Program Yazmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Madem vb biliyorsun madem bolca zamanında var realbasic dilini (şimdilerde xojo oldu) denemelisin.
    Ömründe görebileceğin en basit arayüz ile acayip güzel programlar yazabilirsin. En güzel tarafı uygulamaların istersen platform bağımsızdır yani window,linux,mac uygulamaları yazabiliyorsun.
    2 kötü tarafı var. Deneme sürümü hariç tam kapasite ile kullanımı paralıdır ve vb kadar geniş bir eklenti ve yardımı yoktur. Türkçe yardım neredeyse hiç yok.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

türkçe yardımı yoksa nasıl öğrenecem

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı

Bende ingilazca yok ve kurcalayarak az bişi çözdüm ama gerisi gelemedi.
    Kurcalamanı istememin sebebi vb dosyalarını açıp derleyebilmesi. Tabi %100 uyumlu değil ama çalışan bir özellik.
    Vb. De yaz xojo da derle linux da yada mac da çalışan uygulaman olsun. Nasıl fikir?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ustura
    ustura's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı

Kurcalamanı istememin sebebi vb dosyalarını açıp derleyebilmesi. Tabi %100 uyumlu değil ama çalışan bir özellik.
    Vb. De yaz xojo da derle linux da yada mac da çalışan uygulaman olsun. Nasıl fikir?

hocam wine dan bagımsız mı çalişiyor ? 

itsin oglum sen adam degilsin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    ustura bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

ajan1111 bunu yazdı

hocam wine dan bagımsız mı çalişiyor ?

Evet wine den bağımsız çalışıyor. Bildiğin linux uygulaması diyeceğim ama bildiğimizden de ileri. Uygulamayı rpm yada deb de yapmıyor. Eklenti kullanmadıysan standart olanlar dışında paket bağımlılığı vb.de yok. izinleri ver sonrada tıkla çalıştır.
    Ben sağdece yazıcı bulmakta ve türkçede sorun yaşadım diğer ne eklediysem çalıştı. Realbasic idesi türkçe linuxlarda özel ayar istiyor ama bildiğim kadarı ile yazdığın programlarda sorun yok. Yazıcı kullanımını ise programlarımda ne yaptıysam istediğim gibi çalıştıramadım.
Toplam Hit: 10623 Toplam Mesaj: 36