Problemlerde Sorunlar Yaşıyorum
-
Bak mesela ben sana anlatayım bir tane..
"Bir işçi bir işi 12 saatte yapıyor olsun , diğeri de 24 saatte yapıyor olsun. İkisi bir araya gelirse kaç saat saatte yaparlar?" şeklinde bi sorumuz var.
Burada bu işçilerin kapasitesini karşılaştırmamız gerekiyor. İşi 12 saatte yapanın kapasitesi daha yüksektir çünkü daha çabuk yapıyor. Demek ki bu daha güçlü. O zaman buna '2k' diyorum. Diğerine ise 'k'
( Matemaktisel ezberi : 12 ile 24'ün EKOK'unu (en küçük ortak katı) bul. EKOK (12,24) = 24 .. En kucuk ortak katı 24 bulduk. 24 , 12 nin 2 katı .. O yüzden '2k' dedik. 24 , 24'ün de 1 katı. O yüzden 'k' dedik.)
Şimdi bize ikisi bir arada yapacak demiş. Şu kadar süre vs. dememiş. O zaman ikisinin kapasitelerini toplayalım. Kaç yaptı "2k+k" = "3k"
3k potansiyelli birisi 24k (ekoktan bulduk) lık işi ne kadar sürede yapar?
24/3 = 8 saatte yapar.
İkisi bir araya gelince daha çabuk sürede işi bitirmiş oldular.
Bu en basit olanıydı. Bu mantıkla devam edebilirsin.
-
Sadece bu konuya yönelik yardımcı bir kitap al çözümlü örnekler ve pratik yaparak zamanla öğrenirsin. ayrıca problemleri çözebilmen için oran orantı ve denklemler konularınıda iyi bilmen lazım.
-
alapolina bunu yazdı:
-----------------------------bende yapamadıgım için bişey diyemiycem
-----------------------------ozaman gerçekten bişey deme.
-
reklamlar... matyardim.com da bugün braz problem anlatalım :))
-
Hocam antrenmanlarla matematik diye bir kitap var ben herseyi ordan ogrendim al onu problemlere de faydasi olucak.
-
rajooonn bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam antrenmanlarla matematik diye bir kitap var ben herseyi ordan ogrendim al onu problemlere de faydasi olucak.
-----------------------------Hocam o kitapta problemler yok diye biliyorum.
-
cem yılmazdan alıntı
çocuk yazın tatile gider annesi babası havuza girer ama çocuk bir türlü havuza giremez annesi oğlum girsene havuza der çocuk prolem çıkabilir :d
e haliyletüm yıl boyunca havuz problemi çözmüş cocuk nasıl girin havuza :D
-
x-files bunu yazdı:
-----------------------------cem yılmazdan alıntı
çocuk yazın tatile gider annesi babası havuza girer ama çocuk bir türlü havuza giremez annesi oğlum girsene havuza der çocuk prolem çıkabilir :d
e haliyletüm yıl boyunca havuz problemi çözmüş cocuk nasıl girin havuza :D
-----------------------------eve yayan mesafesi 20 dakika olan aqua marina var :(
eve 45 dk uzaklıkta olan aqua diğerinin ismini unututm ondan var ve halen havuza girmedm :(