Picte Cıkıs Sorunu
-
arkadaslar pıcte 16f84 olsun 877 olsun ısıste calısan programları yukluyorum cıkısların hepsı 0.5 le 1.4 arasında degısıyor cıkıs olmaması gerekenlerde bile baglantılar v.s dogru krıstal felan sızce sorun ne olabılır tesekkurler
-
Merhaba,
sorunlar;
1) çıkışı pull-up ya da pull down yapman gerekebilir
2) entegrede sorun vardır.
Diger cıkısların saglam olduguna emınsen ve bırtek o cıkıs cevap vermıyorsa entegrede sorun var demektır.statikten yada baska sebepten dolayı yanmıstır.
eğer entegrenın dıger cıkısları da cevap vermıyor ıse
1) kristalinde sorun vardır
2) entegrende,yazılımında ya da reset yapılması gereken pin e direnc baglamamıssındır ya da dırenc degerı yeterlı degıldır.
baska bir ihtimal olamaz.
Edit: Isis te diyor isen ya programında sorun vardır ya da devre şemanda.(Isıstede problem olabılır)
-
tum bacaklar bu sekilde hocam kristal e de bakıyorum aynı surekli 0.5 1 1.4 arası gidıp geliyo programda da sorun yok
-
mclr e direk 5v verıyorum okulda hoca soylemıstı
-
isis şeması var mı ?
-
var ama telefondan gırıyorum uplayamam hocam pul up yapim bi bakim en iyisi ınput +la 0 arası dırenc atıyoduk dimı
-
ups .)
-
Asker bunu yazdı:
-----------------------------
ups .)
-----------------------------abicim ups ta sen bize hiç birşey vermiyorsun ki.Çıkışta volt var bilin bakalım nasıl var.Devresini koy, yazdığın kodları ver ona göre yardımcı olmaya çalışalım.
-
devre yok sadece pic baglantısını yapıp calıstırıyorum en ıyısı pıc baglantısı nasıl olur cızebılırmısınız kontrol edım
-
protoboard üzerinde mi kuruyosun devreyi??
-
evet hocam board ustunde kuruyorum