Portable Programlar Kullanın Windows Yavaşlamasın.
-
Çoğumuz programları sistemimize yükleriz.Böylece Registry şişer.Windows yavaşlar.
Fakat Portable program kullanırsak buna çözüm bulabiliriz.
Portable programlar tıkla çalıştır programlardır.Kurmaya gerek kalmadan programları çalıştırırsınız.
En önemliside örneğin Teamviewer programı 25 mb iken Portable versiyonu 5 mb civarındadır buda bize pc'mizde daha çok alan açmış olur.
Normalde programların portable versiyonları kendi sitesinde olurken ben çok güzel bir program keşfettim.
Adı PortableApps (Türkçe)
Bu programı kuruyorsunuz.O size başlat gibi bir menü oluşturuyor.İçine PortableApps sitesinden girerek programların Portable versiyonlarını indiriyor ve programa yüklüyorsunuz.

Programın 3 sürümü var birisi boş diğerlerinde bazı portable lar hazır geliyor.Siz sadece programı yükleyin.
Yüklemek istediğiniz Portable programları ise aşağıdan indirir programa yüklersiniz.
Örneğin benim kullandığım 7-ZIP,Teamviewer,OpenOffice,Firefox,InfraRecorder :)
-
http://www.liberkey.com/
da var öneririm bende bunu kullanıyorum :)
-
Portable kullanıcaksanız RAM'in yüksek olması gerekmez mi ? Çünkü Portable programların RAM'i kullandığını biliyorum.
-
D sürücüsünde 4 GB yakın portable programlar klasörüm var.. programların kısa yollarını windows programlar kısmına ekliyorum böylece her an elimin altında oluyorlar.. baska birisi kurulu programlarıma baksa sasırır ama %95i kurulu degil aslında :)
-
eskiden bende kullanıyordum ama 64 bitte sıçıyo galiba portable programlar.
-
teşekkürler ama tam anlamadım.Bu program portable mi yapıyor yoksa bir siteye bağlanıp portable program indirmeye ve kullanmaya mı yarıyor(sanırım böyle çalışıyor).Yoksa her ikisini de mi yapıyor?
Varsa bi zahmet portable yapan kullanışlı basit bi program onu da paylaşıveren olsa mübarek gün?
hee son satırı dikkatli okumamışm...
-
antivir-US bunu yazdı:
-----------------------------
teşekkürler ama tam anlamadım.Bu program portable mi yapıyor yoksa bir siteye bağlanıp portable program indirmeye ve kullanmaya mı yarıyor(sanırım böyle çalışıyor).Yoksa her ikisini de mi yapıyor?
Varsa bi zahmet portable yapan kullanışlı basit bi program onu da paylaşıveren olsa mübarek gün?
-----------------------------Bu portable programları bir araya getiren bir araç.
Bu programı indirdikten sonra kendi sitesinden portable dosyalarını çekiyosun istediğin programın.
Yani bu programın üreticisi kendi programında çalıştırmak için diğer programları portable hale getirmiş.
-
biraz daha ayrıntılı anlatırmısın.setuplanmış prg.mı portable nasıl yapacagız.tam anlamadim
-
-
-
Google'dan istediğin programın portable versiyonunu araman lazım.