folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder PHP'yi Mi Yoksa ASP'yi Mi Seçmeli?

PHP'yi Mi Yoksa ASP'yi Mi Seçmeli?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı

Hocam asp bilen biri olarak PHP diyorum... ASP öğrenmek için bahsettiğin ücreti vermene de gerek yok. webhocam'da videolar vardı indir izle yeterli maksimum 1 ayda ilk-orta adıma yükselmiş olursun... Biraz ilgi ve merak zaten asp'yi öğrenmen için yeterli...

PHP veya Asp.net öğrenmeniz daha yararlı olur... Asp sahipsiz üvey evlat ve sanırım yavaş yavaş miadını doldurdu... ASP için zaman harcamak ölü yatırım. Hem bahsettiğim gibi basit orta düzey şeyler için asp&acces ikilisi 1 ayda öğrenilebilir....

Bunu bildigim iyi oldu, ogreneyim de projemi baskasi yapmadan ben hayata gecireyim :)

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

php hocam neden dersen destek daha fazla türkçe olarak yabancı olarak internette tonlarca script var ne biliyim örnekler var dersler var 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Burda bahsedilen klasik ASP degildir; ASP.net'den bahsediyor arkadas diye dusunuyorum.

ASP.net MVC diyorum ben.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

asp.net hocam :)

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

PHP diyorum ben. PHP ile yapabileceklerin sınırsız olduğu gibi gördüğüm kadarıyla iş alanı da PHP'de daha gelişmiş. 

Facebook'u adam php ile yazmış abi! diyerekten uğurluyorum.

=)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

yıllardır asp yazarım. ikisininde gideri var bence.

ama ekonomik olarak php daha iyi. gelişimi devam ettiği için, piyasada php işleri daha fazla

10 da, php 7/3 asp gibi bir iş oranı diyebiliriz.

destek bakımından ikisininde yeterince desteği olduğunu düşünüyorum.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

asp.net diyorum. 1450 de 26 hafta icin cok cok iyi bir ucret. hic kacirma

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

simdi abi asp / asp.net nedir önce onu bi araştır arasında epey bi fark var. TR'de .net modülleri büyük kurumsal firmalar tarafından sürekli desteklenmekte ve her geçen gün daha fazla artış gösterek ilerleme kaydetmektedir.. asp bitti etti diyen en kral asp'cıdan şüpe duyarım. ( TR bazında ) ama bu .net sistemlerin ezici bir çoğunlu olduğu kanaatini göstermez. kullanıcıya bağlıdır. Linux sistemlerle haşırneşir olan ben uzmanım diyen her PHP'ci özgün ve özgür olduklarını savunurlar. bu savunmayı henüz tam manasıyla anlayabilmiş değilim.. PHP ile pek alakadar olmadığımdan olsa gerek.

php mysql ve linuxla birlikte hakikaten tatmin edici bir yapıya sahip, öğrenmesi de epey kolay. ( hakkaten ben kasacağım diyenler bu sözüm. )
    en basitinden örnek vereyim ; ubuntuya xampp ile php kurabilir office-liber office ile dökümanı istediğin şekile getirebilirsin.

google'un ibneliği var birazda ; ne zaman ajax'a geçiş yapıldı o zaman js xml php'de ilgi görmeye başladı..

asp'a gelecek olursam ; bazı oc'ları yüzünden kişisel komplex sistemlerin php'de daha anlaşılabilir olması, 250 300 liraya iş yapılması asp'ı bitirdi. ki bu mevzuyu her asp mevzusu açıldığında yapıyorum. ki burda da var o fiyata site yapanlar onları esefle kınıyor arkalarından bol bol sövüyorum. asp'a paran varsa yöneleceksin birazda :) support olayı en basitinden şirketlerin en önem verdiği olay.
    ayrıca kaynak bakımından en az php kadar geniş bir modüle sahip asp. tonla saçma sapan kodla uğraşmaktansa tek elden veriye ulaşabilirsin.. VS ile bu olayı muhteşem bir şekilde çözebilirsin.. asp'ta kontrol elinde açılcası (.net )
    ki .netle veri tabanını programlamaya da dökebiliyorsun.

abi uzatmayacağım daha..

Tek kelime ASP.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
    schwarzseherisch bunu yazdı

PHP diyorum ben. PHP ile yapabileceklerin sınırsız olduğu gibi gördüğüm kadarıyla iş alanı da PHP'de daha gelişmiş. 

Facebook'u adam php ile yazmış abi! diyerekten uğurluyorum.

php sadece göstermelik reyiz :D

lamp- thrift/pt - cassandra / db - memcache -  Java daha sayamiciim.. uzayıp gidiyor ha, javanın hakkını yememek lazım bolca rastlayabilirsin fb'de.

inceliceksen link ; http://www.makeuseof.com/tag/facebook-work-nuts-bolts-technology-explained/

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

Hiç kastırma hocam tamam belki asp ye göre başlangıçta kodlaması daha zor ve sıkıntılı olabilir ama bu iş için en iyisi phpdir.

zira açık kaynak mantığına alışırsın ve uzun vadede java gibi dillere geçerkende pek çok avantajlarını yaşarsın.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
Toplam Hit: 2554 Toplam Mesaj: 31