folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Polislik Hakkında Bilmek İstediklerim

Polislik Hakkında Bilmek İstediklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    Kurtcebe bunu yazdı
    eray bunu yazdı
    Kurtcebe bunu yazdı

Bu sene pmyo ya kendimi şartlandırmıştım vazgeçtim, yapılacak iş değil okadarını söyleyeyim sadece. (çapulcuların zannettikleri nedenlerden doayı değil yanlış anlaşılmasın)

Öncelikle 2 sene normal meslek yüksekokulu gibi eğitim alıyorsun yatılı/üniformalı, ilk senenin sonu 1 aylığına tüm şubelerde staj görüyorsun.

Mezun olduktan sonra çok büyük bir ihtimalle kura sonucu ya istanbul ya ankara ya izmirde 5-7 yıl arası değiişkenlik gösterir tabi çevik kuvvet olarak görev yapıyorsun. Daha sonra bulunduğun birime göre yada atanacağın bölgedeki birimlerdeki eksik kadrolara göre atanma durumun olur.

Çalışma mesai izin günleri yıllık toplam tatil vs konuşursak polislik mesleği için imanının sikileceğini bil yeter. Maaş için yapılacak bir meslek değil, 2,5-3000 maaşı görüp atlama sakın. Daha çok detay varda bu kadarını bilsende yeterli.

Edit: Yazmayı unuttum en fazla komiser yardımcılığına kadar rütben yükselir.Akademi mezunları ise komiser yardımcılığından başlar,Pomem ile pmyo aynı kıdemden başlıyor tek fark pomem 6 aylık eğitimi var pmyo nun 2 senelik.

Yanlış bilgi vermeyelim memurlukta 6 yılını doldurunca komiserlik sınavlarına girer kazanırsın 9 ay eğitim alınca komiser yardımcısı olarak tekrar kura ceker işe başlarsın sonrasında her 4 yılda bir sanırım rütbe alarak komiser - başkomiser olursun. tekrar yazılı sınava girersin kazanırsan amir olursun sonrasında tekrar bikaç yıl çalışarak 4. sınıf - 3 - ve 2. sınıf emniyet müdürü olursun. Yaş haddimiz yetmediği için memurluktan geçen rütbeliler 1. sınıf müdür olamaz..

Mesleğin normal seyirinden bahsettim yanlış bilgi değil sınavla istihparat teşkilatına bile girersin iki ayrı kurum olmasına rağmen. Ama normal bi polis memurunun katedeceği yol en fazla komiser yardımcılığı olur, iç yönetmeliktede belirtildiği gibi. Sınav meselesi ayrı yani dediğin gibi

Neymis o ic yonetmelik merak ettim ? :/ kom. Yard. Olursun sinava girip, Eray'ın dedigi gibide senelere gore rutbe almaya baslarsin. 

Arkadasin biri mesaj atmis banada cevap vermicem ona. Kalkmis adam bana okulda kiz var mi evlenirmiyiz diye sormus. Hayret bisey valla.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    MbK bunu yazdı

ince bıyıklı tipler türedi falan ama yaparsın kardeşim 3000 tl maaşı var.

çalıştığın birime göre de çalışma saati değişir.

eşşeğe yol gösteremeyecek herifler yapıyo kendine güven yaparsın.

Bence onemlı olan bu degıl bu adam karısının cocugunun yanında olamıcaksa 3000 cokta umrunda yanı

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    Maddox bunu yazdı
    MbK bunu yazdı

ince bıyıklı tipler türedi falan ama yaparsın kardeşim 3000 tl maaşı var.

çalıştığın birime göre de çalışma saati değişir.

eşşeğe yol gösteremeyecek herifler yapıyo kendine güven yaparsın.

Bence onemlı olan bu degıl bu adam karısının cocugunun yanında olamıcaksa 3000 cokta umrunda yanı

Terör şube ve kaçakçılıkta çalışmadığı sürece karısı ve çocukları için bi sıkıntı yok müdür :-)

siz polisleri aileleriyle görüştürmüyo sanıyosunuz heralde.

3000 tl türkiye şartlarında umura alınacak para valla.

herkesin babası gemi alamıyor oğluna.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    Durqrimast bunu yazdı

Simit sat, onurlu yaşa (:

zaytung geldı aklıma :D

(ZHA Muhabiri M.E. Brüksel'den bildirdi)

Olucak başka meslek kalmadı mı amk ? parası ıyı dıye bır meslek yapılır mı  ? ozaman ınsanlar orospuluk yapsın  kafaları rahat olur . yukselme fılan dusunme oyle 2 yıllıktan kac tane adam yukselıyor zaten sevıyesı bellıdır genelde  adamın ne beklıyorsun ki emnıyet muduru olmasını mı  aralarında nadir çıkar zeki olup sınavı geçen ? Akademi mezunu yeterınce mezun verıyor dıdımde staj fılan yapıyorlar yazları hatta . Karı kız durumu nasıl yazmıs bırısı bır tane bıle guzel polis ten kadın olmaz güzel .Ek olarakta öncesinde sevgilin yoksa üniversite mezunu fılan öyle meslek sahibi kadın bulamazsın. tutupta avukat bi hatun filan öğretmen olan bir hatun düz polisle çok yakınlaşmaz bu zamandan sonra polisliğin bu ülkede zerre değeri kalmadı insanların gözlerinde

hipokondriyak tarafından 29/Mar/14 00:07 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 2434 Toplam Mesaj: 25