Portre Denemeleri
-
Madem Eskişehirdesin biraz odunpazarı evlerinde, lületaşı atölyelerinde, hamam yolunda kastırsana aga?
-
ilk resimdeki mekan fena, keşke biraz daha uzaktan çekseydin onu
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------
Madem Eskişehirdesin biraz odunpazarı evlerinde, lületaşı atölyelerinde, hamam yolunda kastırsana aga?
-----------------------------hocam önerin için teşekkürler
ama fotoğraf olayina başlayalı 1 ay bile olmadığından (çoğu makine ayarlarını çözmekle geçti) daha tam nerde ne var bilmiyorum yavaş yavaş keşfediyorum
-
Hocam beni Nikon D500 almaya teşvik ediyorsun :D
Bu aralar benim de fotoğrafçılığa merakım git gide artıyor.. Yakında ben de hobi olarak başlayabilirim.(Tabi işe başlarken 1-2 püf noktası söylersen:) )
-
C-M-D bunu yazdı:
Hocam beni Nikon D500 almaya teşvik ediyorsun :D
Bu aralar benim de fotoğrafçılığa merakım git gide artıyor.. Yakında ben de hobi olarak başlayabilirim.(Tabi işe başlarken 1-2 püf noktası söylersen:) )
-----------------------------hocam bildiklerimle yardımcı olurum ama benimde fazla bir bilgim tecrübem yok bu arada ben d5000 kullanıyorum diye herkes d5000 almayi düşünüyor anlamış değilim d5000 alana kadar d90 alın derim asıl önerimde d700 "d3 de çok iyidir ama ağırdır biraz"
-
hacım oldukça başarılı çekimler tebrik ederim
-
Hocam seni takip ediyorum süperler..
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
incir yaprağı patlamış bide ps çok belli oluyo aga kullanmamaya çalış ps kullanıcaksan fotoğrafçılık nerde kaldı kendin ışığı yakalamaya çalışsan ps yi de en azından daha minimal kullansan çok daha iyi olur bence zira ps fotoğrafçıyı öldürür tabi bu benim görüşüm
-----------------------------Hocam Ben photoshopda ışık vs gibi herhangi bir işlem yapmıyorum gerekli ise hafiften rütüş ve renklerdirme yapıyorum biraz daha retro vintage havası vermek için
-
hocalar butür makinalarda tüm ayarları manuel olarak biz giriyoruz galiba peki bunu hiç birşey bilmeyen bi adam alıp oynamaya başladığında çözebilirmi ?
kaç farklı değer girme yeri var ?
ve kompakt makinalarla bu tarzda fotoğraf çekilebilirmi
teknosada satış sorumlusuyla konuşmuştum o önce kompakt al işi orda öğrenirsin nerde hangi değeri gireceğini filan demişti bu mümkünmü?
en son olarakta önereceğiniz max 500 tl lik makinalar nelerdir?
-
500 tl ye zaten dslr alamassın hayır hepsini kendin girmen gerekmiyor kendi şeçenekleri mevcut
Auto
program
manual
vs
autoda hiçbir ayar yapmassın kendi halleder herşeyi mesala ama istediğin verimi alamazsın en sağlıklısı manual
temelde 2 ayar var
perde hızı ve derinlik ayarı
daha sonradan bunun altında ışık ayarları renk ayarları vs giriyor o zaman baya bi seçenek çıkıyor karşına
ha birde en önemlisi odak noktası var temelde basit gibi dursada mesala d5000 de 4x3 (12) odak noktası ayarı var
ama en sağlıklısı netten araştırman yanlış bilgi vermek istemem benimde fazla bi bilgim yok okadar kurcalaya kurcalaya öğreniyorum bende