Piyasadaki Durgunluk
-
Arkadaşlar hangi sektördesiniz bilmiyorum ama sizlerde durum nasıl merak ettim.
Ben bilgisayar sektöründeyim 1 aydır inanılmaz bir durgunluk var.Hele son günlerde daha da kendini belli etmeye başladı.
Sizce bu piyasadaki durgunluğun sebebi nedir ne kadar daha böyle devam eder ?
-
araştırmadım tabi ama tahminen ekonomideki kısa dönem dalgalanması olabilir malum büyük kriz daha yeni atlatıldı yada atlatılıyor o sebep kısa vadede kriz var durgun ekonomi demek kanımca 'beklenmedik' olur :)
-
Bizim dükkana ayda 1 tane müşteri gelir 20 lira kar elde ederiz :) dükkanın kirası yılda 4 bin lira ve çarsıda olmasına rağmen arka sokaklarda :)
Telekom işleri olmasa Şimdiye çoktan batmıştık Bilgisayar sektöründe küçük esnaf ölüyor
-
-
şu tunus mısır vs ülkelerindeki sorunlardan kaynaklanıyor galiba
endişe hakim çünkü.
borsaya bakarsanız durum daha ii anlaşılıyor
yabancı yatırımcı kasımın son haftasından itibaren çekinceli ve hisseleri elden çıkarma eğiliminde
şu grafikten de anlaşılıor sanırım
yabancı yatrımcının borsadaki hisselerinin grafiği
-
hocam bilgisayar sektöründeki durgunluğun bilgisayarların artık daha sağlam yapılması yüzünden olma ihtimalini hiç düşündün mü?
-
Coiner bunu yazdı:
-----------------------------
hocam bilgisayar sektöründeki durgunluğun bilgisayarların artık daha sağlam yapılması yüzünden olma ihtimalini hiç düşündün mü?
-----------------------------hocam adam bir aydır dior daha çok
bir aydır mı sağlam üretiliyor ürünler :)
-
Mısır Tunus gibi ülkeler için durum biraz farklı galiba gerçi bizim içinde son bu şeklde yazılmıstır ya neyse.Bu bahsettigim durumu anlamak için John Perkins in 'Bir ekonomik tetikçinin itirafları'adlı kitabı öneririm.
-
yasin_55 bunu yazdı:
Coiner bunu yazdı:
-----------------------------hocam adam bir aydır dior daha çok
bir aydır mı sağlam üretiliyor ürünler :)
-----------------------------Yok hacı geçen yıllarda sağlam üretilmiş demekki :D 24 ayını dolduran ürünler gelmeye başlar yakında beklesin derim :D:D
-
valla bizim buralarda her sene kış ayları durgundur sen kadar garipsemiyorum durumu herkesde var durgunluk...
-
Küçük esnaf bitti, Bi çok arkadaşım var telefoncusundan, bakkalına, yufkacısından kuruyemişcisine kadar, Çoğu 4-5 kredi kartı kullanıyor ve dükkanı bu kartlarla çeviriyorlar ee o kartların patlamasıda yakındır. Adamlar dükkanın kirası masrafı çalışanın parasını mı ödesin, kendi evinin barkının kirası ve giderlerini mi? Büyük şirketlerle yarışamaz oldu bu küçük esnaf, büyük bi market giderlerini masraf olarak gösteriyor ve vergisini bakkalın verdiği vergiden daha aşağıda ödüyor, Küçük esnaf bi malı toptan 5 liraya alabiliyorken, büyük marketler 3 liradan alıyor ve küçük esnafa geliş fiyatından perakende satabiliyorlar, Küçük esnaf nasıl yarışsın nasıl ayakta dursun. Vallahi Allah yardımcımız olsun. ne diyelim. Kime dokunsan bin ah işitiyorsun.