folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Programlama Dilleri En Hızlı Ve Etkili Nasıl Öğrenilir?

Programlama Dilleri En Hızlı Ve Etkili Nasıl Öğrenilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLman
    aLman's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Lise ve üniversitede gördüğüm dilleri epeydir ilgilenmediğim için hafızamda eser kalmadı. Tekrar içime heves geldi fakat en etkili öğrenme methodlarını bilmek istiyorum . İnternetteki etkili siteleri vs çünkü gereksiz bilgi çok aklımı bos beles lise ve üni bilgileriyle dolduramam .Tecrübelerinizi paylaşmanız diğer arkadaşlarım içinde faydalı olacaktır .

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Hazır projeleri alıp düzenle, eklemeler yap. Bende işe yaramıştı :)

arbeit macht frei
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

sürekli örnek farkında olmadan öğreniyosun zaten

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

hazır projelerden ziyade, alacan eline kitabı örnekleri elle tek tek yazacaksın, bol bol hata ile karşılaşırsan da senin faydana :)

ben şuan bi dil öğrenecek olsam kesinlikle sağlam bi kitap alarak başlarım işe. işin temelini kaptıktan sonra 

kendin projeler üretmeye başlarsın. sonra dersin ki bu projede bana şu işlem lazım onu araştırrısın nette.

dil öğrenmenin temeli proje bence.

algoritma kurmayı zaten biliyorsan gerisi çorap söküğü gibi geliyor çoğu zaman.

mesela python merak ettim, dedim bi sözlük yazayım.

neler lazım? dosya okuma, array ve string fonksiyonları, if, döngüler falan... onları öğrendim ve yazdım hemen.

bu mantığı oturtabilirsen her ortamda bir şeyler yazabilirsin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

git bi yazılım şirketine, beş kuruş para almam bana ufak ufak işler verin öğreneyim de.

daha etkili var mıdır bilmiyorum.

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ne kadar yavaş öğrenirsen okadar adam gibi öğrenirsin hoca

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

abi hızlı öğrenicem diye sağını solunu eksik bırakma hiç bence.. bi projeye katılmıcaksan acil bi şekilde, yavaş yavaş öğren.. konu konu git önce oku et öğren sonra uygula öyle öyle git. en sonunda da atıyorum bi emlak sistemi yaz tüm knouları kapsayacak şekilde..  en klasik yöntemi bu, en temizide bu bence.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Sağlam bir temel edinip daha sonra sürekli proje yaparak kendini geliştirirsen sanırım en hızlı şekilde kendini eğitirsin. Fakat sağlam temel için de üniversite dersleri dediklerine benzer bazı konuları dikkatli ve güzelce öğrenmen gerekli.

Başlarda herkes gibi basit gelen fakat eğitici bazı algoritma sorularına yanıt bulmak ve onları doğru şekilde hazırlamayı öğrenmek zorundasın. Yoksa ileride çok sıkıntı çekersin. Zaten düzenli bir eğitimle, kendini sindire sindire eğitmeyeceğin için dilin kullanımını öğrenip projeye göre gereken konularda araştırma yapacaksın.

İngilizcen varsa mesela .net dilleriyle uğraşacaksan msdn gibi siteler senin elin ayağın olacaklar. Bunlar için de ingilizcenin en az okuduklarından bir şeyler anlayabileceğin kadar olması gerekiyor. Zira, Türkçe kaynaklarda o kadar detaylı ve anlamlı bilgileri bulman çok zor. Genelde bizim anlatımlarımız üstünkörü ve direk işin çözümüne yöneliktir.

Ne öğrenmek ve ne kadar öğrenmek istediğinde önemli. Sadece program yazıp satacak kadar öğrenmeyi istiyorsan kendini hiç strese sokma .net'e yönel. Herşey elinin altında hazırda mevcut olur. Hatta çoğu zaman kod yazmak zorunda bile kalmazsın. Belirtilen yönergelere göre gereken komutları girersin işin hallolmuş olur.

Austen tarafından 02/May/13 10:03 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ne kadar yavaş öğrenirsen okadar adam gibi öğrenirsin hoca

bu söze kefilim

ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı

git bi yazılım şirketine, beş kuruş para almam bana ufak ufak işler verin öğreneyim de.

daha etkili var mıdır bilmiyorum.

yok hoca iş vermiyolar, bu şekilde bana iş vericek yazılım firması varsa junior javacı olarak beleşe çalışırım

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
Toplam Hit: 2580 Toplam Mesaj: 16