Programcılığın Püf Noktaları
-
Fazla vaktim yok, bugün bir kaç konu açmayı düşündüm. Bugün bir kaç konu açıp, aklımdaki şeyleri yazacağım.
http://www.tahribat.com/Forum-Kontrollu-Ve-Standart-Site-Tasarimi-153594/
böyle bir konu açtım tutulmadı. Onun programcılar için olanını açayım dedim. Hayırlısı.
----
Bu konuda ufak tefek püf noktalarını vermeyi amaçlıyorum. Sizde güzel şeyler verebilirsiniz. Kullandığınız araçlar, güzel işler vs..
2. mesajda diğerlerine devam edicem.
-
Evet hele şükür bitti.
-- NetBeans ile Php Kodlama ;
http://www.youtube.com/watch?v=XsSHitBi-3g
video biraz acemiliğe denk geldi. Bu programla ilk deneme. Bu yüzden hızlı olmuş ama durdurup bakarsınıza. Önemli birşey yok zaten. neyse ;
NetBeans ücretsiz 43 mblık güzel bir araç. Notepad++'ın yapamadığı bir sürü şeyi yapıyor. Örneğin include ettiğiniz sayfalardaki değişken, fonksiyon, class'ları belirleme, navigator olarak direkt hepsini bulma, hataları gösterme...
Buda yetmiyor, database manager ile geliyor. Yani netBeans ile phpmyadmin'e bağlanmadan direkt veritabanını bızdıklayabilirsiniz demek. Harika, süper ötesi programdır.
MacOs'ta caffeine ( yada kahveli birşey ) ve bir kaç ücretli araç vardı. Hiç 10-20$ veremicem. Hepsinden iyi mevcut. NetBeans güzeldir, candır, aslandır, kaplandır, diğer babayiğitliği vurgulayan kelimelerdir.
Tavsiyem ücretsiz ve düzgün birşey istiyorsanız ; netBeans. İşletim sistemleri için tasarım ve basitlikte MacOs neyse, editorler arasında netBeans (bence) odur.
edit : bu arada dosyalarınızın history şeklinde eski versiyonlarının kaydedilmesine değinmeyeceğim bile :)

------
-
takip edeceğim 15, konun falan :D
başlayalım programlamaya artık :)
eline sağlık
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------takip edeceğim 15, konun falan :D
başlayalım programlamaya artık :)
eline sağlık
----------------------------- -
zumsuk devamını getir la bunun. ellerine sağlık güzel olmuş
-
Abi harikasın...
-
haci yarim birakma sakina guzel seyler bunlar :))
yhe birde php olani indirince sadece php kodluyuz html css kodlarini filan yazinca neyse iste oyle toplayamadim cumleyi acayip yorgunum :))
-
eline koluna sağlık hacı.
-
Devamlarını bekliyoruz kardeşim eline koluna sağlık:D
-
bytako bunu yazdı:
-----------------------------haci yarim birakma sakina guzel seyler bunlar :))
yhe birde php olani indirince sadece php kodluyuz html css kodlarini filan yazinca neyse iste oyle toplayamadim cumleyi acayip yorgunum :))
-----------------------------php ile birlikte ; videoda görülen js, css, php, html vs.. dosyalarıda hazır olarka geliyor :)
--
@ SARI : Hocam ben açtımda, hep birlikte devam ettiricez :) Önce araçlardan girip, daha sonra proje yönetim ve tasarım gibi konulara dalmayı düşünüyorum. Sıfırdan.
@ kaygusuz : Abi okul konusuna girmeyelim ; kin ve nefret dökerim yoksa :) bir kaç arkadaş okuldan öğrendikleri css ve php ile birşeyler yapmaya çalışmışta o nedir ya ? Hocaların bilgisinden şüphe ettim vallahi.
@ Foxxly : senden de bilgiler bekliyoruz :) teşekkürler.
--
Devamı geliyor. Video var şimdi 30 dakikada tasarım yaptım kaba taslak ama bakalım. Bi yüklenebilirse..
-
Eline saglık zumzuk efendi :)