Phpye Başlangıç Bi Kaç Soru???
-
Hocam bende erkan balabanın kitabı var php öğrenmeye başlıyacağım zaman, hadi bizde kitap var çalıştık cart curt filan fakat.
Git hergün internetten video dersleri veren var. Php girişden başla , herşeyi vidio ile izle , sonra sen uygula ;)Değişkenler , if yapısı switch vs.vs , hepsini teker teker kavra sonra kodlamaya başla. kitap alma
+ olarak , forum kodlayabilmen için php öğrenmen sonra 2-3 yıl , kendini geliştirmen sonra adam akıllı bir forum kodlarsın bitek php bilmekle forum kodlanmaz
ajax+css+html+php+Jqery+sql , bunları bilirsen tam anlamı ile kodlarsın forumu
-
kaynağından öğren;
-
apollon bunu yazdı:
-----------------------------angels_demos bunu yazdı:
-----------------------------kitaba gerek yok be.
-----------------------------net dökümanlarmı diosun?
-----------------------------bende bir ara forum dersleri vardı bi kaç parça sana yardımcı olsun diye upload ederim ofise gittigimde :)
ayrıca:
www.prototurk.com
Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 03:01'da WildWamqire tarafından düzenlendi.
www.aycan.net
www.yakuter.com
say say btmez nette çook fazla döküman var kitabı bende aldım bir işe yaramıyor.. -
Lynda.com'un tutorialleri var onlar baya iyi. Torrent sitelerinde bulabilirsin. Tabi ingilizce gerektiriyor ama sonuçta izleyerek öğreneceksin ingilizcen pek iyi olmasada anlarsın bence.
Bunun dışında geçenlerde 30 day to learn diye bir seri gördüm o da fenea değil indirdim bir kaç set, öyle bir göz gözderdim anlatımı filan iyiydi. Tabi 30 günde dil öğrenemezsin ama dilin temelini ve başlıca kodları ve bu kodların kullanımını hızlıca ve güzel bir şekilde anlatmışlar. Bu seti de demonoid.com da gördüm oradan torrent dosyalarını indirebilirsin.
-
Hocam kitap ile olmaz diyenler için birşey diyemiyorum ama şahsen ben kitap aldım şuan JavaScript ögreniyorum PHP kitabımda var sıra onada gelicek KODLAB'dan aldım hepsini ve hepsine göz gezdirdim anlaşılamıcak birşey yok.Kitap çok işe yarıyor yazılı bir döküman herzaman iyidir.
İnternetten video izleyerek okudugunu pekiştirebilirsin.Kitapta örnek yapmış ve ne ögrendik diyerek sana tamamını anlatmış.Sende aynısını uygulayarak ve internetten videolarına bakarak sana anlatılanların dışında akılda kalıcı olsun diye farklı bir ornek yaparak olayı tamamlarsın.
Web işine merak saldıgımda sorduklarımın hepsi birşeyler salladı durdu Şu olmaz bu olmaz diye .Bende Web ile ne gerekiyorsa araştırdım ve Html/css'ten başladım Şimdi Javascript ögreniyorum bundan sonra Jquery kitabı var.Daha sonra digerleri.C# asp.net egitim seti aldım hem onu yurutuyorum hemde bir yandan altyapıyı tamamlıyorum gayette iyi gidiyor.Kodlabı tavsıye ederim ve aldıgım kitap http://www.kodlab.com/KitapDetay.aspx?kitapID=41 Fiyat olarak 35 diyo ama aldırma ona sen hizlial.com hepsiburada.com dr.com ve birçok kitap sitesi var satın al bölümüne bakarsan görürsün.Hepsinde %25'e varan indirimler oluyor ben 21TL ye aldım.Hayırlısı olsn diyim ama kitap ilede ögreniliyor.
Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 10:03'da erdiburak tarafından düzenlendi.
Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 10:03'da erdiburak tarafından düzenlendi. -
Sırf forum yapacam diye öğreniyosan Php yi amaca yönelik derslere çalış bari.
- çok iyi html,- javascript,
- php içerisinde: ( çok iyi oturum yönetimi, çok iyi veritabanı, ekstra orta seviye php bilgisi )
forum yapılmayacak bişey değil ama şöyle bi vBulletin i düşün (: her çok iyi bilen php de kendi scriptini yazaydı işimiz vardı :D
-
sadece forum düşünüyorsan vbulletin üzerinde çalış keşfet
-
apollon bunu yazdı:
-----------------------------angels_demos bunu yazdı:
-----------------------------kitaba gerek yok be.
-----------------------------net dökümanlarmı diosun?
-----------------------------aynen.ayrıca eğitim seti indirebilirsin. web programlama hakkında bişeyler biliyosan derslerde uzun uzun veri türlerini anlatmaları canını sıkabilir. bilmiyosan çok fazla üzerinde durmana gerek yok. ayrıca sürekli öğrendiğin konular hakkında uygulamalara bak örnek yap uygulama üzerinden öğrendiğinde daha iyi olur. örneğin session ve cookie öğrendiğinde tek üyeli üyelik paneli kişiye özel sayfa hatırlama yap. sql öğrenmeye başladığında tüm komutları kullanarak bişeyler yap vs.
-