butonları koyarsın. Ki bunları javascript ile dhtml şak diye getirtir. Phpye bile gerek yok.
pratiklik olsun diyorsan düzenli ifadeler kullan. Yani adam ;
34*(5+8-2)/1
gibi birşey yaptığında hesaplasın.
edit :
buna ussunu alma yada mühendisler için matematik gereksinimlerini eklemiyorum bile.