Programlama Rüzgarı - Python Öğreniyorum
-
h4cky0u bunu yazdı:
-----------------------------Aslında istihza da 2.6 sürümünü tavsiye ediyor 3 te yapılabilecek herşey yapılıyormuş.Linuxlar la birlikte de 2.6 sürümü geliyor.py 3 için yeterli türkçe kaynak olmadığı söyleniyor.Ben de 2.6.2 ile çalışıyorum sizce 3'e gecmeli miyim?
-----------------------------bence 2.6 yı kullan. şuanda kullandığım birçok python kütüphanesi 3ü desteklemiyor. daha doğrusu 2.6yı bile desteklemeyenler var. fakat 2.6 için 2.5 in kütüphanelerini kendin derlersen yükleyebiliyorsun.
-
heza bunu yazdı:
-----------------------------
hacı yazın başında boş durmuyayım diye öğrenmeye başladım video pdf ne varsa indirdim ama ordan bak bak yap sarmadı bende bıraktım aslın aklımda bi internet browser ı hayalim vardı ama
-----------------------------hocam delphi tarzı birşeyde yapabilirsin bunu :) başka birşeye yönelen bilirsin.
Yeniler için biraz ağır gelebilir tabi.
-
h4cky0u bunu yazdı:
-----------------------------Aslında istihza da 2.6 sürümünü tavsiye ediyor 3 te yapılabilecek herşey yapılıyormuş.Linuxlar la birlikte de 2.6 sürümü geliyor.py 3 için yeterli türkçe kaynak olmadığı söyleniyor.Ben de 2.6.2 ile çalışıyorum sizce 3'e gecmeli miyim?
-----------------------------hocam vallahi kütüphaneler falan ne durumda bilmiyorum.Fakat kodlama alanında dğeişiklik varmış.Bu yüzden 3 ü tavsiye etitm.Yani 2 den kalan alışkanlıklarla zorlana bilrisin.
FArk etmez zatne hem 2.6 hem 3 aynı anda kullanılıyor bildiğim kadarıyla.FAkat istiyorsan 2.6 kullan
-
merak ettiğim nesneli bişiler yapabiliyozmu GUI olarak...
yoksa paso konsol mu :D
-
Daft bunu yazdı:
-----------------------------merak ettiğim nesneli bişiler yapabiliyozmu GUI olarak...
-----------------------------nesneliden kastın oop ile pythonda degişkenler bile object sayılıyor yok Gui diyorsan evet qt,gtk,wx secenekte çok...
-
Daft bunu yazdı:
-----------------------------merak ettiğim nesneli bişiler yapabiliyozmu GUI olarak...
-----------------------------hocam pardus pisi paketi python ile yazılmıştı.
-
Yalan mi olmus bu konu
-
hangi konu yalan olmadı ki...
Beyaz TahribaT'ı batırdılar... Feci içime oturdu o. Ondan gayrı hiç bişey koymaz. :D