Pozitiflinux
-
Landet bunu yazdı:
-----------------------------compü abinin en sevdıgım sözunu yazmak ıstedım :)
bugun kodunu acan yarın başka yerını açar Microsoft rullzzz :)
-----------------------------:) bu dediğiniz olayın piyasaya katkılarını, linuxun katkılarını hiç yazmayalım isterseniz.
Devlette %15 i linuxa geçse 300 milyar dolara varan kar yapılıyor.Bu götünü açma kafasıyla gideceğimiz yer en fazla amerikaya hayran olmak olur.Ehh bu gün amerikan şirketi microsofta gönül veren yarın parasını verir, öbür gün amerikanın adamlarına oyunu verir ondan sonrası malüm.Ülkesi !!
Windows / Linuxu karşılaştırmak mantıksız.İsteyen istediğini kullansın.Kimin neresini açacağı kimseyi ilgilendirmez.Ne windowsun kaçak sürümünü kullanıyorum, ne windowsta çalışan programın crackini.2-3 milyarlık muhasebe programları bedava.
& yesterfox
mq o söz ne olm :D windowstan kötü.Neye göre neresi ? Ben indirsin diye bekliyordum pcyi açık bırakıp gittim geldiğimde 249 mb olmuş öyle kalmış :'( ...tekrar indiriyorum indirip lap topa kurucam mq..EWğer kurduysan bahsetsen biraz nasıl ??
Gerçi özellik olarak ubuntu vs.. ile aynıdır.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Yani hatalar çıkarsın, consol ile içli dışlı olayım böylelikle öğrenirim.Ondan bir profesyuonel olmayan birşey istiyorum.bakalım :) benim için önemli olan özellikler: loclahostu kurayım, gnome olmasın :D.
-----------------------------Sana Gentoo Linux'u şiddetle öneririm, konsol en iyi arkadaşın olur .) Kurulum yaparken de sistemin çalışma mantığını anlayabilirsin, çünkü sistemin her aşamasında emeğin olacak.
Gentoo, Gnome, Kde,Xfce,vs. hiçbirisiyle gelmez. Kurarsın önünde konsol olur. Bi komut atarsın X server'ı kurarsın, başka bi komut, Gnome veya KDE veya diğerleri, ne istersen. .)
LiveCD'den kurma, stage3 kurulumu dene. Birkaç gününü alabilir. :)
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
Landet bunu yazdı:
-----------------------------compü abinin en sevdıgım sözunu yazmak ıstedım :)
bugun kodunu acan yarın başka yerını açar Microsoft rullzzz :)
-----------------------------:) bu dediğiniz olayın piyasaya katkılarını, linuxun katkılarını hiç yazmayalım isterseniz.
Devlette %15 i linuxa geçse 300 milyar dolara varan kar yapılıyor.Bu götünü açma kafasıyla gideceğimiz yer en fazla amerikaya hayran olmak olur.Ehh bu gün amerikan şirketi microsofta gönül veren yarın parasını verir, öbür gün amerikanın adamlarına oyunu verir ondan sonrası malüm.Ülkesi !!
Windows / Linuxu karşılaştırmak mantıksız.İsteyen istediğini kullansın.Kimin neresini açacağı kimseyi ilgilendirmez.Ne windowsun kaçak sürümünü kullanıyorum, ne windowsta çalışan programın crackini.2-3 milyarlık muhasebe programları bedava.
& yesterfox
mq o söz ne olm :D windowstan kötü.Neye göre neresi ? Ben indirsin diye bekliyordum pcyi açık bırakıp gittim geldiğimde 249 mb olmuş öyle kalmış :'( ...tekrar indiriyorum indirip lap topa kurucam mq..EWğer kurduysan bahsetsen biraz nasıl ??
bi sıfır fazla söyledin 300 milyon dolar olması lazım. Diğer konu herşey para değildir. Devlet işi hız gerektiren olaydır bugün windowsta zorlanırken insanlar (sadece devlet memuru değil yeni linuxa geçecek her insan zorlanır ) sen memura şuna buna linux verecem diyorsun, sistemin ağzına asıl bu sıçar hacım. En basit problemleri bile kendi halledemeyen görevliler olur, mühendisler veya teknik yetkililer bile windowsta bazen çaresiz kalırken bir de linux diyorsun. olaya para yönünden bakarsan lin kullanmak işlerin aksaması ve yavaşlaması personel eğitimi vs konuları da ele alırsan windows çok daha karlıdır. -
zumsuk devlet dairelerine ajanda dağıtsınlar hacı, memurlar onun üstünde yapsınlar işlemleri. Bi ajanda nedir ki amk 1 ytl :D
Çok sığ düşünüyosun bazen.. Devlet daireleri için windows mu - Linux mı tartışması çok saçma..
-
&alp
Hoca zaten linuxa geçmek mantıksızlık olur.Sadece örnek verdim.Şu var devlet dairesinde 3 program mı ihtiyaç ?? O zaman sadece 3 program çalıştırılır.ADamlara linux uzmanı olmasını öğretmicez ki.Muhasebe programı vardı adını tam hatırlmaıyorum orda windows gibi çok basitti.Buton, ekle, çıkar sil vs.. vs..Eğer sorun olursa mı ? Windowstada sorun olursa adamlar uzman gibi mi çözüyor ?
Tabi ki devlette windows / linuxu tartışmak saçma normaldede tartışmak saçma fakat bi fedora, red hat, ubuntu windows kadar rahat değil mi?? Tübitak pardusu geliştireceğine gnome masaüstülü birşey geliştirip cift click ile kurulan programlarda yazsaydı şimdi devlet dairelerinde onu kullansaydık bir kaç yüz milyon dolar boşa akmazdı.
Yani çinde windows kullanmak yasak.Çinlilerden salak mıyız ? Sanmıyorum yeri geldimi başka işletim sistemide öğreniriz.
&SpY-EaFw
Evet hoca demin bir kaç yüz milyon dolar yazarkende milyar yazdım :D bu ara dış borçlara feci taktım.
&kabuCe
Hoca onada bakarım :D linuxu bi adam gibi çözeyim kullanımını onada bakıcam.Şimdi hafif hafif sorunalr oluşsun çözeyim sonra gentoo yuda kurarım.İyide bne onu kurmuştum galba fedoraya benziyordu sorna niye bilmiyorum kaldırdım.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------& yesterfox
-----------------------------geyik yaptım lan :D
virtualbox a kurdum ama çok gereksiz bea :|
bir kere kde var daha ne olsun =)
debian rulazzz :P
-
baba heh ne olduğunu görüşlerimi açıklayayım
ne mi oldu yüklenmedi kodum şeysi.Sen o kadar eziyetle indirdiğim şey yüklenme.
aslında fedora yükliyicem fakat 10 cd ye yakın.Debian bakıcam daha beter 15 cd :)
chip & pcnet e baktım fakat ekim ayında bulamadım.Eski fedora var yine dergiden sorunlu kurulmuyor.Suse baya eski.Mandriva var dergiden oda kurulmuyor.
Ya oturup tek tek indircem şu fedorayı yada bi çaresine bakıcam yaw pf...
-
arch sadece arch
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk devlet dairelerine ajanda dağıtsınlar hacı, memurlar onun üstünde yapsınlar işlemleri. Bi ajanda nedir ki amk 1 ytl :D
Çok sığ düşünüyosun bazen.. Devlet daireleri için windows mu - Linux mı tartışması çok saçma..
Hayır fikrinde gayet haklı Latin amerika neden linux a geçti fikrin varmı*? Türkiyede sadece tsk yazılım lisanslarına ödedigi ücret 8milyon dolardır ve bu para uçuk bir rakamdır.Ayrıca windows hakkında çıkan yok işte keylogger yüklü işlemcisinde trojen var falan gibi komplo teorilerinide sayarsak bence kesinlikle geçilmesi lazımdır.Çünkü bilgisayarlarda her türlü bilgi mevcut oluyor.*:okumanızı isterim
http://www.gelecek.com.tr/index.php?m0=4&m1=20&m2=0&h=93&PHPSESSID=3850dbf299a8776faa9ff1c11702795f
-
RoadMaster bunu yazdı:
arch sadece arch
-----------------------------baboy indiririm :D
161 mb fedoranın 6 cdsini indirecektim 3 ü indi vaz geçtim sildim hepsini arch indiriyorum.Gnome olması biraz uzaklaştırsada kendinden nasıl olsa yapacağı iş aynı diyip kuracağım fikirlerimi belirtirim :)