Php Öğrenmeye Başladım, Takıldığım Noktalarda Beginner Düzey Sorular
-
muaythaist bunu yazdı
beyler şuradan sırayla ilerliyordum: https://www.phpr.org/php-dersleri/
başlangıç derslerinde en son "php fonksiyon kullanımı ve örnekleri" isimli konuyu bitirdim.
sonraki ders "checkbox kullanımı" ama ben bu dersten hiçbirşey anlamadım, sanki arada öğrenmem gereken birşeyler eksik bırakılmış gibi.
https://www.phpr.org/php-ile-checkbox-kullanimi/
mesela pek bi esprisi yok şöyle yapıyorsun demiş:
<formaction="kontrol.php"method="post"><label><inputtype="checkbox"name="onay"/> Onaylıyorumlabel><inputtype="submit"value="Tamam">form>form action nedir method nedir label nedir input nedir !? kaldım. neyi yapıyoruz, nerde yapıyoruz, niye yapıyoruz, onları niye yazıyoruz oraya..
bu zamana kadar ki derslerde else, if, return, global, switch, session, cookie, for, while, echo, function, break vb terimleri anlatarak yaptı hepsini anladım, kendi çapımda örnekler yapıp aşinalık kazanmaya da çalıştım ama bi hönk dedim bunda. neyi kaçırıyorum ben :) biriniz beni bi aydınlatsında eğitim hayatıma devam edebileyim :)
checkbox ve form için : form lar iki methodla gönderili post ve get. post la gönderirsen veriler arka planda gider. get ile gönderirsen bütün veri linke yazılır.
örneğin: formda sadece isim için bir textbox olsun "name" değeri de "isim" olsun bu formu get le "a.php" dosyasına gönderirsen submit e tıkladığında browser "a.php?isim=veli" gibi olur. post la gönderirsen sadece "a.php" görünür, veriler linkte olmaz.
"önce mysql mi öğrensem" sorun için : mysql de select, where, like gibi temel şeyleri öğren gerisini ihtiyacın oldukça öğrenirsin
kaynak olarak w3schools u öğrenirim herşeyi özet geçiyolar.
-
Aldığın hatayı post etmen gerek buraya hocam. Ayrıca include etmen gerekmez Session Sunucuda tutulur. Bir kez tanımlarsan, timeout olana kadar kalır. Hostun istediğin yerinden çağırabilirsin. Session_start(); edildiği sürece.
-
EnableTurk bunu yazdı
Aldığın hatayı post etmen gerek buraya hocam. Ayrıca include etmen gerekmez Session Sunucuda tutulur. Bir kez tanımlarsan, timeout olana kadar kalır. Hostun istediğin yerinden çağırabilirsin. Session_start(); edildiği sürece.
hocam onu çözmüştüm yeni sıkıntım 1. sayfanın sonunda :)
-
nurulmac11 bunu yazdıcheckbox ve form için : form lar iki methodla gönderili post ve get. post la gönderirsen veriler arka planda gider. get ile gönderirsen bütün veri linke yazılır.
örneğin: formda sadece isim için bir textbox olsun "name" değeri de "isim" olsun bu formu get le "a.php" dosyasına gönderirsen submit e tıkladığında browser "a.php?isim=veli" gibi olur. post la gönderirsen sadece "a.php" görünür, veriler linkte olmaz.
"önce mysql mi öğrensem" sorun için : mysql de select, where, like gibi temel şeyleri öğren gerisini ihtiyacın oldukça öğrenirsin
kaynak olarak w3schools u öğrenirim herşeyi özet geçiyolar.
kaynakta mysql ne olaki'den başlayıp gideceğim hocam,
şu an yukarıdaki açıklamaların bana birşey ifade etmeye çalışsın diye düşünürken şunu farkettim.
MySql sanırım internetteki veriyi bizim php dosyamızda kullanmaya yarıyor ya da server'a bağlanmaya yarıyor, ya da bilmiyorum işte öyle bişe :)
edit: bu hususta çok zırcahilsem 28 yaşından sonra kod'lara bulaşmış bi adam olarak mazur görebilirsiniz :) tutun elimden =P
şu zamana kadar text dosyası uzantısını php yapıp içine bişiler yazıp localhost linki üzerinden naapmışım acaba diye bakmak dışında birşey yapmadım
wampserver kurulu, bunun içinde mysql'de var sanırım ama, nasıl kullanılıyor bilmiyorum.. neyse w3schools öğretir umarım
muaythaist tarafından 09/May/16 21:38 tarihinde düzenlenmiştir