Polinomlar Ve Çarpanlara Ayırma
-
arkadaşlar merhaba. pazartesi günü matematik sınavım var bu 2 konudan,lise 2.sınıftayım. bana bu konularla ilgili püf noktaları yazabilir misiniz ? matematiğim çok iyi değildir ama sayısal öğrencisiyim. polinomların ilk quiz'inden 41 aldım 6 saat çalışmama rağmen,olmayınca olmuyor demek de istemiyorum çünkü benim 6,7,8. sınıfta matematiğim fena değildi sbs'de de 3 yanlışım vardı sadece.
-
komik mi hocam ?
-
ekolhoca die bi site vardı. Oraya bak. Birşeyi bilmiyorsan püf noktasını anlayamazsın. Bildiğin birşeyin püf noktasını araştırabilirsin.
-
bi konuyu tam olarak bilmeden püf noktaları sadece kafanı karıştırır müridin de dediği gibi konu anlatımlı siteler war hem konuyu anlatıp bazen de istediğin püf noktaları werebilio dilersen onlarada bak
-
valla bende lise 2 ögrencisiyim bende bise anlamadım polinomlardan
-
chnayzt bunu yazdı:
-----------------------------
valla bende lise 2 ögrencisiyim bende bise anlamadım polinomlardan
-----------------------------gözünüzde büyütmeyin. bir insan 6 saat aklını verince bırakın anlamayı yeni bi teori bile ortaya çıkar. Kafanızı verin. Ders çalışırken beyin tamamen orda olması lazım. birde insan 20 dkdan fazla konsantre olamıyor. öyle pat die 6 saat başında olmayın 30 dk çalşn 5 dk mola verin bi plan program yapın
-
bakın ilk önce polinomları kesinlikle öğrenmeniz gerekir demek ki fonksiyonları fazla kavrayamamışsınız polinom fonk öğrenmeniz için son şans ik önce al mat2 kitap bir tane al konu anlatımlı güzel çalış sonra polinomdan anlayan test çözmüş bir arkadaşının testini al şöle 30-40 test çözmüş olsun farklı kaynak çözmüş olduğu soruları al bunlara çözmeye çalış çözemiyorsan nası çözdüğüne bak sonra yavaş yavaş oturur konu 1 ay yoğun çaba harcaman gerekir şimdi 6 saatle birşey olmaz şimdiye geç kalmışsın ama dediğim gibi yaparsan anlamaya başlarsın polinom basittir sadece çeşitli çzümleri var onları öğrenmen gerkior çözüm çeşitleri püf noktadır ne kaar çok bilirsen yapma şansın yüksek olur
-
Polinomları banka gibi düşünebilirsin hocam
Mesela
Örnek 1
P(x) = 2x + 5
Buradaki banka şunu diyor x=40 TL yatırırsan sana bu paranın 2 katından 5 TL fazlasını veririm diyor, x yerine 40 yazarsak
P(40) = 2.40 + 5 = 95 TL gibi güzel bir para elde ederiz.
Örnek 2
P(x) = 7x - 60
Buradaki banka ise 7 katından 60 TL eksik veririm diyor. Bu bankaya 20 TL yatıralım
x = 20 yazarsak
P(20) = 7.20 - 60 = 80 TL paramız olur.
----------------------------------
Örnek 3
P(3x+10) = 5x + 50 olsun. Bizden de P(70) = ? istesin.
Bize şunu demek istiyor, P(*) için * olan yerin 70 olmasını istiyor, o zaman biz x yerine öyle bir şey yazmalıyız ki içerisi 70 olsun ve amacımıza ulaşalım.
Kendince mantık yürüt
x yerine bir şey yazmalıyım ki orası 70 olsun
O zaman 3.? + 10 = 70 dersek buradan da ? = 20 çıkar. Demek ki x = 20 yazmalıyız ki orası 70 olsun
P(3.20 + 10) = P(70) = 5.20 + 50 = 150
olur.
-
sınavı, quizi boşver 2 yıl sonra geriye bakıp hatılamayacağın şeyler için kendini kasma. hayatımda öss dahil hiçbir sınava çalışmadım. Öğrenmek, anlamak için çalış.
he diyeceksin ki bunlar benim işime nasıl yarıycak. öncekilkle bu konular ve lisede gördüğün bir çok konu beynin tahmin etme öncedes ön görme muhakeme etme yeteneğini artırıcak. Böylece daha kısa zamanda öngörülerinden yararlanarak daha iyi kararlar vericeksin.
sayısal öğrencisi isen hangi bölümü okursan oku grafik çizmek yorumlamak zorundasın. mühendis olacaksan ideal işi verimi üretebilmek için grafiklerden yararlanırsın. Sınavdı quizdi boşver . hergün çalış ama canın ne zaman ve ne kadar istiyorsa o kadar çalış. ve en önemlisi anlamak için çalış.
-
batuhan14 bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar merhaba. pazartesi günü matematik sınavım var bu 2 konudan,lise 2.sınıftayım. bana bu konularla ilgili püf noktaları yazabilir misiniz ? matematiğim çok iyi değildir ama sayısal öğrencisiyim. polinomların ilk quiz'inden 41 aldım 6 saat çalışmama rağmen,olmayınca olmuyor demek de istemiyorum çünkü benim 6,7,8. sınıfta matematiğim fena değildi sbs'de de 3 yanlışım vardı sadece.
-----------------------------Sınavın test olacaksa çarpanlara ayırma sorularını x,y ye değer vererek yapabilirsin(aşağıdakilerden hangisi en sade şekildir tarzı olanlar..) .Polinomlardada birşey yok be dostum p(x) in bilmemeneye bölümünden kalan kaçtır tarzı sorulara çalış.Esen yayınlarının konu anlatımlı kitabını al örnekleri çöz..Günler ne çabuk geçiyor lise yıllarımı hatırladım...
-
2 günde olacak iş deyil ondan gülüyorlar.