Program Yazmak
-
Madem vb biliyorsun madem bolca zamanında var realbasic dilini (şimdilerde xojo oldu) denemelisin.
Ömründe görebileceğin en basit arayüz ile acayip güzel programlar yazabilirsin. En güzel tarafı uygulamaların istersen platform bağımsızdır yani window,linux,mac uygulamaları yazabiliyorsun.
2 kötü tarafı var. Deneme sürümü hariç tam kapasite ile kullanımı paralıdır ve vb kadar geniş bir eklenti ve yardımı yoktur. Türkçe yardım neredeyse hiç yok.
-
türkçe yardımı yoksa nasıl öğrenecem
-
ajan1111 bunu yazdı
Bende ingilazca yok ve kurcalayarak az bişi çözdüm ama gerisi gelemedi.
Kurcalamanı istememin sebebi vb dosyalarını açıp derleyebilmesi. Tabi %100 uyumlu değil ama çalışan bir özellik.
Vb. De yaz xojo da derle linux da yada mac da çalışan uygulaman olsun. Nasıl fikir? -
Olgunisik bunu yazdıajan1111 bunu yazdı
Kurcalamanı istememin sebebi vb dosyalarını açıp derleyebilmesi. Tabi %100 uyumlu değil ama çalışan bir özellik.
Vb. De yaz xojo da derle linux da yada mac da çalışan uygulaman olsun. Nasıl fikir?hocam wine dan bagımsız mı çalişiyor ?
-
ustura bunu yazdıOlgunisik bunu yazdı
ajan1111 bunu yazdı
Vb. De yaz xojo da derle linux da yada mac da çalışan uygulaman olsun. Nasıl fikir?
hocam wine dan bagımsız mı çalişiyor ?
Evet wine den bağımsız çalışıyor. Bildiğin linux uygulaması diyeceğim ama bildiğimizden de ileri. Uygulamayı rpm yada deb de yapmıyor. Eklenti kullanmadıysan standart olanlar dışında paket bağımlılığı vb.de yok. izinleri ver sonrada tıkla çalıştır.
Ben sağdece yazıcı bulmakta ve türkçede sorun yaşadım diğer ne eklediysem çalıştı. Realbasic idesi türkçe linuxlarda özel ayar istiyor ama bildiğim kadarı ile yazdığın programlarda sorun yok. Yazıcı kullanımını ise programlarımda ne yaptıysam istediğim gibi çalıştıramadım.
Toplam Hit: 10623 Toplam Mesaj: 36