Pogramcılar Ne İş Yapar, Ne Para Alır?
-
2 gündür kasıyorum php kendim yazıyorum java editliyorum
ff de çalışıyo ie de hata var gelde kafayı yeme
iş konusuna gelince
dün bi iş görüşmesine gittim adamlar hem php hem aspx istiyo
başlangıç olarakta çok düşük rakamlardan bahsediyo
amk 4 sene önce sadece html yazarken bundan daha çok para kazanıyodum :S
-
ntxsoft bunu yazdı:
-----------------------------
bunlardan aldığım dersler Operating System, Database, Data Structure and Algorithm dersleri. bana göre sağlam bir programcı olmak istiyorsanız bu konuları kesinlikle öğrenmeniz. Aksi takdirde piyasadaki programcılardan hiçbir farkınız olmaz.
Birazda izmir piyasasından bahsedeyim. yazın 3-4 ay boyunca tam zamanlı çalıştım ve çalışan birkaç arkadaşım oldu. izmirde yeni başlayan bir mühendis en fazla 1500 - 2000tl alabilir. iyi programcıya acayip ihtiyac vardır ama bulunmaz :) çünkü iyi adamlar istanbulda çalışırlar genellikle, çünkü oradaki maaşlar ve iş kapasitesi çok çok fazladır. ayrıca genel olarak söylemem gerekirse alacağınız miktarın bi sınırı yoktur. astronomik miktarlar kazanabilirsniz. izmirde arkas'ta aylık 8000dolar alan birisini biliyorum. ayrıca proje bitimlerinde primler verilir ve bazı yerlerde 2+1 uygulamasıda yapıyorlar.
Benim kendi deneyimlerim bu şekilde, ama size tavsiyem iyi olduğunuzu düşünüyorsanız, bi şirket kurmanızdır. şuan ben öyle yapıyorum, yaza doğru kurulucak. neden tüm işi siz yaptığınız halde sadece ufak bir getirisini siz alasınız ki :)
-----------------------------Yorumun içinde, tavsiyelerin içinde teşekkür ederim dostum, önümüzdeki dönem o derslere de gireceğim fırsat oldukça :))
Halen piyasa hakkında birşeyler öğrenemedim :)
Artık tek birşey kalıyor "iyi bir programcı" olmak :)
Saygılar...
-
piyasa basit güzel dostum adam senden hem php bilmeni ister hem asp bilmeni ister html css zart zurt ister bu kadar seyi bildikden sonra sana bi de gel asgari ücret veriyim der sende bi.... dersin olur biter yhane ag yöneticiliği iş ilanlarına bakıorumda kopuorum hem winserver biliceksin hem programlama dillerinden 3 tanesini bilicksin ing olacak zart olacak zurt olacak 1 milyar para verecksn ulan o kadar sey bilsem saten free calısırım daha cok para kaldırırım saygılar:W
-
piyasada adam gibi iş bulmak, debugging den daha zor anasını satiim...
-
piyasaya bir iki bide sey :W para falan hani yanlıs anlasılmasın:W