Php Mysql_Query (Sorgu) Yazım Hatası
-
Merhaba arkadaşlar
gördüğünü şu sorguyu çalıştıramadım phpmyadmin de kategori.id olarak gayet güzel sonuç veriyor fakat phpde döngü olduğu için bi türlü değişkeni oraya yazıp çalıştıramadım.
sorguda sorun yok sadece yazım hatam var ve bulamadım sorunu.
denediğim yöntemler;
kategori.'".$itirafID."'
kategori.'.$itirafID.'
kategori.'$itirafID'$itirafID = $getir['id']; $kategori = mysql_query("select kategori.katadi as KategoriAdi from kategori inner join itiraf on kategori.$itirafID=itiraf.katID"); -
echo $kategori yapıp sorgunun ne halde olduğuna baktın mı Birde {$degisken} şeklinde dener misin?
-
Slothere bunu yazdı
echo $kategori yapıp sorgunun ne halde olduğuna baktın mı Birde {$degisken} şeklinde dener misin?
hatasını soruyorsan her yazım yanlışından dolayı şunu veriyor;
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given inC:\xampp\htdocs\php\cu2\index.php on line 139
süslü parentezi denedim o da olmadı hocam
phpmyadminde sql olarak çalıştırdığında şu şekilde çalışıyor
select kategori.katadi as KategoriAdi from kategori inner join itiraf on kategori.id=itiraf.katID
ama phpde orası değişken olduğu için illaki $itirafID yi yazmam gerekli çünkü döngü var.
-
Yok hocam hatayı değil. Sorguyu ekrana bir yazdırıp bakar mısın ne şekilde.
-
Slothere bunu yazdı
Yok hocam hatayı değil. Sorguyu ekrana bir yazdırıp bakar mısın ne şekilde.
hocam hiçbir şey yazmıyor ekrana.
-
Aman kafam başka yere gitti bir anda sorguyu $kategori değişkeninin içine almışsın diye hesapladım :)
Şunu demek istedimde tam anlatamadım;echo "select kategori.katadi as KategoriAdi from kategori inner join itiraf on kategori.$itirafID=itiraf.katID";
Austen tarafından 17/Ağu/12 17:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Slothere bunu yazdı
Aman kafam başka yere gitti bir anda sorguyu $kategori değişkeninin içine almışsın diye hesapladım :)
Şunu demek istedimde tam anlatamadım;echo "select kategori.katadi as KategoriAdi from kategori inner join itiraf on kategori.$itirafID=itiraf.katID";direk şu yazıyı yazıyor oraya select kategori.katadi as KategoriAdi from kategori inner join itiraf on kategori.$itirafID=itiraf.katID
herhangi bir çalışma işlemi yok hocam.
-
$itirafID dediğin rakam sanırım ki e sütun adı sadece rakam olmaz ki.
sen oraya değişkeni koyduğunda çıktı kategori.5 tarzı oluyor yani kategori tablosunda 5 isimli sütunu çekmeye çalışıyorsun o yüzden hata veriyor.
-
Cosmic bunu yazdı
$itirafID dediğin rakam sanırım ki e sütun adı sadece rakam olmaz ki.
sen oraya değişkeni koyduğunda çıktı kategori.5 tarzı oluyor yani kategori tablosunda 5 isimli sütunu çekmeye çalışıyorsun o yüzden hata veriyor.
tmmdır slothere hocam halletti bağlanıp. sql e koşulu koymamışsız ya
şu şekilde olacak
select kategori.katadi as KategoriAdi from kategori inner join itiraf on kategori.id=itiraf.katID where itiraf.id=$itirafID
EmQceR tarafından 17/Ağu/12 17:48 tarihinde düzenlenmiştir -
join itiraf on kategori.$itirafID=itiraf.katIDburdaki $ işaretini silip denermisin gmzünden kaçmış sanırım.
-
localhost da değilde free hostta çalıştırmayı denesene bi