folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Printer Karşılaştırması Ve Fikir İsteği

Printer Karşılaştırması Ve Fikir İsteği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

3 Arkadaş brother kullanıyoruz siyah beyaz sağlam makine. Yukardaki arkadaş sen ne dersin hocam brother için  toner de ucuz mürekkebini intten aldım kendim dolduruyorum. Yarın 3. dolumu yapacam hatta.

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Şu pasta yazıcısı nasıl çalışıyor beyler?

Pastayı sokmuyoruz heralde içine?

Printer alırken lazerde sorunsuz dolum yapanı, inkjette en ucuzunu alırım hep.

Bu printer teknolojisi 80 lerde nasılsa bugün de aynı, acaip bir israf yani. 5 gram mürekkep için cihazları çöpe atıyoruz sonunda.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    theimpossible bunu yazdı

üst düzey bi markada yıllardır bu konuyla ilgileniyorum.. piyasadaki tüm ürünlerin özelliklerini iyi bilirim. ama öncelikle ihtiyac analizi yapmak gerekiyor.

siyah-beyaz baskı mı , renkli baskı mı ?

üst düzey fotoğraf baskısı yapacakmısınız yoksa normal tipik ev kullanıcısı şeklindemi

haftada yada ayda ortalama nekadar baskı alacaksınız ? 

bu durum u belirtin ben size en uygun baskı alabileceğiniz marka ve modeli belirtebilirim.

Hocam haftada birkullanım ve normal ev kullanıcısı amaç iyi ve çok fonksiyonlu bir cihaz 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theimpossible
    theimpossible's avatar
    Erkek

inkjet de en ucuz sayfa maliyeti orjinal kullanırım dersen eğer canon e-514 modeli siyah 800 sayfa 39 tl , renkli 400 sayfa 42 tl . 

eğer tanklı sistem kullanırım dersen  piyasada bulunan mp230 tarzı modellere tank bağlanıyor daha uygun hesaba geliyor bu sistemi yapan dolum yerleri var oralardan bulabilirsin.

eğer lazer alıcam diyorsan 300 lira fln ortalama bi yazıcı tarayıcı fotokopi , oda siyah beyaz baskı yapabilirsin, daha çok hp ve canon un tonerlerini daha rahat dolum yapabiliyorlar..çünkü piyasada çok sık bulunan markalar.

eğer e-514 ün baskı maliyet senin için yüksekse ozaman tanklı modellere yöneliceksin.genelde ev kullanıcılarına satılan piyasada ki en iyi ürün inkjet de bu model. 

theimp0ssible - cout << " Emektar TBT'çı " << endl ;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theimpossible
    theimpossible's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Şu pasta yazıcısı nasıl çalışıyor beyler?

Pastayı sokmuyoruz heralde içine?

Printer alırken lazerde sorunsuz dolum yapanı, inkjette en ucuzunu alırım hep.

Bu printer teknolojisi 80 lerde nasılsa bugün de aynı, acaip bir israf yani. 5 gram mürekkep için cihazları çöpe atıyoruz sonunda.

gıda mürekkebi var onu kullanıyolar bi de özel kağıtlar var bu iş için onları kullanarak basit bi şekilde gerçekleştiriyolar..

orjinal mürekkepler gerçekten çok pahalı bu sebepten dolayı zaten herkez dolum a yönleniyorlar.. ama artık yeni sistem kartuşlarda dolum yapmak çok zor olduğundan herkez tanklı mürekkep sistemine geçti. baskı maliyetini daha çok düşürmek için.. 

theimp0ssible - cout << " Emektar TBT'çı " << endl ;
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

konu açılmışken, eski albümleri elektronik ortamda depolamak istiyorum, hatta tüm akrabalardan albümleri ödünç alıp büyük bir arşiv yapmak hedefim, doğal olarak tarama verimi en yüksek makineyi arıyorum, mesela benim kullandığım ürün canon mg3550

http://www.bitmeyenkartus.com.tr/CANON-MG-3550-BITMEYEN-KARTUS-SISTEMI-TURKIYEDE-ILK-BUYUK-TANKLI-15000-BASKI,PR-1855.html

1200DPI X 2400DPI çözünürlükte tarama yapar diyor ancak 600DPI'den sonrası yok, hangi modellere yönelebilirim ?

Mercek çözünürüğü de önemli diyorlar bu açıdan muridlerin söyleyecekleri varsa aydınlatabilirler,

Ayrıca taranan dosyayı hangi biçimde tutmak en doğru seçim, TIFF çok yer kaplıyor mesela. 

Toplam Hit: 2193 Toplam Mesaj: 17