Psikoloji Hocamla Diyaloğum...
-
İnsan oğlu istedikçe daha fazlasını ister hocam :) yani ben şu anda bir pentiuam 4 ten sizinle intenet bağlantısı kurabiliyorsam yeterince kendi ihtiyaçlarımı giderebiliyorum demektir.
insanların istekleri hiç bitmez sizinde öyle benimde öyle.
Benim takıldığım nokta insanlar neden farklı neden biri sakat diğer sağlam neden biri güzel biri çirkin neden biri aç diğeri tok neden biri fakir ail neden biri zengin aile çocuğu?
Aslında bu soruları sorarkende cevabını içimden veriyorum :) cevabı : Herşey güllük gülistanlık olacak olsaydı imtihan olmazdı.
Ancak sorun insanlarla Allah bizi güzelliğimize sakatlığımıza ya da zenginliğimize göre sınıflandırmıyıyor.. Allah bizi yaptığımız davranışlara göre sınıflandırıyor. Benim sorunum Allah ile değil. Sorunum İnsanlar ile neden insanlar birbirlerini üzelliklerine veya çirkinliklerine göre sınıflandırıyor veya afrikada bebekler açlıktan ölerken avupada çocuklar istediği gibi yaşıyor ve eğitim alıyor? neden benim 1 çeşit kıyafetim varken diğerlerinin 5 çeşit yada başkasını nkıyafetleri varken neden benim var?
Çevremde ki insanlar hep birbirlerini güzelliklerine ve ne bileyim bu ür şeylere göre sınıflandırıyor bende o yüzden nefret ediyorum ve kimseyi yanımda bulmak stemiyorum. Beni mutsuz eden şey onların her bir kelimesi. her bir eleştirileri.
Teşekkürler.
-
Mimar tahribatı neden inşaa etti sanıyorsunuz aq ? sosyalleşin demek kolay hacı herkes bir seçim yapabileceğini düşünür,seçmenin elinde olduğnu sanar.Ölmek ya da yaşamak ??? Seçim yapabilirsin değil mi ya yaşarsın ya da alır eline silahı indirirsin kendini.Mesele ölmek ya da yaşamak değil yiğen :D
Seçimlerimizi zaten yaptık ölmekse ölmek,yaşamaksa yaşamak..Mesele neyi neden seçtiğimizi anlamakta.
9.Tahribat (ki emin bile dğeilim bunun kaçıncı verisyon olduğunu unutacak kadar fazla dalmışım içine) bizim ne kadar sosyalleşsekte eninde sonunda buraya gelip neden burda olduğumuzu,neden burayı seçtiğimizi anlamamız için yapıldı fakat biz bunu yine anlayamayacağımız için sürekli yeni versiyonlar gelecek taa ki Şeyhlerden biri bir gün bu zincirleme reaksiyonu kırana dek.Peki öyle birşey olacak mı ? Kehanet öyle diyo hacı şimdi bize düşen oturup kehanete neden inandığımızı ya da inanmadığımızı anlamak olacak.
Seçimlerimizin alayını yaptık zaten,birşey seçme şansıımız yok bizim elimizden gelebilecek tek şey anlamaya çalışmak.Anlamlandıramazsakta o zaman neden ölmeyi seçtiğimizi anlamış oluruz ki nedeni neden yaşadığımızı anlayamamaktır.
Ve bazen insana yaşamak için bir neden gerekir.Benliğini,konumunu,rolunu anlamak için bir neden ararsın kıyısında dururken hayatın şunu düşün ve neden bunu seçtiğini ya da seçmediğini anla o zaman ne yapman gerektiğine karar vermek zor olmaycaktır zaten;
Çünkü sadece yaşadığım sürece beğenmediğim şeyleri değiştirme ihtimalim var.Belki de hiç değiştiremem ama eğer yaşamazsam bu tek ihtimali kafadan silmiş olurum...
Nasıl,güzel ve anlamlı bir umut değil mi...Umut.İnsanın vazgeçemediği illüzyon..Aynı anda en büyük güç ve en büyük zayıflık kaynağı.. -
bak aslında gayet eşit yaşıyoruz. nasıl mı. sen zengin olan kişinin çooook mutlu bir hayatının olduğunu mu zannediyorsun.
Sakıp Sabancının bir sözü vardır. Kesşek bu kadar param olmasaydı da kızım sağlıklı olsaydı. Bütün mal varlığımı harcasam yine düzelmeyecek bunuda biliyorum.
Herkes bir şekilde eşit. Yani eşit olmak sadece paraylamı ölçülür? Maddiyatmıdır insanları eşit kılan?
-
yok be hocam kiliseye karşı bi sempatim yok..ama insan eğitilebilr iyi düşünceler beslemesi sağlanabilr.iyi şeyler düşünen insan iyi şeyler yapar bunlara sonuna kadar katılıyorum.
mesela emreye elemanın sorular sorması emre üstünde negati bi etki yapar.nasılmı emre oyle değilse bile kendini gerçekten öyle hissetmeye başlar.
elman aslında Emre kalk bakalım ayağa bu aralar keyifli görünüyorsun işler yolunda falan demesi gibi..