Psikolojiye Başlamak
-
BeyinAdam bunu yazdı
herşeyden önce en az bir tane psikolojik sorunun olmalı hocam.
kitaplardan kuduğun bilgiyle hasta muayene edersen gelen arkandan söver
Hocam psikoloji bölümünde veya doktor olup psikiyatri bölümünde okumuyorum.Dolayısıyla muayene edecek birisi yok yani :)
-
psikolojik danışmanlık okudum. birçok kitap okuduk. psikolojiye giriş kitabı vardır kalın bi kitap iter onu oku ister başka kitaplar. yalnızca şunu bil ki psikolojik kuramlar vardır. insan davranışları üzerine belli başlı teoriler üreten bilim adamları olmuştur. en meşhuru freuddur ve kuramlarına psikanaliz denir. ancak birçok kuramcı insan vardır ve hemen hemen hepsinin dediği mantıklı gelir. mümkün olduğunca hepsinden faydalanırsın insanı ve davranışlarını anlamak için kuramların hepsini özet de olsa okuyabilirsin. böylelikle tüm kuramları bir arada değerlendrip kendi değerlendirmeni yapabilirsin. kitapları okurken merakla ve kendini ve çerendeki insanları da değerlendirerek okursan sıkılmazsın.
bizim üniversitede okuduğumuz ilk kitap doğan cüceloğlunun "insan ve davranışı" idi. ama hangisi olduğu çok önemli değil. internetten aradığım bir kitap (http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=450347) bunu da okuyabilirsin. daha sonra herhangi bir kaynaktan psikoloji kuramları ve kişilik kuramları hakkında kitap alıp okuyabilirsin. daha sonra gelişim psikoloji ve öğrenme psikolojisi kitaplarından faydalanabilirsin. bunları bitirince öğrendiğin kuram ve kuramcıları takip eden uzmanların kitaplarını takip edebilirsin.
kuytul tarafından 11/Ara/13 16:52 tarihinde düzenlenmiştir -
ataturkcu1 bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdı
Hocam psikoloji bölümünde veya doktor olup psikiyatri bölümünde okumuyorum.Dolayısıyla muayene edecek birisi yok yani :)
anladığım kadarıyla kişisel gelişim kitabı yazmak istiyosun öyle mi?
-
Rod Plotnik-Psikolojiye giriş bu kitabı al bitir hocam giriş için iyi kaynak
-
BeyinAdam bunu yazdı
Kendimi bilime feda edebilirim yeter ki ülke Psikoloji de biryere gelsin.
-
yuh... millet hep çizik felan takipteyim yazmış insan kendini eğitemiyorsa kitapla mı eğitcek bırak allasen ya hala şu kadar saçma bi bilim dalı görmedim ben 'nietzscheciler' gelmeden ben gideyim.
-
BeyinAdam bunu yazdı
Aynen. Öyle kitaplardan okuyup da bir yere varman çok zor. Bir kere empati yeteneğin çok güçlü olmalı.
-
ETRoot bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdı
Kendimi bilime feda edebilirim yeter ki ülke Psikoloji de biryere gelsin.
psikiyatrist ilanlarının iç boyutunu görsen şaşar kalırsın hocam. örnek (yaşanmıştır):
"bakırköy ruh ve sinir hastanesine, hastalara cipralex yazacak çalışan aranıyor"
ataturkcu1 bunu yazdıDadasAdam tarafından 11/Ara/13 19:38 tarihinde düzenlenmiştirBeyinAdam bunu yazdıherşeyden önce en az bir tane psikolojik sorunun olmalı hocam.
olacaklara, olanlara toplumsal mesaj vermiş olduk hocam kişisel algılama lütfen :) kitap öneremiycem ama depersonalizasyon diye bir psikolojik hastalık var araştırma için güzel bir konu olabilir.