folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Profosyonel Hava Raporu Veren Siteler

Profosyonel Hava Raporu Veren Siteler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

zigana bunu yazdı:
    -----------------------------

bende  elma ,angaleno erik , monreo şeftali üretiyorum. bulunduğum bölgeden geçen yıl itibarıyla en üst kaliteyi tutturdum.   hava raporu neden lazım derseniz ;

bordo bulamacı atarsınız , - 2 havayı 3 gün içinde görürse boşa gider.   elmalara karaleke atarsınız  ardından şiddetli bir yağış tertemiz eder.  yani oldukça ince iş.  çiçeklenme dönemi başlangıcı var şu an . şayet çiçekler eriklerde 4 gün içinde açarsa ruhuna fatiha okurum.  açmaması için ilacı ve soğuktan korunması için doğal antifiriz denen başarılı bir ilaç var. ancak . çok pahalı -3 e kadar koruyor deniyor hava derecesi  -6 ise neden boşa atayım hesabı vs... yüzlerce nedenle bir tarım uygulayıcısın bu bilgilere göre iş yapması gerekiyor.

tarımın verdiğini hiç birşey vermez. ne esnaflık ne dükkan . vergisi yok algısı yok. üzerine devlet para veriyor. hemde zevkli .  insanlarla uğraşmıyorsun :D  yeterki işini kitabına uygun yap . çiftci der ya hani batıyoz bitiyoz vs. vs. inanmayın bence. traktör satışları tavan yaptı lükse kaçıyorlar. bende fiıat 540 var 1977 model daha köpek gibi çalışıyor.  300-500 dönüm arazi işler. bende 80 dönüm meyvalık varken benim yarım olanlar gitti john dere aldı 75 bine. sonrada bir bakıyorum protesto yürüyüşlerine gidiyorlar .  sonrada ödeyemiyorlar hacze düşünce sağa sola sarıyorlar. 

Çok güzel hocam başarılar. Hayırlı hasatlar sana. Toprak tv yi filanda izle izlemiyorsan ben film izler gibi izliyorum çok güzel şeyler var insan dinleniyor. 

bu çiftçilerin gösteriş merakıda beni öldürüyor ulan göt içi kadar tarlan var gidiyorsun 70 80 beygir 0 km traktör alıyorsun neymiş çok kolay ödeme koşulu varmış. Evet var doğru ama tozpembe görünen ekonomi gavurun sıcak parasına bakıyor adam bir çektimi tepetaklak olacak piyasa. Emlak faizlerinde bankalar bir kaç puanlık yükseltme yaptılar yarın bir gün daha büyük sıkıntıda aynısı sizinde başınıza gelebilir. Yarının ne olacağı belli olmadığı bir dönemde 60 ay 72 ay kredi vadeleri ile traktör almak nasıl bir mantık deli cesareti diyorum ben. Ayrıca 70 milyara traktör alana kadar 30 milyara 2. elini al satarken zarar etmezsin temizinide buldun mu birşey olmaz aynen bizdede vardı 540 S 76 model yanılmıyorsam italyan özel seriymiş o traktör bana traktörün ömrünün olmadığını öğretti 2. motor olmasından dolayı ne kadar pis iş varsa o yapar her işe koşulur kimse yüzüne bakmaz eski diye ama makina banamısın demez. ordan arttırdığın 40 milyara da 10 dönüm daha tarla al malına mal katsın işin çoğalsın mahsulün artsın.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:
    -------------------------

aydın sultanhisar tarafında bir aileyle tanıştım. adamlar 5 kişi 2000 m2 toprakları var. bir yılda tam 17 bintl kaldırmışlar ufacık yerden . öyle bir mütevazi ve sade hayatları varki imrenmemek elde değil. çiftcilik işi hesap kitap işidir. en az masrafla en kaliteli ürünü almak hedef. astarı yüzünden pahalı olursa birde faiz işine girersen yandın demektir. yedek akçen sürekli olmalı . malını 3 kağıtcılarada kaptırabilirsin. 

gelir-masraf analizini yıllık çıkarıp , masraf açan noktaları iyi analiz etmek gerekir. herşeyi kayıt altında tutmalısın.

kendi çalışmanı dahi yevmiye olarak masraf eklemelisin.

toprak tv gerçekten güzelde çok fazla bıktırıcı reklama boğuyorlar. tarım bakanlığı ülkemizde düzgün bir tarım politikası üretinceye kadar ,  bilimum tarım ürünlerinde arz-talep dengesizliği sürüp gidecektir. sadece destek vermek işi kurtarmıyor.  abd de toprak ve iklim durumuna göre bölge ayırmışlar. belli ürünleri dikip ekebiliyorlar. ama bizde ise vatandaş japon eriğini alıyor 1000 rakımlı yere dikip fidan desteğinide alıyor. kimse demiyor buna, arkadaş japon erikleri 500 rakımdan üzeri dikilmez diye. sonrada 10 yıl yüzüne bakıyorsun yetişecek diye ve söküyorsun. ömrünü yer bu tip şeyler insanın

Çok güzel hocam başarılar. Hayırlı hasatlar sana. Toprak tv yi filanda izle izlemiyorsan ben film izler gibi izliyorum çok güzel şeyler var insan dinleniyor. 

bu çiftçilerin gösteriş merakıda beni öldürüyor ulan göt içi kadar tarlan var gidiyorsun 70 80 beygir 0 km traktör alıyorsun neymiş çok kolay ödeme koşulu varmış. Evet var doğru ama tozpembe görünen ekonomi gavurun sıcak parasına bakıyor adam bir çektimi tepetaklak olacak piyasa. Emlak faizlerinde bankalar bir kaç puanlık yükseltme yaptılar yarın bir gün daha büyük sıkıntıda aynısı sizinde başınıza gelebilir. Yarının ne olacağı belli olmadığı bir dönemde 60 ay 72 ay kredi vadeleri ile traktör almak nasıl bir mantık deli cesareti diyorum ben. Ayrıca 70 milyara traktör alana kadar 30 milyara 2. elini al satarken zarar etmezsin temizinide buldun mu birşey olmaz aynen bizdede vardı 540 S 76 model yanılmıyorsam italyan özel seriymiş o traktör bana traktörün ömrünün olmadığını öğretti 2. motor olmasından dolayı ne kadar pis iş varsa o yapar her işe koşulur kimse yüzüne bakmaz eski diye ama makina banamısın demez. ordan arttırdığın 40 milyara da 10 dönüm daha tarla al malına mal katsın işin çoğalsın mahsulün artsın.

Temel adalettir .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

syntr bunu yazdı:

windguru.com 2010 hava tahmin konusunda ödül aldı 

not: amatör tahminle uraşan kişiler yayımlıyor bunları ve en çok oyu hangisi alırsa o yayınlanıyor yane bi kurum degil onlarca kişi tarafından yapılan tahminler yayımlanıor

windguru hakkaten hoş

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Erkek
    uk.weather.com

They are as numerous as ants in the earth, as fish in the water, as birds in the air. They are timid, brave, ignorant, dominating and they are children.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pic_Boy
    Pic_Boy's avatar
    Erkek

http://www.theweathernetwork.com/fourteenday/tuxx0014?ref=qlink_st_14day  burasi iyi ben canadadayim  burdan bakiyorum %90 dogru cikiyo ...

Akıllılar dövüşmeden önce kazanırlar, cahiller kazanmak için dövüşürler.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

Durum:                Hava durumu:
    Taş ıslak --------> Yağmurlu
    Taş kuru  --------> Yağmur yok
    Gölgesi yere vuruyor --------> Güneşli
    Üstü beyaz  --------> Karlı
    Taş görünemiyor --------> Sisli
    Sallanıyor     -------->  Rüzgarlı
    Zıplıyor --------> Deprem
    Taş yerinde yok  --------> Kasırga

Bence en güzeli bu  :D

Temel adalettir .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Erkek

zigana bunu yazdı:

5 günlük veriyor. foreca 10 günlük, accuweather 15 günlük.  bir ay süreyle veren olursa çok işime yarıyacak

foreca 10 günlük ama hakkattende tutuyor. Sabahları bakmadan dışarı çıkmıyorum. ha benim için profesyonel değil tabiki ama. sabah hava açık şemsiyeyle çıkıyorum. akşam eve dönerken sıçan olmuş insanlar görüyorum =))))

Kendi şansımı yaratırım...
Toplam Hit: 2564 Toplam Mesaj: 18