Phpmyadmin Tr Karakter
-
olmuyor ya kill2time@mynet eklermisin veya bilen biri varsa eklesin
-
Arkadaşlar bu tur durumlarda kullandıgınız sısteme baglı olarak dıl setlerini ayarlamnız lazım dosyaların ve mysqlin karakter seti aynı olmalı yanı sıtenız utf8 iken mysqli latin5 yaparsanız problemler yıne devam eder (:
Misal fixgame.net isimli sitenin sahibi arkadaşın htmldeki karekter latin5 (ISO 8859-9 Turkish) seçilmiş (:
PhpMyadmin'de MySQL karakter grubunu latin5 seçmeli ayrıca mysql baglantısının kuruldugu dosyada muhtemelen config.php vb. mysql_select_db komutunun arkasına aşağıdaki kodların eklenmesiyle %89 çözülür (:@mysql_query("SET NAMES 'latin5");
@mysql_query("SET collation_connection = 'latin5_turkish_ci'");
Yine Olmaz ise dosyaların kendi karekter kodlamalarıyla alakalıdır durumunuz.
Html,mysql'iniz latin5tir fakat dosyaalrınız utf8 dir misal (:
Onuda Dreamweaverımız ile çözebilirz (:
Dreamweaver ile dosyayımızı açıp Ctrl+J kombinasyonu ile panelimiz açalım yada modify -> page reporties yolunu izleyerekte ulaşabilrisiniz (:
Açılan pencerede title/encoding sekmesine geçin soldaki seçeneklerin arsından yukarıdan aşağıya 3. Encoding (xD) kısmından Türkçe (Windows) seçeneğini seçin (Latin5 için) Apply butonuna tıklayın ve Ok butonuna basıp işlemleri kayıt ederek (Ctrl+S) çıkın ardında degıstırdıgınız dosyayı ftpnize upload edin yanlız bu durumdaysa sıtenız sıtenızın içindeki butun php dosyalarına bu işlemi uygulamanız gerek (:
Bunların harıcınde karakter sorunu için bir neden bilmiyorum ben eger olursa db kayıtlarında problem vadır onuda replace taktiğiyle toparlamayı denersiniz (:
Umarım anlatabılmısımdır eger anlatamadıysam internette aramayı deneyın bu konuda gayet açık ve net bılgıler var internette ve tahribatta (:
Bkz 1: http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=mysql+turkce+karakter
Bkz 2: http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=php+turkce+karakter
Yinede sorunalrınız olursa burada çözmeye çalışalım (: -
cok tesekkur ederım db yi yedeklıyıp baslıyorum dedıklerıne
-
Kolay gelsın kardesım (:
eger dosyaların karakter setlerınıde degsıtıreceksne onlarıda yedekle bır problem cıkmasın (: -
dark özele baksana sen bi galıba site goctu :D
-
eaheauhea oke ekledım msn adresını (:
Yanlış anlaşılmasın çözüm yolu bu xD
Herhalde birseyler eksık gıtmıs arkadasta (: -
of ya hersey ters gidiyor msn de kabul et iletisi gelmedi :S
-
arkadaşlar utf8 olarak kullanın karakter kodlamasını ve yaptıgınız her sayfanın başına sayfanın kodlamasının utf8 oldugunu belirtin verileri sayfa içinden ekleyin dbye