folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Polonya'ya Eğitim İçin Geleceklerin Ya Da Gelmek İsteyenlerin Sorularını Alayım.

Polonya'ya Eğitim İçin Geleceklerin Ya Da Gelmek İsteyenlerin Sorularını Alayım.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

Merhabalar, 

Tahribat'ın az yararını görmedim. Onun için baya deneyim yaşadığım bu konuda, özellikle üniversiteye başlayacak ya da üniversitesini bırakıp, aflternatif yol arayan mürid ve müridelere bir rehber olayım dedim elimden geldiğince.

Direk uzun bir metin şeklinde rehber yazabilirdim.Ancak okumak çoğu kişiye zor geldiği için sorunuzu yazın konuya, bende cevaplayayım şeklinde gitmek mantıklı olur diye düşünüyorum.

Sorusu olan varsa buyursun.

balbazar tarafından 19/Eki/15 19:28 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

Yasam ucuz mu ev kiralari fatura ve yeme icme ortalama bi yasam icin aylik kac dolar lazim

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazici Uzmani
    stockholm8
    stockholm8's avatar
    Erkek

hocam ben seneye aksilik olmazsa erasmus programı ile gidecem polonyaya. Tavsiye eder misiniz? Bir öğrenci için yaşam nasıl? Dil çok büyük sorun oluyor mu çok iyi değilse? Son olarak şimdi bu gidilen üniversiteye göre değişir ama Polonyadaki üniversiteler de aldığın dersleri doğrudan geçiriyorlar mı yoksa zorluyorlar mı?

Come On Cj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Yl için gelebilirim. Yada iş için gelebilirim. İngilizce konuşanlar için iş imkanları nasıldır? Sektör Wordpress

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ManiakRhifat
    ManiakRhifat's avatar
    Erkek

Ben okumaya değilde tatile gelmek istiyorum, hangi aylarda rahat gezerim (aşırı sıcak ve soğuk olmayan) ? Birde hatunlar hep böylemi polonya 'da https://vimeo.com/73304233 :) 

eğer bir domates ışık hızına ulaşırsa kendisi ışık olur. bu sebeple ampulü yakdığınızda yanınızdan geçenlerin ışık mı yoksa domates mi oldunu bilemezsiniz. eğer ışık diyorsanız ışıktır, domates diyorsanız domatezdir. buna röletivite deriz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

Denklik durumu nedir ? Erasmus dışında gidilirse.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek
    Cia bunu yazdı

Yasam ucuz mu ev kiralari fatura ve yeme icme ortalama bi yasam icin aylik kac dolar lazim

Hocam şöyle söyleyeyim. Önceden 2 zloty(polonya para birimi) 1 tl ye denk gelirdi. Şu an ise 1.3 zloty 1 tl ye geliyor. Yani paramız değer kaybetti zloty karşısında. Daha geçen seneye kadar bile 1.4 idi.

Buraya geldiğinde nerde kalacağına bağlı olarak kiralar değişir. 1. si eğer varşova üniversitesinin yurtlarında kalıcaksan mesela, ucuza ve çok güzel bir yurtta yaşarsın. Ancak burda en azından Varşova'da onun haricinde güzel yurt olmadığı için ucuz olsada kimsenin yaşamak isteyeceğini sanmıyorum. 2. olarak 2-3 arkadaş eve çıkabilirsiniz. Bu'da yurtla aynı fiyata denk gelir neredeyse. Şuan benim okuluma (SWPS) 10 dk uzaklıkta merkeze(centrum) 20-25 dk uzaklıkta bir yerde yaşıyorum ve 2 bin zloty gibi bir kira ödüyoruz. Evden memnunuz. Bunun haricinde merkezden uzaklaştıkca evler güzelleşiyor ve fiyatlar ucuzluyor çünkü Varşova halkının çoğu zaten merkezin dışında.  Merkeze yakın yerlerde genel olarak benim gibi öğrenciler yaşıyor.

2. si Türkler olarak buranın pierogi(polonya mantısı) haricinde hiçbir yemeğini sevceğinizi sanmıyorum. Adamlarda yemek kültürü 0.  Evde kendi türk yemeklerini yapıp yemeyi tercih edersiniz muhtemelen.

Ortalama bir insan olarak mesela sallıyorum, Arada dışarı çıkıp gezerek, evde yiyecek falan, Kira, fatura, v.b. herşey dahil 400-450 euro gibi bir harcamanız olur.  Tabi ben bunu böle görsemde burada 300 euroya geçinen arkadaşlarımda var aylık sabah akşam cluba oraya buraya giderek full içerek karı kız gezerek 700-800 yiyen arkadaşlarımda.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

Hocam eğer denkliği olmayan bir üniversiteye gidersen bir boka yaramaz afedersin. Mesela Vistula Üniversitesine gidenleri ben mantığa sığdıramıyorum. Hepsi Türkiyede hiç bir puan alamayıp Vistula'ya giden kişiler. Ancak denkliği sakat artı fetonun da hissesi olduğundan Türkiye'de artık hiç iyi gözle bakılcanı sanmıyorum. Zaten kendisi üniversitede değil. Kolej sisteminde kendini üniversiteymiş gibi tanıtıyor. Ama Varşova Üniversitesine gideceksen öneririm. Dünya sıralamasında olan bir üniversite. Denkliğide rahat. Ama geçmesi biraz zor o kadar.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek
    ManiakRhifat bunu yazdı

Ben okumaya değilde tatile gelmek istiyorum, hangi aylarda rahat gezerim (aşırı sıcak ve soğuk olmayan) ? Birde hatunlar hep böylemi polonya 'da https://vimeo.com/73304233 :) 

Hocam buraya sırf kızları için gelen büssürü türk var. Üniye gitcem adı altında gelip sırf polak kızlarıyla şeyyapcam diye geliyorlar afedersin. Kızlarının çoğu neden bilmem çok güzeller. 

Gezecek yer için Gdansk'a git Krakow'a git derim. Çok güzel yerlerdir. Varşova'da güzel saylır ama onlara bakarak hiç birşey.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    balbazar bunu yazdı
    rapidhacker550 bunu yazdı

Hocam eğer denkliği olmayan bir üniversiteye gidersen bir boka yaramaz afedersin. Mesela Vistula Üniversitesine gidenleri ben mantığa sığdıramıyorum. Hepsi Türkiyede hiç bir puan alamayıp Vistula'ya giden kişiler. Ancak denkliği sakat artı fetonun da hissesi olduğundan Türkiye'de artık hiç iyi gözle bakılcanı sanmıyorum. Zaten kendisi üniversitede değil. Kolej sisteminde kendini üniversiteymiş gibi tanıtıyor. Ama Varşova Üniversitesine gideceksen öneririm. Dünya sıralamasında olan bir üniversite. Denkliğide rahat. Ama geçmesi biraz zor o kadar.

mesela sen nasıl gittin neyle gittin ? 

Denklik alsan bile  Türkiyedeki elemanlardan bir negatif yanın olacak mı ?

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

Yl için gelebilirim. Yada iş için gelebilirim. İngilizce konuşanlar için iş imkanları nasıldır? Sektör Wordpress

Hocam iş konusunda ne desem yalan olur çünkü bilgim yok. Ama şunu söyleyeyim. Geçen sene bir arkadaşım vardı. İngilizce hocasıydı. Master yapıyordu burda. Bir ara bir yerlerde çalıştı çok güzel parada kazanıyordu tabi hiçbirini elinde tutmayıp yiyordu. Sonra bi ara işi bıraktı işsiz kaldı. Sonra baya iş aradı bulamadı işe alanlar hep native istiyordu. O da haliyle native olmadığı için ingilizcesi çok sağlam olmasına rağmen alınmıyordu işe. 

Onun haricinde bir arkadaşım var. Türk bir kebapçıda döner kesiyor. Günlük 100 den aylık 3000 zloty para alıyor :Dasdf

Toplam Hit: 2581 Toplam Mesaj: 30
polonya eğitim