Pilin Zararlari Nedir?
-
Selam muridler
Bugun bitmis bir pili isirarak calistirmaya calistirirken fazla isirmis olmaliyim pildeki tum kimyasalla agzimda dagildi.O anki karmasiklik ile birazini yuttum.
Suan agzim cok aci ve migdem bulaniyor..Bu pilin vucuduma ne gibi zararlari olur? Doktora gitmelimiyim?
Yardimci olan herkeze tesekkurler !
-
gerek yok. ağzını yıka. yoğurt ye bişey olmaz.
-
pildeki kimyasallar zehirli diye biliyorum özellikle içindeki kömür ama emin değilim bilen birisi açıklarsa daha iyi yardımcı olur
-
Amq millet içindeki kimyasallar dopraa karışmasın diye gömüyo. Sen ağzına sokup pili emiyon. Aferim. Doktora git moruk
-
bir sürü çeşidi var pillerin
karbonun insana zarar vereceiğini düşünmüyorum ama
sanırım seni kötü edecek şey bu olsa gerek
manganese dioxide
manganez dioksit
ahanda burada bişeyler anlatıyor
http://en.wikipedia.org/wiki/Zinc-carbon_battery
-
MacuncuMacit bunu yazdı:
-----------------------------
Amq millet içindeki kimyasallar dopraa karışmasın diye gömüyo. Sen ağzına sokup pili emiyon. Aferim. Doktora git moruk
Bu şekilde cümle kurarak ne karsındakıne yardımcı olabilirsin nede ben dahil kimse seni algılıyamaz.TheColtfire:
Ne olursa olsun işi şansa bırakma bence doktora git dicem ama su an su dakikadan itibaren olan olmustur umarım iyisindir.
-
Doktor arkadasimi aradim bana dedigi 1 gram pilin icindeki toksinler vucutta aylarca atilmadan vucuda zarar verebiliyormus.Isimi saglama alip migdemi yikaticam.
-
TheColtfire bunu yazdı:
Doktor arkadasimi aradim bana dedigi 1 gram pilin icindeki toksinler vucutta aylarca atilmadan vucuda zarar verebiliyormus.Isimi saglama alip migdemi yikaticam.
-----------------------------bencede öyle yap...
-
http://www.birdunyabilgi.net/tag/pil-yutulmasi-durumunda-yapilmai-gerekenler-nedir
hacı tehlikeli bir mevzuymuş sen elini çabuk tut bu konuda.
-
TheColtfire bunu yazdı:
-----------------------------bence çoktan emilmiştir kana geçmiştir :|
-
pil deki kimyasal maddeler vücudtan dışarı atılmıyor diye biliyorum nekadar yuttguna baglı git bir doktora hemen