folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Profesyonel Programlama Teknikleri.Net

Profesyonel Programlama Teknikleri.Net

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CihanDAR
    CihanDAR's avatar
    Erkek

adam milli savunma bakanlığına bile karışmış :)

güzel bi denemek lazım  

|||...OttOMANYAk...|||
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

Hocam şimdi bu adamın kitapları güzel mi net bi yorum göremedim. Eğer gerçekten öğreticiyse almayı düşünüyorum.

@Kitap tavsiye edicek olan var mı ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThundeR
    ThundeR's avatar
    Erkek

kitap, ismiyle müsemma.. giriş seviyesine hitap etmiyor diyebilirim

eğer c# bilgin varsa, kitabı kesinlikle al illaki katkısı olacaktır

ama yok yeni başlayacaksan Sefer Algan Her Yönüyle C# derim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

4eye bunu yazdı:
    -----------------------------
    CallerId felan anlatiomu :D Bana lazımda eğer varsa bende alim :D

http://www.sistemler.com adresine bak dostum. 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

ThundeR bunu yazdı:

Hocam şu anda biraz html dışında hiçbir bilgim yok. İleride bilgisayar bölümü üzerine okumayı düşünüyorum.

Programlamacılık, sitemaster vb işler yapmaya planalıyorum. Üniye daha 2 senem var. En iyi şekilde kendimi eğitmek için

hangi kitapları önerirsiniz.

öğrenmek istediklerimide yazım :) asp, php, css, java, C#

varsa önerceğiniz kaynak ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Durden
    Durden's avatar
    Erkek
    by_kamu bunu yazdı:
    ThundeR bunu yazdı:

Hocam şu anda biraz html dışında hiçbir bilgim yok. İleride bilgisayar bölümü üzerine okumayı düşünüyorum.

Programlamacılık, sitemaster vb işler yapmaya planalıyorum. Üniye daha 2 senem var. En iyi şekilde kendimi eğitmek için

hangi kitapları önerirsiniz.

öğrenmek istediklerimide yazım :) asp, php, css, java, C#

varsa önerceğiniz kaynak ?

Hocam biraz HTML bilgim var demişsin. Web programlamaya geçmeden önce biraz daha HTML öğren biraz da algoritma çalış. Ondan sonra önerebileceğim PHP kitabı var.

A'dan Z'ye PHP - Rıza Çelik : bu kitabı al yavaş yavaş başla. CSS için ise www.fatihhayrioglu.com'a gir, e-book'u indir ve siteyi takip et.

Konuda bahsedilen kitap sana ağır gelir. Yok eğer ben bunu alıcam dersen satıyım sana :))

Zed's dead, baby. Zed's dead.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

şimdi arkadaşım forumda daha önce konuyla ilgili nasıl programlama öğrenilir diye bir başlık vardı sanırım oraya bir bakmanı öneririm orada uzmanından çok iyi öneriler vardı.

ancak eğer bulamazsan diye ben buradan bir kaç ekleme yapayım hemen. öncelikle asp.net ve c# öğrenmesi kolaydır ama seni microsoft a bağımlı hale getirir. yani eğer microsoft ürünleri kullanmazsan sıkıntı yaşarsın... java harika bir tercih ancak programlamaya sıfırdan başlamak için biraz zor olabilir diyorlar uzmanlar... 

eğer sadece biraz html biliyorsan bu işi en iyi bilenlerin ve benim kişisel araştırma ve tecrübelerimin sonucu olarak şunu önerebilirim

kesinlike başlamadan önce temel veri yapıları ve algoritma geliştirme üzerine bir kitap al mümkün olduğunca temel seviye ve yüksek anlaşılabilirlikte birşey olsun kitabı almadan önce aç bak anlatılanları anlayabiliyormusun... bunun üzerine genelde bu tip kitaplarda visual basic yada c gibi dillerde anlatım yapılır ancak... sen python yada perl üzerinde öğrenmeyi dene... pyhton da tıpkı java gibi diyebiliriz yazdığın programlar platformdan bağımsız çalışır

perl hakkında çok bilgim yok ama iki dilinde ortak tarafı konuşma diline (ingilizce için söylüyorum) çok yakın yani grameri oldukça basit o yüzden kodlamayı kolaylaştırıyor. başlarken zorluk çekmezsin. bunun dışında c# yada asp yi yukarıdada belirttiğim gibi kesinlikle öğrenmeni tavsiye etmiyorum çünkü bu dillerle herhangi bir kod yazmak istediğinde microsoftun ürettiği dll (dynamic language library)lere ihtiyacın olacak ki bunlar seni bağımlı yapar...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

@harsun

şimdi bazı şeyleri düzeltmem gerek Python plartform bagımsız bir dil degildir derlendigi taktirde malesef derlendigi ortama uygun çalışır ama dedigin şey şu acıdan dogru Pythonda yazılmış kodlar hemen hemen hiç yada daha az bir eforla başka plartformlarada aktarılabiliyor.Yinede Linux ve *Nix türevleri haricinde çok bir kullanımı yok.Son yıllarda bazı oyunların arayüz programlamasında kullanıldı ama onun haricinde Windowsta çok görmedim(Windowsu çok kullanmadıgımdanda olabilir).Bunun haricinde Python iyidir hoştur çok çeşitlidir kolaydır ama bazen buçeşitliligi sana patlar.Bir versiyonunda Mysql ile Wx kütüphaneleri beraber kullanılamıyordu.Javayla da pek benzer olduklarını düşünmüyorum.

Perl demişsinde perl'ü bilmedigin belli.Perl C'nin Web tabanlı hali diyelim.Perl ögrenicegine Php ögrensin daha iyi.Son zamanlarda perlin otomasyon scripti haricinde yani bash'e alternatif olarak kullanımı haricinde artık pek bir alanı kalmadı daha çok akademik anlamda degerli özellikle genetikciler için.

.Net'in Dll olayına gelince isteyen herkes Dll yazıp kendi .Net projesine ekliyebilir.Bir çok firma .Net için yazılmış companentlerini Dll'lerini ücretli ücretsiz satmaktadırlar.

Edit:Free software candır canandır ama öncelikle yanlış fikirlerden kurtulmak lazım.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Bu kitabı forumda birisi satmayı düşünüyordu 2. el mesajlarda aradım bulamadım.Bilen varsa pm atabilirmi müridi

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

Durden bunu yazdı:

Hocam biraz HTML bilgim var demişsin. Web programlamaya geçmeden önce biraz daha HTML öğren biraz da algoritma çalış. Ondan sonra önerebileceğim PHP kitabı var.

A'dan Z'ye PHP - Rıza Çelik : bu kitabı al yavaş yavaş başla. CSS için ise www.fatihhayrioglu.com'a gir, e-book'u indir ve siteyi takip et.

Konuda bahsedilen kitap sana ağır gelir. Yok eğer ben bunu alıcam dersen satıyım sana :))

Saolsın hocam. :) Ya aslında yine tam anlamadım. :| şimdi şöyle düşüneyim.

Hiç birşey bilmiyorum. HTML nin açılımını dahi bilmiyorum. Ama bu işi yapmak istiyorum.

Yani sıfır bilgi ile başlıyacağım. İlk okuma yazma öğrenmek gibi.

En temelden neyle başlamalıyım ? Daha sonra kademe kademe yükselerek.

Burda tecrübeli müridler var beni yönlendirebilicek. Tavsiyeleri dinlemek isterim.

E-Book, Kitap, Dvd tarzı önerilerinizi...

Toplam Hit: 12044 Toplam Mesaj: 34