PLC Eğitim Seti Olan Muridler Yardım!
-
elinde gorsel eğitim seti olan arkadaslar link verebilirse sevinirim..
simdiden tesekkur ederim...
-
Marka model? ararken bunlar anahtar kelimendir.
Siemensmi ? S7200 mü S7300 mü.Google amca bu anahtar kelimelerle daha rahat yanıt verir sana.
-
siemens s7200 ya da s7300 fark etmez hocam..
-
Siemens PLC ögreniceksen biraz çok kafa yorman gerekiyor.
Temel seviyeyi rahatça yapabilirsin ancak ileri seviyesi oldukça zor.
Ben okulda temel ve ileri seviye 200 ve 300 gördüm. Ha dışarda iş yaptımmı siemens ile yapmadım. Neden diye sorarsan bir cpu'su 1000€'ya yakın.
Ayrıca ilave modüller kullanman gerektiğinde 500, 600€ ordan giriyor. CPU rayları bile özel. Onlar bile 50€ civarındaydı en son. Dışarıda PLC işi yapmıcam ögrenmek için diyorsan Siemens öğren.
Ama dışarıda iş yapıcam ondan dolayı siemens ögrenmek istiyorum diyorsan Siemens ile yapılan projeler finans yönünden kullanıcıyı zorlamakta.
Başka marka plc'lere yönelmeni tavsiye ederim. Ama takıldığın konularda
Siemens, Delta, Fatek PLC'lerde yardımcı olmaya çalışırım.
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------
Siemens PLC ögreniceksen biraz çok kafa yorman gerekiyor.
Temel seviyeyi rahatça yapabilirsin ancak ileri seviyesi oldukça zor.
Ben okulda temel ve ileri seviye 200 ve 300 gördüm. Ha dışarda iş yaptımmı siemens ile yapmadım. Neden diye sorarsan bir cpu'su 1000€'ya yakın.
Ayrıca ilave modüller kullanman gerektiğinde 500, 600€ ordan giriyor. CPU rayları bile özel. Onlar bile 50€ civarındaydı en son. Dışarıda PLC işi yapmıcam ögrenmek için diyorsan Siemens öğren.
Ama dışarıda iş yapıcam ondan dolayı siemens ögrenmek istiyorum diyorsan Siemens ile yapılan projeler finans yönünden kullanıcıyı zorlamakta.
Başka marka plc'lere yönelmeni tavsiye ederim. Ama takıldığın konularda
Siemens, Delta, Fatek PLC'lerde yardımcı olmaya çalışırım.
cok sagolasin hocam ama bana gorsel eğitim seti lazım.. -
Şehir neresi ?
-
istanbul.
-
Hocam kendin için istiyorsan görsem eğitim setini sana şöyle bir kıyak yapabilirim.
Cuma günü İstanbulda işim var ve 1 hafta kalmayı planlıyorum. Eğerki kendim için istiyorum diyorsan sana hızlı bir eğitim verebilirim.
Eğitimden sonrada kendi hazırlamış olduğum dökümanı verip, gerekli örnek uygulamalarıda sana verebilirim.
-
evet kendim icin istiyorum..
cok sagol hocam ama benim pek vaktim olmuyor o yuzden eğitim cd si falan olsaydı daha iyi olurdu.
yine de cok sagol
-
Ben bir araştırayım görsel eğitim setleri mevcut değil. Bulabilirsem linklerim buraya.
Edit; Mevcut yazmışım..
Kontrolkalemini inceleyebilirsin.
-
Branxian bunu yazdı:
Ben bir araştırayım görsel eğitim setleri mevcut değil. Bulabilirsem linklerim buraya.
Edit; Mevcut yazmışım..
Kontrolkalemini inceleyebilirsin.
sagolasin hocam..