Prisma Android'de Fakat..
-
Müritler Prisma uygulaması bildiğiniz gibi Android için yayınlandı. Bilmeyenler için link : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.neuralprisma
Ama merak ettiğim bir soru var. Bir fotoğrafçılık uygulaması efekt vermek için neden internet bağlantısı ister ki? Aynı anda aşırı yüklenme olunca da uygulama kitleniyor. Yani bilmiyorum efekti hangi yolla verdiklerini ama internet bağlantısına ihtiyaç duyması garibime gitti. Fikri olan?
-
belki bu efektleri indiriyordur diyicem ama zaten uygulama içinde geliyor bilemedim
-
DaSpOnGe bunu yazdı
belki bu efektleri indiriyordur diyicem ama zaten uygulama içinde geliyor bilemedim
İndirse birdahaki kullanımda tekrar aynı işlemi yapmaz. Pek sanmıyorum
-
fotografi upluyodur belki, efekti sunucu yapiyodur
-
nurulmac11 bunu yazdı
Gerek var mı ki? Direk uygulama uzerinden yapmak varken :/
-
spynter bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
Gerek var mı ki? Direk uygulama uzerinden yapmak varken :/
image processing yapıyorsa; cihazların memory lerinin yeterli gelmeme ihtimaline karşın. Sunucu da bu eylemi yaptırmak daha sağlıklı olabilir. Ama uygulamayı bilmeden; bu yazına istinaden yazdım.
-
Kısacası böyle çalışıyor ;
Prisma nasıl çalışıyor?
Uygulama fotoğrafları direkt olarak telefon üstünde değiştirmiyor. Prisma fotoğrafı sunucusuna gönderiyor ve sunucudaki yazılımla fotoğraf verileri taranarak seçilen filtre veya stil uygulanıyor. Bu işin temelinde yapay sinir ağlarının (Neural Network) ve yapay zekanın kombinasyonu var. Aslında Prisma basit bir fotoğraf uygulaması değil, derin bir algoritmaya sahip.
-
şöyle bi hata aldım neden acaba -
Hocam Deeplearning ile fotografa veriliyor o efektler. Senin telefonunda onu yapman imkansiz gibi birsey :) Uzak sunucuda yapilip sonuc sana geri donduruluyor...
-
Zaten fotoğrafı tamamladığında indirme seçeneği çıkıyor. İndir dediğin zaman foto telefonuna kaydoluyor. Kesinlikle sunucu üzerinden yapıyorlar. Adamlar efsane foto datasına sahip oldu. Olmaya da devam edecek.
-
Çok saolun dedikleriniz mantıklı geldi ama o kadar kişi yükleniyor ki çoğu zaman hata veriyor :D İyi tuttu uygulama.