folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Portable Programlar Kullanın Windows Yavaşlamasın.

Portable Programlar Kullanın Windows Yavaşlamasın.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Çoğumuz programları sistemimize yükleriz.Böylece Registry şişer.Windows yavaşlar.

Fakat Portable program kullanırsak buna çözüm bulabiliriz.

Portable programlar tıkla çalıştır programlardır.Kurmaya gerek kalmadan programları çalıştırırsınız.

En önemliside örneğin Teamviewer programı 25 mb iken Portable versiyonu 5 mb civarındadır buda bize pc'mizde daha çok alan açmış olur.

Normalde programların portable versiyonları kendi sitesinde olurken ben çok güzel bir program keşfettim.

Adı PortableApps (Türkçe)

Bu programı kuruyorsunuz.O size başlat gibi bir menü oluşturuyor.İçine PortableApps sitesinden girerek programların Portable versiyonlarını indiriyor ve programa yüklüyorsunuz.

Programın 3 sürümü var birisi boş diğerlerinde bazı portable lar hazır geliyor.Siz sadece programı yükleyin.

Burdan

Yüklemek istediğiniz Portable programları ise aşağıdan indirir programa yüklersiniz.

Burdan

Örneğin benim kullandığım 7-ZIP,Teamviewer,OpenOffice,Firefox,InfraRecorder :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

http://www.liberkey.com/

da var öneririm bende bunu kullanıyorum :)

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Portable kullanıcaksanız RAM'in yüksek olması gerekmez mi ? Çünkü Portable programların RAM'i kullandığını biliyorum.

ne diyon?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    meco
    meco's avatar
    Erkek
    D sürücüsünde 4 GB yakın portable programlar klasörüm var.. programların kısa yollarını windows programlar kısmına ekliyorum böylece her an elimin altında oluyorlar.. baska birisi kurulu programlarıma baksa sasırır ama %95i kurulu degil aslında :)

PORTABLE programları tercih edin... isletim sistemi sismez, nereye atarsan orada calısır ve en önemlisi serial-key derdinden kurtulursunuz...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    eskiden bende kullanıyordum ama 64 bitte sıçıyo galiba portable programlar.

jack daniels 160 yaşında
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

teşekkürler ama tam anlamadım.Bu program portable mi yapıyor yoksa bir siteye bağlanıp portable program indirmeye ve kullanmaya mı yarıyor(sanırım böyle çalışıyor).Yoksa her ikisini de mi yapıyor?

Varsa bi zahmet portable yapan kullanışlı basit bi program onu da paylaşıveren olsa mübarek gün?

hee son satırı dikkatli okumamışm...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:
    -----------------------------

teşekkürler ama tam anlamadım.Bu program portable mi yapıyor yoksa bir siteye bağlanıp portable program indirmeye ve kullanmaya mı yarıyor(sanırım böyle çalışıyor).Yoksa her ikisini de mi yapıyor?

Varsa bi zahmet portable yapan kullanışlı basit bi program onu da paylaşıveren olsa mübarek gün?

Bu portable programları bir araya getiren bir araç.

Bu programı indirdikten sonra kendi sitesinden portable dosyalarını çekiyosun istediğin programın.

Yani bu programın üreticisi kendi programında çalıştırmak için diğer programları portable hale getirmiş.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

biraz daha ayrıntılı anlatırmısın.setuplanmış prg.mı portable nasıl yapacagız.tam anlamadim

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Burdan

programı indiriyosun.

daha sonra bu programın içine yüklemek istediğin portable programlarını aşağıdan indiriyosun.

Burdan

yüklüyosun o kadar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

Notorious bunu yazdı:

Burdan

programı indiriyosun.

daha sonra bu programın içine yüklemek istediğin portable programlarını aşağıdan indiriyosun.

Burdan

yüklüyosun o kadar.

2ci yerdeki benim istedigim prg.yok o zaman ne yapmam gerekli

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Google'dan istediğin programın portable versiyonunu araman lazım.

Toplam Hit: 3270 Toplam Mesaj: 19