folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Power Tuşuna Basıyorum Kasa Açılmıyor

Power Tuşuna Basıyorum Kasa Açılmıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

arkadaşlar pcnin power tuşuna basıyorum açılmıyor. anakartın içindeki ışık yanıyor işlemciyi söktüm ramlari söktüm tek tek denedim. bios pilini çıkartım bütün kablolara varana kadar tek tek söktüm tktım banamısın demiyor ne yapmak lazım kasa hiç bir şeklde açılmıyor harddisk filn açılmıyor fanlar filan çalışmıyor 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek

anakarttaki power butonunun 2 pinini kısadevre yap açılması lazım.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

XCoder bunu yazdı:
    -----------------------------

anakarttaki power butonunun 2 pinini kısadevre yap açılması lazım.

-----------------------

anakartta power tuşunu bağladım yermi yaptım hocam onuda açılmadı

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsist_manyaq
    anarsist_manyaq's avatar
    Erkek

eğer açılmıyorsa psu değiştir öyle dene. psu gitmiş olabilir. ama psu nun çalıştığına emin ol. bide bak tuşa bastığında kısa sürede olsa işlemci fanı hafif kıpırdıyorsa tüm takılı kartları çıkart ekran kartı ram felan. ramlerini teker teker dene. dahs sonra çıkarttığın kartları dene. (ekran kartı,tv kartı falan filan işte.) eğerki hiç fan dönmüyosa anakartın üzerindeki ışık yanıyosa bi tane devre iptal geçmiş olsun hocam. parçalarını yaz sana en iyisi anakart önerelim biz bi tane :D

İğneyi Çalan Hırsız Ülkeyi Çalan Hükümdar Olur...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

anarsist_manyaq bunu yazdı:

eğer açılmıyorsa psu değiştir öyle dene. psu gitmiş olabilir. ama psu nun çalıştığına emin ol. bide bak tuşa bastığında kısa sürede olsa işlemci fanı hafif kıpırdıyorsa tüm takılı kartları çıkart ekran kartı ram felan. ramlerini teker teker dene. dahs sonra çıkarttığın kartları dene. (ekran kartı,tv kartı falan filan işte.) eğerki hiç fan dönmüyosa anakartın üzerindeki ışık yanıyosa bi tane devre iptal geçmiş olsun hocam. parçalarını yaz sana en iyisi anakart önerelim biz bi tane :D

hocam anakart çok eski pc aldık zatende bu bozulunca. ama bunuda yapmaya kafa koydum anakart 478 pinli düşün kaç yıllık 8 yıl oldu yani alalı. herşey çalşıo anakart bozuk gibi gelio banada 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

up

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rido59
    rido59's avatar
    Erkek

hocam anakartın sorunlu bgn aynı arızadan bi makina gelmişti aynı sennki gibiydi anakartı deiştirdik sorun çözüldü.

zzzzzz...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

rido59 bunu yazdı:

hocam anakartın sorunlu bgn aynı arızadan bi makina gelmişti aynı sennki gibiydi anakartı deiştirdik sorun çözüldü.

anakart lazım kesin yani. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

psu dandır.yeni bitane tak dene.düzelmesse anarşist manyaq ın  dediği gibi arıza tespiti yap.

twitter.com/KezzapliMakarna
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

psu nun kablolarını anakart üzerinden sök

o çok pinli olan geniş soketin üzerinden yeşil ve siyahın yan yana olduğu yerde kısa devre yaptırmak için kablo sok. Yeşil sadece bir tanedir.PSU ya signal on off komutu verir. Siyahlardan bir tanesinide kullanman gerekir nötr olarak.Bir siyah ve yeşili kısa bir kablo ile bağla psu çalışıcaktır.Çalışmazsa uff olmuş demektir.Aç içini şişen patlayan varmı bak.Sigortayı kontrol et anlarsan kopmuş mu kopmamışmı bak işte.

eğer psu sağlamsa çalışmaya başlar. sağlam değilse çalışmaz bölece psu dan emin olursun. psu sağlam ise

anakartını sök kasadan .herşeyi çıkar üzerinden işlemci dahil. psu bağla ve power pinlerinin kısa devre yaptırarak çalıştır

çalışır ise parçaları teker teker takarak hangisinin sorun çıkardığını bul

http://www.turksim.org/pics/Cift_PSU_01.jpg soket resmi bu

İmzalamazsam ne olcak?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

power tuşuna basınca hiç bir işlem yapmıyor fakat psudan vıs diye bir ses geli 1 saniyelik okdar kulağını yaklaşıtırıp duyuluo

Toplam Hit: 6080 Toplam Mesaj: 14