folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Pic Programlama Hakkında Birkaç Soru

Pic Programlama Hakkında Birkaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Pic içerisinde kapılar var mı yok mu pek bilmem ama kapıları kendin yazılımla oluşturuyorsun. ben basic yazdığım için basic örneği vereyim;

IF portb.0=1 AND portb.1=1 then portb.2=1        yani portb.0 ve portb.1 eğer 1 ise(yani 5 volt alıyorsa) Portb.2 pininden 5volt ver demek. Bu yazılımsal VE/AND kapısı

IF portb.0=1 OR portb.1=1 then portb.2=1    burada da sürgülü otomatik bir kapının kontrolünü yaptığını farz et, böylece kapının üstündeki her 2 sensörden birinden tepki alınmışsa kapıyı aç diye yorumlanabilir.. Bu da yazılımsal VEYA/OR kapısıdır.

mikrodenetleyici aslında tümleşik bir bilgisayardır. İçerisinde rom, ram, eeprom, işlemci gibi şeyleri barındırır ama bu bellek miktarlarını değiştiremezsin(eksi yönü). PC gibi multimedya değildir, aynı anda herşeyi yapamazsın, sadece yazdığın programı sonsuz bir döngü üzerinde işletirsin. Aslında yazılım ve donanım sağlamsa bir denetleyici bir bilgisayardan daha kararlı ve hatasız çalışır, güvenilirdir. Verdiğim örnek sadece bir kapı örneğiydi, denetleyici ile yapılabilecek çoooook şey var. sensör oku, karar ver cihaz istediğini yapsın, RF haberleşme yaptır, kablolu yaptır, usb, RS232 haberleştir, daha doğrusu donanım neye izin veriyorsa onu yapabilirsin.

Örneğin kendi yaptığım 7 segment 38mm büyük ekranlı bir duvar saatini sony tv kumandası ile yönettim. Saat ve alarm zamanlarını kumanda ile girdim, alarm öterken kumanda ile alarmı erteledim, kapattım falan filan, kendi yatak odama saat yaptım. Aslında çok zevklidir. Piyasada yüzlerce liraya satılan bir cihazı kendin belki de 20-30 liraya mal edersin(sensör ve malzeme parası değişebilir tabii).

Eğer programlanabilir kapı soruyorsan FPGA denilen sistemleri araştır. Onlar programlanabilen kapılardır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/FPGA

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    micropin bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Haklısın dediğinde ama Şöyle birşey var . Benim yazdığım kod nerde calısır ? Nasıl davranır ? Mantığı nedir ? ALU nedir ? PIC nedir ? Giriş çıkış nedir ? Lojik devre nedir ? Bu Lojik devrelerle ne olur gibisinden temel bilgilerim olursa bir kodu yazarken int BirinciGiristenGelenVeriDegeri=1; yazmak yerine Örneğin kullandığım hafıza çok az ise int BV=1 yazarım yani amaç öğrenmek değil amacım o yazdığım kod nasıl çalışır basit düzeyde bilmek :) 

Ben 4 yildir bunlarin uzerine okuyorum, hala kafamda aralarinda kopru kurmakta, calisma mantiklarini anlamakta zorlaniyorum. Daha ogrenmem gereken binlerce sey var. Bunlar ne kadar basite indirgenebilip de bu konuda bilgisi olmayan insanlara anlasilabilir bir sekilde aktarilabilir gercekten muamma.

Hocam senin direkt işin bu olduğu için işin içinden çıkamıyor olabilirsin :/ yani benim görüşüm bu .  Bu kadar zor olmasa gerek basit düzeyde mantığını kavramak .  Hiç yoktan kafada üç beş bişey oluşması benim yararıma . İş zaten karmaşık bir hal alırsa bırakırım olmayacağına inanırsam .  Programcı olma yolunda adım atmaya devam ederim :) 

@antivir-US anladım hocam çok teşekkürler :)  FPGA denilen şey arduino üzerindeki kare şey sanırım torpedo_XL dediğinde araştırmıştım biraz . Güzel zevkli şeyler yapılır diye umut ediyorum :)  ev içerisinde güzel şeyler yapılır :) basit düzeyde . 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    micropin bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Haklısın dediğinde ama Şöyle birşey var . Benim yazdığım kod nerde calısır ? Nasıl davranır ? Mantığı nedir ? ALU nedir ? PIC nedir ? Giriş çıkış nedir ? Lojik devre nedir ? Bu Lojik devrelerle ne olur gibisinden temel bilgilerim olursa bir kodu yazarken int BirinciGiristenGelenVeriDegeri=1; yazmak yerine Örneğin kullandığım hafıza çok az ise int BV=1 yazarım yani amaç öğrenmek değil amacım o yazdığım kod nasıl çalışır basit düzeyde bilmek :) 

Ben 4 yildir bunlarin uzerine okuyorum, hala kafamda aralarinda kopru kurmakta, calisma mantiklarini anlamakta zorlaniyorum. Daha ogrenmem gereken binlerce sey var. Bunlar ne kadar basite indirgenebilip de bu konuda bilgisi olmayan insanlara anlasilabilir bir sekilde aktarilabilir gercekten muamma.

Hocam senin direkt işin bu olduğu için işin içinden çıkamıyor olabilirsin :/ yani benim görüşüm bu .  Bu kadar zor olmasa gerek basit düzeyde mantığını kavramak .  Hiç yoktan kafada üç beş bişey oluşması benim yararıma . İş zaten karmaşık bir hal alırsa bırakırım olmayacağına inanırsam .  Programcı olma yolunda adım atmaya devam ederim :) 

@antivir-US anladım hocam çok teşekkürler :)  FPGA denilen şey arduino üzerindeki kare şey sanırım torpedo_XL dediğinde araştırmıştım biraz . Güzel zevkli şeyler yapılır diye umut ediyorum :)  ev içerisinde güzel şeyler yapılır :) basit düzeyde . 

değil maalesef.

Arduino üzerindeki şey genellikle ATMEGA328/ATMEGA1280/ATMEGA2560 VS. atmel mcu ya ait denetleyiciler. Tabii arduino ide bazı başka denetleyicileri de destekleyebiliyor(esp8266 wifi gibi). FPGA programlaması zor olduğu söyleniyor, ama iyi düzeyde bilirsen aselsan gibi yerlerde de işin hazır olabilir.

Bu işleri öğrenmek, eğer merakın, ilgin ve biraz da sabrın varsa kolay gelir. Başta mnatığını oturtana kadar zorlanırsın, sonra uçar gidersin. Başla öğren derim. Kendi akıllı evini, uzaktan kontrol cihazlarını, kumandalı arabanı, kablosuz kombi termostatını uçağını... herşeyi kendin yaparsın.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

önce basit şeylerle başla dostum..

led yak led söndür..

biraz pic kitabı okudum. 

Hazır jystick kodunu PİCe yükledim joystik de çalıştı .. fakat  tabi bu konu bir derya.. 

Bir yandan yap  bir yandan öğren derinleş..

PİC yada başka bir bir Mikro denetleyici bacakları sayesinde  dış ortamdan bilgi alır  ve bu yolla çıktı üretir.

İlgili bacakları giriş portuna yönlendirir ilgili bacakları çıkış portuna yönlendirirsin. 

3 nolu bacağı girdi  yap

8 nolu bacağı çıktı yap

3 nolu bacak  (ın  bağlı olduğu ) port  ta gerilim var sa

8 nolu bacak ın bağlı olduğu porta yüksek gerilim ver 

basit mantık böyle..

her MCU nun kitapçığı data sheet i vardır vs. ben de çok  ilerleyemedim . vaktim olmadı nasip olmadı..

320volt.com un forumu var oralara takıl biraz..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    micropin bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

değil maalesef.

Arduino üzerindeki şey genellikle ATMEGA328/ATMEGA1280/ATMEGA2560 VS. atmel mcu ya ait denetleyiciler. Tabii arduino ide bazı başka denetleyicileri de destekleyebiliyor(esp8266 wifi gibi). FPGA programlaması zor olduğu söyleniyor, ama iyi düzeyde bilirsen aselsan gibi yerlerde de işin hazır olabilir.

Bu işleri öğrenmek, eğer merakın, ilgin ve biraz da sabrın varsa kolay gelir. Başta mnatığını oturtana kadar zorlanırsın, sonra uçar gidersin. Başla öğren derim. Kendi akıllı evini, uzaktan kontrol cihazlarını, kumandalı arabanı, kablosuz kombi termostatını uçağını... herşeyi kendin yaparsın.

Hocam genellikle Android -Web (Php/JavaScript/Html/Bootstrap) - JAVA-C#-.Net ile ilgili basit uygulamalar yapıyorum 3 senedir. Bunlar üzerinde gidip geliyorum. 1.5 Yıl Android öğrenmeye çalıştım şuan uygulama yapıp satıyorum vs vs .. Gömülü sistemlere merakım çok fazla 1 Adet Elektrik Elektronik 2 Adet Mekatronik arkadaşım var ve benimle birlikte 4 Kişilik Mühendis kadromuz var. Basit düzeyde Web/Mobil/Masaüstü uygulamalar geliştiriyorum ve artık üstüne koyamıyorum Daha ne öğrenebilirim bilmiyorum. Elbet zibilyon şey vardır . Örneğin daha bu zamana kadar Real Time uygulama yapma ihtiyacı duymamıştım . WebSocket veya Http Server mantığını bilmiyordum taaki ihtiyacım olana dek öğrenmedim. 10 ay önce Real Time uygulama geliştirmem gerektiğinde bu teknolojileri öğrendim. Yani demem şu ki Şuan ki bilgimin üstüne çıkmam için Proje alıp yapmam ve ihtiyaç doğrultusunda yeni dil yada Teknoloji öğrenmem gerekiyor. Bu Saatten sonra eksiğim olan donanım kısmını da yüzeysel basit bir şekilde öğrenmek istiyorum...

Belki daha sonra Micro işlemci programlamak çok ama çok cazip ve zevkli gelebilir. Kendimi Gömülü sistemlerde geliştirebilirim yada herkes gibi bir programcı olup belirli bir  şirkette aynı kodları sabah akşam yazar yazar dururum. Aynı ekranları tasarlayıp dururum. Yeni şeyler yapmayı seviyorum. Şimdi Elimde bir altın bilezik var ve şuan IOT çok popüler.

Android telefonumdan Gömülü sistemleri (Buzdolabı,Çamaşır Makinası , Akıllı televizyonu , Işığı , Interneti , Suyu vs vsv sv s..) Kontrol etmek istiyorum gerek Web Üzerinden gere Android cihaz üzerinden kontrolerini gerçekleştirmek istiyorm. yaklaşık 10 gündür WİFİ Modülü olan ESP8266 'yı Arduino ya entegre edip Herhangi bir X Serverindan Arduinoya sinyal / Data artık her ne deniyorsa onu göndermeye çalışıyorum... Şuan başaramadım :D Ama başarmam çok uzun değil Başardıktan sonra bir arabayı kontrol etmek istiyorum . Bunu yaptıktan sonra Basit düzeyde bir Robot kol yapmayı düşünüyoruz Arkadaşlarla . Ek olarak şuan bi firmada aylık 200-300 TL gibi Öğrenciye yetecek kadar bir ücret ile çalışıp hem piyasayı öğreniyorum hemde bildiğim Mobil Web Masaüstü teknolojilerini pekiştiriyorum. Boş kalan vaktimi de böyle zevkli şeylere ayırmak istedim :) 

ASELSAN'a girmek istemiyorum açıkcası hedefim biraz yurt dışına yönelik. Hatta türkiye de kalmak bile istemiyorum :D Hedefim bu arkadaşlarımla birşeyler yapıp birlikte devam etmek :) 

Microdenetleyici öğrenmek için hangi adımları izlemem gerekir ? Hazır bilgili birini bulmuşken yapışayım :D Olur da biraz daha ileri gitmek istersem söylediklerin altın bilezik olsun :) 

Elektronik bilgim sadece şundan ibaret Fizik Elektrik bilgisinden devrelerden ibaret :D Bu zamana kadar daha devre kurup lamba yakmadım anahtar ile :D Sadece Led yaktım arduino ile :D 

Birde şunu yaptım Laptop'a Arduino'yu taktım. Daha sonra arduinoya motorları taktım ve led falan taktım (UNO Canı yetmiyormuş Mega Aldım) Android telefondan gelen veriyi Laptop'a Gönderdim Websocket ile Real Time olarak Laptop ile Android telefonun haberleşmesini sağladm. Daha sonra Laptop'a gelen veriyi direkt olarak Seri Port ile Arduinoya gönderdim. Gelen Byte türündeki verileri Okuyup ona göre işlem yaptım

Verileri de Hamming'e uyarlayıp gönderdim bu sayede hamming'i öğrendim :D

Hikaye bu şekilde yani düşündüğüm küçük beynimin içindeki hayaller :D 

@Itcelik , Elektronikçi arkadaşlara ilettim hocam siteyi . Baksınlar biraz  bende bakayım azıcık teşekkürler site için :)

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

öyle ise şu an doğru yoldasın. Arduino tecrüben varsa aynı denetleyiciyi kendi tasarladığın devrede de kullanırsın. Yalnız arduino biraz tembel işi. Bu modüllerde önemli oaln sistemi hızlıca kurup test etmek olduğundan işlemcinin register ayarlarını ide otomatik olarak yapıyor. Bunları farklı derleyicilerde datasheet okuyup buna kendin yaparsan ve cihazı o şekilde programlarsan arduinoya da bağlı kalmazsın(her işlemcinin register ayarları farklıdır).

Bu arada register nedir dersen; işlemcideki pinlerin, modüllerin ne iş yapacağını belirten yazmaçlardır. Örneğin işlemcideki RX ve TX pinlerini register ayarlarını değiştirerek RS232 giriş çıkış olarak kullanabilirsin. Registere başka ayar girerek sadece RX veya sadece TX pinini kullanıp diğer pini sadece I/O pini olarak veya desteklediği diğer işlere yönlendirebilirsin. Bunlar belki aynı pin interrupt pinidir, analog comparator dür, SPI veya I2C dir, timer olabilir falan falan daha çok şey var. İşte bu ayarları registerdan yapıyprsun. Arduino bunları otomatik yapıyor. Örneğin bir atmega8 alıp(pic tavsiye etmem, pahalı ve derleyici sorunu var) board üzerinde C++ ile programlamayı deneyebilirsin(C altyapın var çok kolay öğrenirsin). İde olarak winavr/avrgcc, IAR, atmel studio... kullanırsın. Bunu öğrendikten sonra datasheete bağlı kalarak küçük ayarlar değiştirerek farklı işlemcilere yönelebilirsin, örneğin ARM tabanlı STM8 ve STM32 denetleyicilere. ansi C heryerde aynı zaten, kod taşıyabilirsin. Reelde programlama yapmak ve yaptığın cihazı dokunarak kullanmak PC programı yapmaya göre inanılmaz bir haz verecektir sana.

Elektronikte tıkandığın yerleri de buradan sorarsın, yani doğru yoldasın ESP8266 da güzel bir seçim. Öğrenirsen bana da anlat :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı

öyle ise şu an doğru yoldasın. Arduino tecrüben varsa aynı denetleyiciyi kendi tasarladığın devrede de kullanırsın. Yalnız arduino biraz tembel işi. Bu modüllerde önemli oaln sistemi hızlıca kurup test etmek olduğundan işlemcinin register ayarlarını ide otomatik olarak yapıyor. Bunları farklı derleyicilerde datasheet okuyup buna kendin yaparsan ve cihazı o şekilde programlarsan arduinoya da bağlı kalmazsın(her işlemcinin register ayarları farklıdır).

Bu arada register nedir dersen; işlemcideki pinlerin, modüllerin ne iş yapacağını belirten yazmaçlardır. Örneğin işlemcideki RX ve TX pinlerini register ayarlarını değiştirerek RS232 giriş çıkış olarak kullanabilirsin. Registere başka ayar girerek sadece RX veya sadece TX pinini kullanıp diğer pini sadece I/O pini olarak veya desteklediği diğer işlere yönlendirebilirsin. Bunlar belki aynı pin interrupt pinidir, analog comparator dür, SPI veya I2C dir, timer olabilir falan falan daha çok şey var. İşte bu ayarları registerdan yapıyprsun. Arduino bunları otomatik yapıyor. Örneğin bir atmega8 alıp(pic tavsiye etmem, pahalı ve derleyici sorunu var) board üzerinde C++ ile programlamayı deneyebilirsin(C altyapın var çok kolay öğrenirsin). İde olarak winavr/avrgcc, IAR, atmel studio... kullanırsın. Bunu öğrendikten sonra datasheete bağlı kalarak küçük ayarlar değiştirerek farklı işlemcilere yönelebilirsin, örneğin ARM tabanlı STM8 ve STM32 denetleyicilere. ansi C heryerde aynı zaten, kod taşıyabilirsin. Reelde programlama yapmak ve yaptığın cihazı dokunarak kullanmak PC programı yapmaya göre inanılmaz bir haz verecektir sana.

Elektronikte tıkandığın yerleri de buradan sorarsın, yani doğru yoldasın ESP8266 da güzel bir seçim. Öğrenirsen bana da anlat :)

Seve seve anlatırım :D @YeniHarman sağ olsun o söyledi banada :D Socket'i Yazdıktan sonra Devreye entegre edeceğim ESP8266 'ya gelen veriyi Arduinoya ordan Motorları kontrol edeceğim Çinden Redüktörlü motor ve 4 Adet servo temin ediyoruz şuan gemide olması lazım.. :) Yaparsam burdayım yorumların için teşekkürler :D Ama ESP8266 Çok zor değil dökümanları araştırdım biraz . Bir çok String işlemi var ama nodemcu ile daha basite indirgenebiliyor ama ben direkt olarak Android falan yapacağım için Socket.io tercih ettim :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    micropin
    micropin's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    micropin bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Böyle olunca işte anlamış değil daha çok ezberlemiş oluyorsun. Bu yüzden yanlış mantık kurma ihtimalin artıyor.

ESP8266 ile android ve internet üzerinden kombi kontrolü benim bitirme tezim, şuan android programı ve ESP8266 kısmı bitti. Android programı MIT App Inventor ile, ESP8266'yı LUA ile programladım, Ardunio'ya hiç gerek yok. Şuan tek eksik kontrol devresi kaldı, ona da bir transistör ve bir röle bağladığım zaman bitiyor. Tezi yarın yazmaya başlayacağım, bitince paylaşırım.Yalnız sıkıntı Dinamik IP kullanmam ve ESP modülün pek stabil olmaması. Bazen doğru çalışıyor bazen saçmalayabiliyor, pek güven veren bir modül değil. Zaten üretici firma da hiçbir destek vermiyor. Dinamik IP sorununu da Android programında her değiştiğinde IP girerek çözüyoruz, yani modem resetlendikçe yeni IP numarasını bilmek ve modemde modüle verdiği Local IP'yi değiştirmek gerekiyor. Ancak modem resetlenmediği, elektrikler kesilmediği sürece sorun olmuyor.

"Nasıl doğabilirsin ki yeniden önce küle dönmeden..."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    micropin bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    micropin bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Böyle olunca işte anlamış değil daha çok ezberlemiş oluyorsun. Bu yüzden yanlış mantık kurma ihtimalin artıyor.

ESP8266 ile android ve internet üzerinden kombi kontrolü benim bitirme tezim, şuan android programı ve ESP8266 kısmı bitti. Android programı MIT App Inventor ile, ESP8266'yı LUA ile programladım, Ardunio'ya hiç gerek yok. Şuan tek eksik kontrol devresi kaldı, ona da bir transistör ve bir röle bağladığım zaman bitiyor. Tezi yarın yazmaya başlayacağım, bitince paylaşırım.Yalnız sıkıntı Dinamik IP kullanmam ve ESP modülün pek stabil olmaması. Bazen doğru çalışıyor bazen saçmalayabiliyor, pek güven veren bir modül değil. Zaten üretici firma da hiçbir destek vermiyor. Dinamik IP sorununu da Android programında her değiştiğinde IP girerek çözüyoruz, yani modem resetlendikçe yeni IP numarasını bilmek ve modemde modüle verdiği Local IP'yi değiştirmek gerekiyor. Ancak modem resetlenmediği, elektrikler kesilmediği sürece sorun olmuyor.

Hocam ben web Socket ile iletişim kuracağım esp8266 ile benim tek sorunum şuan dediğin gibi internetin olup olmaması. İlerleyen zamanlarda normal telefonun çalışma mantığı gibi Birşey ayarlarsam internet sorununu o şekilde çözmeyi düşünüyorum.  Yani normal GSM hattındaki interneti kullanarak x serverdeki ip ye bağlanıp köprü kuracağım. Sen esp8266 ile sadece tek bir modül kontrol edeceksin sanırım bu yeterli ama ben 5 servo 4 motor bir kaç da Led kontrol edeceğim. Esp8266 tek başına nasıl yeterli olsun ki :/ gerçi pek bilmediğimden de fazla yorum yapmak istemiyorum :D bitirme tezini hazırlarken bi pm alırsam iyi olur Android konusunda vs yardıma ihtiyaç olursa yardımcı olurum Android de 3.5 seneyi geride bıraktım sayılır 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    micropin
    micropin's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    micropin bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    micropin bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Hocam ben web Socket ile iletişim kuracağım esp8266 ile benim tek sorunum şuan dediğin gibi internetin olup olmaması. İlerleyen zamanlarda normal telefonun çalışma mantığı gibi Birşey ayarlarsam internet sorununu o şekilde çözmeyi düşünüyorum.  Yani normal GSM hattındaki interneti kullanarak x serverdeki ip ye bağlanıp köprü kuracağım. Sen esp8266 ile sadece tek bir modül kontrol edeceksin sanırım bu yeterli ama ben 5 servo 4 motor bir kaç da Led kontrol edeceğim. Esp8266 tek başına nasıl yeterli olsun ki :/ gerçi pek bilmediğimden de fazla yorum yapmak istemiyorum :D bitirme tezini hazırlarken bi pm alırsam iyi olur Android konusunda vs yardıma ihtiyaç olursa yardımcı olurum Android de 3.5 seneyi geride bıraktım sayılır 

Websocket ne bilmiyorum ama ben telefonun internetiyle evdeki modeme 80 portu uzerinden oradan da ESP'ye baglaniyorum. Benim kullandigim modelinde iki tane; ama ESP 12'de 16 tane input output pini var. Onunla dedigini yapabilirsin.

Tezi teslim edip onay almadan hicbir yerde paylasamam, bir yerlerde paylasilirsa intihalden kabul etmeyebilirler. O riski notu almadan alamam, ocak ayinin ortalarina dogru bitmis olur ondan sonra yollarim. Android programini hallettim, tez hocam ekstradan bir seyler cikarmazsa simdilik cok guzel calisiyor;  ama cikarirsa sana danisirim. Tesekkur ederim!

"Nasıl doğabilirsin ki yeniden önce küle dönmeden..."
Toplam Hit: 2279 Toplam Mesaj: 21
devre