Phpmyadmin
-
wert bunu yazdıYeniHarman bunu yazdıwert bunu yazdı
"bir abi mysql_connect() kullanma yakında kalkıcak şunu kullan dediydi de ne dedi onu hatırlamıyorum "
burası için böyle birşey varmı neden bahsetmiş olabilir
mysql_ ile başlayan tüm işlevler deprecated yani sonraki sürümlerde kaldırılacak, şimdiden kullanmayı kesmeniz lazım.
Nedeni basit, mysql_ ile başlayan işlevler güvensiz. SQL Injectionudur, XSS'idir uğraşmayın escape etmekle vs. diye.
onu biliyordum işte ne kullanmamı söylemişti onu hatırlayamadımda
pdo kullandım
PDO iyidir, mysql_ yerine mysqli_ ile başlayan işlevleri kullanabilirsiniz. Preperad statement kullanmayı unutmayın.
-
Yukarıda Wamp vs. yazılmış, hepsini denedim, kullandım, izin verdikleri ölçüde ekleme/modifiye yaptım; ama hiçbirisi XAMPP kadar tat ve performans vermiyor.
www.apachefriends.org -
birşey daha soracağım tr karakter sorunu yaşıyorum nasıl
veritabanından yazıyı alıyorum sıkıntı yok sayfa_baslık=İletişim
aşağıdaki gibi olduğunda herhangibir sıkıntı yok bana veritabanıntan düzgün geliyor değer
$str=$sorgu['sayfa_baslik'];
echo($str);ama bunu yaptığımda türkçe karakter sıkıntısı yaşıyorum ilk harfin farklı font,renk ve büyüklükte olmasını istiyorum o yüzden bu aksiyona girdim
$str=$sorgu['sayfa_baslik'];
$arr = str_split($str); //sanırım bunu yaparken tr karakteri bozuyor
font style="bişeyle bişeyler"
<?php echo($arr[0]); ?>
/font // ilk harfi yazdırdım
font "bişeyle bişeyler"
<?php
for($i=1;$i<count($arr);$i++){
echo($arr[$i]);}
?>
/font //diğer harfleri yazdırdım
wert tarafından 11/Eki/14 01:21 tarihinde düzenlenmiştir -
bu fonksiyonu tanımlayıp
<?php function str_split_tr($str, $length = 1) { $tmp = preg_split('~~u', $str, -1, PREG_SPLIT_NO_EMPTY); if ($length > 1) { $chunks = array_chunk($tmp, $length); foreach ($chunks as $i => $chunk) { $chunks[$i] = join('', (array) $chunk); } $tmp = $chunks; } return $tmp; } ?>böyle yapınca düzeldi
$arr = str_split_tr($str);