Php Sesli Ve Sessiz Harf Ayırma Sorunu
-
hocam syntaxında bi dolu hata var telefondan yazdığın için olabilir ama bir çok yerde iflerde parantez eksik yada { işareti eksik kapatmamış gözüküyorsun ifleri forları.biraz düzeltip yazayım senin kodunu
<?php $yazi = $_GET["yaz"]; function sesliMi($m) { strtolower($m); if(($m=="a") || ($m == "e") || ($m == "i") || ($m =="o") || ($m == "u") || ($m=="ı") || ($m == "ü") || ($m =="ö") ){ return true; } function parcalaBehcet($ramo) { $_sesli=""; $_sessiz=""; for($i=0;$i<=count($ramo);$i++){ if(sesliMi($ramo$i $_sesli .=$ramo$i; else $_sessiz .=$ramo$i; return $_sesli." ve ".$_sessiz; parcalaBehcet$yazi; ?> -
tmm çözdüm. sokoban'ın kodundaki strlen kodunu kullanarak cözüme ulastim. count yerine strlen ile yazi degiskeninin karakter sayisini aldim. @risperdal programlamada yeni degilim delphi ile yazabilirdim amaç php ogrenmek, if te gelen return ifadesi sesliMi() fonksiyonunda true degerini dondurmek icindi. arkadaslar sagolsun seferber olmus kodu sadece pratik yapmak icin kullandim. count kisminda yanlis yapmisim :) sagolun ihtiyaci olan bu sayfadan baya bi yararlanabilir son olarak @sokoban ustad syntax duzgunde tahribat kaydederken tahrip etmiş :) adı ustunde
-
DuPi bunu yazdıtmm çözdüm. sokoban'ın kodundaki strlen kodunu kullanarak cözüme ulastim. count yerine strlen ile yazi degiskeninin karakter sayisini aldim. @risperdal programlamada yeni degilim delphi ile yazabilirdim amaç php ogrenmek, if te gelen return ifadesi sesliMi() fonksiyonunda true degerini dondurmek icindi. arkadaslar sagolsun seferber olmus kodu sadece pratik yapmak icin kullandim. count kisminda yanlis yapmisim :) sagolun ihtiyaci olan bu sayfadan baya bi yararlanabilir son olarak @sokoban ustad syntax duzgunde tahribat kaydederken tahrip etmiş :) adı ustunde
hım şimdi farkettim, postda syntax bozuk olunca benimde gözümden kaçmış
Toplam Hit: 2755 Toplam Mesaj: 14