folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php Laravelde Dikkat Edilmesi Gerek Bir Açık Verme İhtimaliniz

Php Laravelde Dikkat Edilmesi Gerek Bir Açık Verme İhtimaliniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek
    arkinfes bunu yazdı
    coder2 bunu yazdı

Model içinde fillable - guarded tanımlamalarınu yapıyorum,

FormRequest veya inline validation ile validate kullanıyorum,

$request->all() yerine $request->validated() kullanıyorum ,

Gelen dataları transformer veya DTO yapısı ile standartlaştırırak ilerliyorum ve gayette iyi gidiyor

DTO için bir eklenti mi kullanıyorsun hocam? .netteki gibi tanımlanamıyor diye biliyorum.

Hangi eklentiyi önerirsin?

spatie/data-transfer-object kullanıyorum genelde.

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

madem laravelciler toplanmış ben de bişey sorayım: projeleri nasıl planlıyorsunuz ya ? migrationları yazıp onlar üstünden ihtiyacım olan controllerları falan çıkarıp ilerliyorum. ama amelece yapıyomuşum gibi geliyo

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

madem laravelciler toplanmış ben de bişey sorayım: projeleri nasıl planlıyorsunuz ya ? migrationları yazıp onlar üstünden ihtiyacım olan controllerları falan çıkarıp ilerliyorum. ama amelece yapıyomuşum gibi geliyo

Laravei repository eklentisini kullanıyorum artisan make entitiy diyorum her boku oluşturuyor en son foreingkey migrationlarını yazıyorum ama bizim analizcimiz var elimize döküman geliyor takımca oturup tartışıyoruz araştırıyoruz sonra başlıyoruz. Ama bizde test ekibi yok tek sıkıntımız o. Ben de test için önerilere açığım 😊

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    arkinfes bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

Laravei repository eklentisini kullanıyorum artisan make entitiy diyorum her boku oluşturuyor en son foreingkey migrationlarını yazıyorum ama bizim analizcimiz var elimize döküman geliyor takımca oturup tartışıyoruz araştırıyoruz sonra başlıyoruz. Ama bizde test ekibi yok tek sıkıntımız o. Ben de test için önerilere açığım 😊

şu anki rolümde benim biraz o analistin işini yapmam gerekiyor. bunu nasıl yapacağımı da bilemiyorum. çok detaylı istekler çıkarmak çok vakit alıyor, detaylı yazmayınca ekip saçma şeyler yapıyor :P 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

:)  ilk zamanlar  bende  öyle  sanıyordum  sonra  dökümanlara   girdikce hayallerim  suya düştü :) 

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

Freelance çalışırken direk müşteri ile muhattap olduğum için istenenleri toparlayıp not alıyordum, şimdi çalıştığım şirkette bunu arkadaşlar yapıp dökümante olarak veriyorlar zaten.

İşi anladıktan sonra migration ları yazıyorum. DB tarafıında tablo, relation, index vs gibi olayları hallediyorum.

Daha sonra Controller - Repository - Service şeklinde ilerliyorum. Test vs yazmadığımız için Controller de ihtiyaca göre Interface leri ve Repositor/Service lerde methodları vs yazarak ilerliyorum.

Test yazmıyorsanız başka ne yapılabilir bilmiyorum, sonuçta işi yaptıkça ihtiyaç oluyor ve ona göre method, helper vs vs ortaya çıkıyor ve ekliyoruz. Bana da biraz amatörce geliyor ama maalesef herkesin işi acil, test yazmak hatta refactoring için bile süre yok.

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

ben hala  not alarak  çalışıyorum    yapacağıma  işe  göre  migrationlar  - controller -modeller-servisler - bazı zamanlar   helperler - kullanacağım ekstra  kütüphaneler   ondan sonra  planlama  sonra  yapıştır  geç   

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

bir sorun var şimdi ben api yazıyorum guid diye bir colum açtım string yaniv varchar her veri eklenirken id gibi 3 kere random 1 kere time'ı 2 kere md5 1 kere sh1den heçirip atıyorum ki api'a kabak gibi id sunmak istemiyorum şimdi ben her kayıt oluşturulurken bunu repository'de yapmak yerine observer oluşturup yapıyorum şu şekil

/**
         * @param BandApplication $bandApplication
         * @return void
         */
        public function creating(BandApplication $bandApplication)
        {
            $bandApplication->fill(["guid"]);
            $bandApplication->guid = createGuid(time() . rand(100, 1000));
        }

Yoksa şu işlem mi daha mantıklı

/**
         * @param $value
         * @throws \Illuminate\Validation\ValidationException
         */
        public function setGuidAttribute($value)
        {
            $this->attributes["guid"] = blablalbal;
        }

yukarıdakini model dosyasına ekleme dalgası

bu arada guin yaratma helperım da şu

/**
     * @param null $extra
     * @return string
     */
    function createGuid($extra = null): string
    {
        return md5(md5(sha1(uniqid() . time() . $extra ? $extra : "limusaq")));
    }

keyifli konu oluyor 

arkinfes tarafından 17/May/21 11:51 tarihinde düzenlenmiştir

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Erkek
    arkinfes bunu yazdı

bir sorun var şimdi ben api yazıyorum guid diye bir colum açtım string yaniv varchar her veri eklenirken id gibi 3 kere random 1 kere time'ı 2 kere md5 1 kere sh1den heçirip atıyorum ki api'a kabak gibi id sunmak istemiyorum şimdi ben her kayıt oluşturulurken bunu repository'de yapmak yerine observer oluşturup yapıyorum şu şekil

/**
         * @param BandApplication $bandApplication
         * @return void
         */
        public function creating(BandApplication $bandApplication)
        {
            $bandApplication->fill(["guid"]);
            $bandApplication->guid = createGuid(time() . rand(100, 1000));
        }

Yoksa şu işlem mi daha mantıklı

/**
         * @param $value
         */
        {
            $this->attributes["guid"] = blablalbal;
        }

yukarıdakini model dosyasına ekleme dalgası

bu arada guin yaratma helperım da şu

/**
     * @param null $extra
     * @return string
     */
    function createGuid($extra = null): string
    {
        return md5(md5(sha1(uniqid() . time() . $extra ? $extra : "limusaq")));
    }

keyifli konu oluyor 

/**
         * @param $value
         */
        {
            $this->attributes["guid"] = md5(md5(sha1(uniqid() . time() . $value ? $value: "limusaq")));
        }

Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

Laravel ile ilgili Laravel Daily kanalını takip etmeni tavsiye ederim. 

Yakın zaman da yeni bir projeye başladı. (Gerçek bir proje)

Projenin en başından başlayarak adım adım her aşamasını youtube' ta anlatarak yapıyor. 

Laravel ile bir projeye nasıl başlanır, neler yapılır gibi konuların cevabını bulabilirsiniz. 

https://www.youtube.com/watch?v=yZ01AXJKYvU&list=PLdXLsjL7A9k0D8fXpJl4Rc1ffmAs5XIEg

Toplam Hit: 5325 Toplam Mesaj: 21
php laravel