folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Pikatel Modem Kopma Sorunu.. İMDAT (Soru)

Pikatel Modem Kopma Sorunu.. İMDAT (Soru)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Öncelikle tüm tahribat üyelerine selamlar siteye yeni katılmış bir üyeyim ilk konumun sorunlarla dolu olması yanlış olabilir ama kafayı yicem kudurcam az kaldı :D

Pikatel ComboMax Türü Modem kullanıyorum.. Tahmin edebileceğiniz gibi kafamla beraber komple ilişki içinde bulunduğum ttnetin bir lutfu bana bu modem..

1 hafta önceye kadar bişeyi yoktu modemi açardım 2 gün pc kapanmazdı hiçbişeyde olmazdı damarı tuttu modemin şimdi saat başı net kopuyor kopsun hadi eyvallah 1 kerede değil kopmaya bir başladımmı dakika başı gidiyor geliyor kapatıp dinlendiriyorum biraz yine 1 saat kadar dayanıyor..

Sistem geri yükleme yaptım, etherneti sildim tekrar kurdum, güncelleştirmeleri aktifleştirdim, tekrar sistem geri yükleme yaptım, PikatelCombomax_C11-2M4L-0023 sürümü diye bi olay buldum internetten onu kurdum, Splitterimi değiştirdim.. ama sorunum hala devam ediyor.. Bunlar haricinde herhangi bir düşüncesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim..

Saygılar..

Avukat/Hukukçu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Modemle alakalı olmayabilir, farklı bir modemle denedin mi?

Bulunduğun bölgede çalışma olabilir, 444 0 375'i aramanda fayda var.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToRuN
    ToRuN's avatar
    Erkek
    en başta yapıcağın şeyi en sona bırakmışssın arkadaşın dedği gibi ttneti ara ve kabloları ve uçları kontrol et ,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

önce hoş geldin aramıza

adım adım arıza tespiti yapman gerekiyor.

-telefon (adsl)hattında gürltü varmı kontrol et, kontrol için:o kabloya telefon makinası bağla çevir sesinin netliğini dinle

-telefon hattını arada splitter olmadan adasl modemine bağlayarak bi süre kullan

-modemi fabrika ayarlarına döndür.modemin altında yada arkasında bulunan mini butona 5 snye basılı tutarak

-modemi son verisiyonu ile güncelle, internetten modem üretici sitesinden indirebilrsin.

-net koptu dediğinde modemin üzerindeki line yada ppoe ışıgını kontrol et

PC tarafı

online virüs temizliği  http://www.bitdefender.com/scan8/ie.html

bunları yaptıktan sonra

zahmetli tarafı kalıyor

başka modem senin PC

senin PC başka modem denemsi

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek
    Dediğiniz gibi ttneti aradım yazma gereğinde bile bulunmadım 1 haftadır çalışma mı olur ya ondanda biraz şüpheliyim aradığımda 3 kere hiç düşüremedim 2 kere çalışma var bulunduğunuz bölgede dedi 2 kere müşteri hizmetleriyle konuştuğumdada bana bilgilerinize ulaşamıyoruz sonra arayın dediler.. yazdıklarınızı denicem arkadaşlar çok teşekkür ederim

Avukat/Hukukçu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek
    modemi değiştir kurtul :D

Yapay zeka, zeka değildir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek
    Nakit çıksa hiç zorlamam gömerim AirTies'i :D

Avukat/Hukukçu
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ekinalp
    ekinalp's avatar
    Erkek

Bende pikatel airmax vardı yaklaşık 2-3 ay kadar sürekli kopma sorunu yaşadım. Modemi değiştirmeyi düşünüyordum ki bir yerde çözümünü okudum denedim ve işe yaradı.

Modemin ayar panelinde (192.168.1.1 girilen yerde) 

Gelişmiş Kurulum/DSL menüsü altında ADSL2 Etkin , ADSL2+ etkin seçenekleri var onların seçili olmaması gerekiyor.Şu anki hatlar adsl2'yi tam olarak desteklemiyormuş o açıdan kopma problemi oluyor  sanırım. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek
    AirMax ve ComboMax ayarları aynımıdır kaş yapıcam derken göz çıkarmayalım

Avukat/Hukukçu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

valla bi yerlerden nakit bulmaya bak aynı modem ile aynı sorunu yaşadım bende bana da ttnet verdi modemi

sonra şansıma modem iyice bozuldu da geri verdim garantsine yenisini aldım ve daha hiç düşme yaşamadım :| 

Yapay zeka, zeka değildir.
Toplam Hit: 2265 Toplam Mesaj: 10