folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Pi Sayısı Donanım Yetmezliğinden Mi Hesaplanamıyor

Pi Sayısı Donanım Yetmezliğinden Mi Hesaplanamıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:
    -----------------------------

Nesi saçma bu söylediğimin.. sayının kendisi saçma zaten adı üstünde İRRASYONEL... 

açıklama yapmayı gereksiz buldum. ama şimdi biz bir çemberin çapını ve çevresini ölçtüğümüzde onun gerçek değerini ölçmüyoruz ölçtüğümüz aracın hassaslığına göre bir değer buluyoruz. çapını cetvelle ölçüyorsan 0.1 cm hassaslıkta bir değer bulursun. ne kadar hassas ölçersen gerçek değerine o kadar yakın bulursun. fakat bir sayının irrasyonel olması yani 4,56785... diye gitmesi olayını sonsuz olması olarak düşünüyorsun ya oraya birşey diyemiyorum. :|

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

RDxMaster bunu yazdı:

Bence herşeyin bir sonu vardır Onu sonsuz yapan bizim en ince ayrıntısına kadar irdelememiz. Bir saniyeyle diğer saniyenin arasında sonsuz tane an vardır . ama o bir saniye bir saniyede geçer gider sonunu getirir.Bence böyle sonu olmayan hiç birşey yoktur Rab dan başka.

katiliyorum bu goruse

sonsuz denen sey ozneye gore degisir, sen 10^6 km yol icin sinirli bir miktar diyebilirsin, ama bu uzunluk bir karinca icin sonlu bir deger degildir, sonsuzdur, ne zaman bitecegini bilmez ve 10^6 km sonra neyin oldugunu bilemez, bulamaz.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ltcelik bunu yazdı:

VisualBoy bunu yazdı:

ltcelik bunu yazdı:

Sayılar teorisinin beş para etmediğinin resmidir...

Yani çapı 1m olan (öyle olduğunu iddia ettiğimiz) çemberin çevresi aslında belirsiz bir uzunluktadır..

ya da  kenarı 1m olan karenein çaparaz noktaları arasındaki uzaklık  (karekeök 2)/2 o da irrasyoneldir.. o da benzer bir durum..

bes para etmezlik nerede sakli_? fark edemedim ben...

Bir çemberin çapı bellidir ve sonsuz değildir,

çevresinin de sınsuz uzunlukta olmaığı aşikardır.....

Fakat sonlu uzunluktaki bir çevre ölçüsünü sonsuz uzunlukta bir sayı ile ifade etmek zorunda kalıyorsunuz...

Sizce de ironik değilmi?

sonsuz basamakli bir sayi oldugu dogrudur (aksini ispat edemedigin surece sonsuzdur) ama sana virgulden sonraki kac basamak lazim_? 

cok basit bir sekilde dusunursek; sayilar teorisi denen sey sacma sapan bisey olsaydi elektronik cihazlar uretilebilir miydi_? dunya disina insan gonderilebilir miydi_? bilgisayar denen sey bir hayalden oteye gidebilir miydi_? devasa binalar yapilabilir miydi_? 

makina muhendisiydin sanirim, siradan bir otomobilde ki motor pistonu ile ilgili hesap yaparken virgulden sonraki kac basamaga ihtiyac duyarsin_? 1000 mi 10^5 mi kac_?

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

g2k bunu yazdı:

ltcelik bunu yazdı:

Nesi saçma bu söylediğimin.. sayının kendisi saçma zaten adı üstünde İRRASYONEL... 

açıklama yapmayı gereksiz buldum. ama şimdi biz bir çemberin çapını ve çevresini ölçtüğümüzde onun gerçek değerini ölçmüyoruz ölçtüğümüz aracın hassaslığına göre bir değer buluyoruz. çapını cetvelle ölçüyorsan 0.1 cm hassaslıkta bir değer bulursun. ne kadar hassas ölçersen gerçek değerine o kadar yakın bulursun. fakat bir sayının irrasyonel olması yani 4,56785... diye gitmesi olayını sonsuz olması olarak düşünüyorsun ya oraya birşey diyemiyorum. :|

Oraya kimse bir şey diyemiyor işte sorun bu ... işin ölçümle ya da ölçüm hasasiyetiyle alakası yok ki.. ben sonsuz uzunluk falan demiyorum lütfen dikkatli oku... 

5000 yıllık tarihi olan sorular bunlar.. 

Selametle...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Matematik felsefesi sunum konumdu bu paradokslar itcelik söylediğinde haklı örneğin cetvelde 1 ile 2 arası 1 cm dir fakat 1 ile 2 arasında sonsuz tane sayı vardır doğru parçası paradoksu bu + dediğim gibi limiti sonsuza giden bişey sonsuz demek değildir lim x-> sonsuza 1/x = 0 deriz ama sıfıra çok yakındır ne kadar epsilon kadar epsilon kaç 10 üzeri -100 , -1000 yani adam yerine bile konulmaz :)

Si vis pacem para bellum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Edit: Yanlış anlamışım sanırım, kaale almayın bu mesajı :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

1/3 ü gibi düşün 0.33333 diye gidiyor sonsuzuncu rakamı 3, pinin tek farkı 1.000.000.000.000. rakama da gelsen bir devir yakalayamıyorsun, en son japonlar birmilyarıncı rakamı bulmuşlardı, hatta pcnizi sisteme entegre edip cpu'nuzun istediginiz kadarlık bir kısmını bu işe ayırabiliyordunuz, bu sayede bilime bir nebze olsu katkı sağlıyordunuz, biyoloji olsa veririm de pi nedir ya gidin ölümsüzlügü falan bulun arkadas

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

glaurung bunu yazdı:

1/3 ü gibi düşün 0.33333 diye gidiyor sonsuzuncu rakamı 3, pinin tek farkı 1.000.000.000.000. rakama da gelsen bir devir yakalayamıyorsun, en son japonlar birmilyarıncı rakamı bulmuşlardı, hatta pcnizi sisteme entegre edip cpu'nuzun istediginiz kadarlık bir kısmını bu işe ayırabiliyordunuz, bu sayede bilime bir nebze olsu katkı sağlıyordunuz, biyoloji olsa veririm de pi nedir ya gidin ölümsüzlügü falan bulun arkadas

hayır benim anlamadığım abi siz pi sayısını bulup ne yapacaksınız ? sabit bir sayı aslında c gibi d gibi f gibi ne bilim epsilon gibi bişey adı üstünde sabit sayı kasmaya gerek yok bence. Mesela pi sayısının 10 milyarıncı basamağı eksik diye hic bir mekik düşmedi yada gemiler batmadı uçaklar havada parçalanmadı o yüzden kasmaya gerek yok bence

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

sonlu uzunlıktaki bir ölçüyü sonsuz uzunluktaki bir sayı ile ifade etmenin nesi ironik? bir takım hesaplar sonucunda ortaya birşey koyuyorsun ve bu çalışıyorsa hesaba katmadığın kısım üzerinde durmaya değmeyecek kadar önemsiz demektir. hiçbirşeyi 0 hata payıyla yapamazsın ki.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

22/7 ile ne alaka yaz bakim hesap makinesine milletin hesapladıklarıyla aynı çıkıo mu

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı:

glaurung bunu yazdı:

hayır benim anlamadığım abi siz pi sayısını bulup ne yapacaksınız ? sabit bir sayı aslında c gibi d gibi f gibi ne bilim epsilon gibi bişey adı üstünde sabit sayı kasmaya gerek yok bence. Mesela pi sayısının 10 milyarıncı basamağı eksik diye hic bir mekik düşmedi yada gemiler batmadı uçaklar havada parçalanmadı o yüzden kasmaya gerek yok bence

Tamam mekik düşmemiştir fakat mekiğin uçmasını sağlayan şey insanın soru sorması,sorgulaması , doğayı anlama çabasıdır...

birkaç bin yıl önce sürekli gök yüzüne bakan inceleyen  bir filozofa 

neden bakıp duruyorsun gökyüzüne ne işine yarıyor demişler...

o da 

muhtemelen senin ya da benim bi işime yaramayacak fakat bin yıl sonra birilerinin işine yarayacaktır, 

iyi az da olsa  böyle insanlar yaşamış yer yüzünde...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 5721 Toplam Mesaj: 42